Jump to content
Sign in to follow this  
kurka

3com pc-kort får ikke kontakt med 3com router/ap

Recommended Posts

Jeg har et trådløst nettverk hjemme bestående av to stasjonære (et med MSI kort og et med dLink-kort), en bærbar PC (acer - innebygget wifi) og en bærbar med 3com pcmcia-kort. Nettverket er beskyttet med WPA-PSK. De tre første pc'ene kommer på nett uten problemer, men den siste får ikke kontakt. Jeg har prøvd både med 3coms egen software (3com OfficeConnect Wireless Utility) og XP-SP2 sin egen. Begge får opp nettverket, men når jeg taster inn WPA-nøkkelen skjer det ikke noe. Ingen connect, og heller ikke noe spor av forsøket i loggen på routeren.

 

Alle pc'ene kjører XP-SP2 pro.

 

Det som er ekstra merkelig er at kjører jeg 3com softwaren så ser det ikke ut som nettverket har kryptering på når jeg ser på oversikten over tilgjengelige nett (jeg har m.a.o. broadcast av SSID på for øyeblikket)

 

Noen tips?

 

Jeg har også hatt andre på besøk som uten problemer har fått koblet seg opp når de fikk WPA-nøkkelen

 

HEK

Edited by kurka

Share this post


Link to post

Tlleggsinfo:

jeg har nå prøvd kortet på en annen pc også og får samme problem der. Jeg fant også ut at om jeg prøver å gjøre en Repair (høyreklikke på nettverksikonet på taskbaren) så får jeg følgende feilmelding:

 

"windows could not finish repairing the problem because the following action cannot be completed:

Disabling the wireless network adapter

 

Make sure your network adapter is properly installed"

 

Så vidt jeg kan se så er alt rett installert. jeg prøvde med både driverene på cd'en og de jeg lastet ned fra 3com (ser ut til å være samme versjon - 25.06.2005 / 3.0.7.2). Denne er ikke sertifisert for XP

 

Kan det være så enkelt som at det er noe galt med selve kortet tro?

Share this post


Link to post

windows sier det er noe monga trykk på start->høyreklikk på "mindatamaskin" velg "behandle" (IKKE egenskaper)

velg så "device manger"(veit ikke hva det er på engelsk ,men vil tippe :

"maskinvare" eller noe sånt dumt.

så hvis du ser et kryss foran 3com kort ditt så er det noe feil med driver/eller korte står ikke ortelig i. og ikke noe med wlanet.

 

hvis det ikke står noe der er så er det netverke ditt, alså den står til fast ip eller noe

Share this post


Link to post

Hei

 

Takk for svar. Men alt ser bra ut i device manager og jeg har ikke fast IP. Selv om jeg skulle hatt fast IP så burde jeg vel uansett fått kontakt med router/access point

 

HEK

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...