Gå til innhold

Innkjøp av Eos 350d


Anbefalte innlegg

Etter mangt og meget og langt om lenge, pluss endel timers lesing, så har jeg kommet frem til at jeg ønsker å kjøpe meg et Eos 350d. Nå ser jeg på både Elkjøp og Lefdal sine sider at de selger dette kit'et med 18-55mm objektiv til 6695,- en pris som ikke er aller verst. Det dumme er bare at de står som "utsolgt" begge steder, men Lefdal har den i sin butikk på Alnabru.

 

Er det noen som vet om Elkjøp gidder gi meg prisen som står på internett? Jeg vet at Elkjøp tar 7395,- i butikken, men hadde jo vært greit om de ga meg den samme prisen som står på nettet.. det er jo butikken som tjener på det.

 

Alternativet er å stikke på Japan Photo - der selger de samme kit'et til 6795,-. Men så lurer jeg på dette med batterigrepet - er det noen som vet om de fortsatt selger BG-3E til 599,- ?

 

Om en måned eller to planlegger jeg å anskaffe et EF 50 1.4 USM - skal primært drive med portrettering i hel/halvfigur, og regner med at dette gir ganske mye for pengene. Etterhvert er det selvsagt aktuelt med utvidelse til f.eks et EF 24-105 f/4L IS USM

 

Setter pris på tilbakemeldinger ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne testen er kanskje den mest aktuelle hvis portrett er bruksområdet:

 

http://www.photo.net/equipment/canon/ef50/

 

Bokeh'en er knallfin på 50/1,4. Mye finere enn 50/1,8 som jeg har. Siden du har tenkt på hel- og halv-portretter, vil den litt "kraftige" fortegningen (i forhold til den litt mer ideelle på 50/1,8) ikke ha noen betydning. Selv går jeg ganske tett innpå av og til, så for meg svarte det seg å velge 50/1,8. Vet jeg maser mye om bokeh her og der, men fant likevel ut at jeg kunne leve med resultatene til 50/1,8. Hvis du har en 85mm, eller annen kort tele, er du best tjent med 50/1,4.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar
Jeg har også tenkt til å kjøpe meg EOS 350D, men har også vurdert Nikon D50. Hvilket av kameraene er lurest å kjøpe? Hvilket av kameraene gir mest for pengene?

 

 

Mvh. Dynamic

5339490[/snapback]

Hvis valg av 50mm spiller inn på valg av hus, er Nikkor 50/1,8 langt bedre enn Canons alternativ. Vet ikke om det samme gjelder 1,4-variantene, med Canon sin har fått mer kritiske bemerkninger på nettet enn Nikkors, uten at jeg har sett noen direkte sammenligning, eller selv prøvd noen av dem.

 

50mm og korte teler (85 og 105) har tradisjonellt vært Nikons domene. Er disse brennviddene blant dine favoritter ville jeg gitt D50 seriøs vurdering. Forskjellen på sensorene er i alle fall ikke noe argument mht kvalitet. Jeg har ingen betenkelighet med å gå ned fra 8 til 6mp selv.

Lenke til kommentar

 

Alternativet er å stikke på Japan Photo - der selger de samme kit'et til 6795,-. Men så lurer jeg på dette med batterigrepet - er det noen som vet om de fortsatt selger BG-3E til 599,- ?

 

5337927[/snapback]

 

Nå selger de batterigrepet for 699,- ...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...