Jump to content
Sign in to follow this  
thomaswk

Momsfradrag når man bor i utlandet

Recommended Posts

Heisann, jeg er en utenlandsstudent som er på juleferie i gamlelandet. Nå som jeg først er hjemme hadde jeg tenkt til å kjøpe meg et D50-kit, siden prisene er de samme som i studielandet mitt (Frankrike), og siden jeg synes det er greit å ha sikkerheten med å ha kjøpt i en norsk butikk.

 

Har også hørt at siden jeg har adresse i utlandet, og siden jeg drar om en ukes tid, kan jeg få fradratt norsk moms på alt jeg kjøper som koster mer enn 1000,-. Hvis dette er tilfelle hadde det jo vært glimrende for en fattig studentjævel. Det jeg er usikker på er hvordan jeg får igjen momsen, blir det trukket fra i butikken? I såfall, hvilke papirer trenger de?

 

Har også hørt at jeg må få med et eller annet papir fra butikken, stikke innom tollen på Gardermoen, og at jeg får igjen momsen senere, uansett hvor usannsylig det høres ut.

Share this post


Link to post

Slik fungerer dette, (har jobbet mye med det i butikk)

 

Du kjøper vare til fullpris i butikken, får med momsfradrag papir som fremvises på flyplassen. De stempler og godkjenner det, og sender dette tilbake til butikk som vil utbetale momsforskjellen i ettertid.

 

Så du legger ut beløpet og får refundert 25% av kjøpesummen.

 

De trenger ikke annet enn en utenlandsadresse og kontonummer som beløpet betales tilbake på.

Varen må fremvises i tollen.

 

Edit: Linker

 

http://toll.no/upload/dokumenter/skjema_bl...er/RD-0032B.doc

Selve skjema som fulles ut

 

Info

http://www.toll.no/templates_TAD/Article.a...&epslanguage=NO

Edited by TheGizmo

Share this post


Link to post

Takk for kjapt svar, Gizmo! Har bare et par spørsmål til:

 

- Jeg kan få momsavdrag i hvilken som helst butikk, eller er det kanskje smart å ta en Oslotur der de har litt mer erfaring med dette?

 

- Jeg må bare innom tollen på Gardermoen for å få refundert momsen? Teknisk sett må jeg vel innom tollen i Frankrike også, og betale fransk moms...

Share this post


Link to post

Jeg er også utenlandsstudent og gjorde det samme når jeg drog og fikk meg kamera, objektiv, minnekort, bærbar pc og og sekk helt momsfritt! Men det er helt opp til den butikken du kjøper hos, om de gidder alt bryet med det. Det er tross alt merarbeid for de som de ikke får en krone for.

 

Det her er sånn det fungerer: Du laster ned og printer ut skjemaet som TheGizmo har linket til og tar med dette til butikken. (Noen butikker har dette liggende). Du betaler full pris (inkl moms) og butikken fyller ut dette, sørg for at de fyller ut kjøpsdato! Du må da forlate Norge innen 30 dager av kjøpsdatoen og ta med deg varen(e) og dette papiret til tollen på flyplassen. (Husk å sjekke åpningstider ift når flyet ditt går!) Der kontrollerer de at du har med deg varen ut og setter et stempel på skjemaet om at varen er utført . Når du da er kommet deg ut av landet, sender du dette skjemaet tilbake til butikken som da tilbakefører momsen til deg.

 

Jeg gjorde dette med 4 forskjellige butikker, og det fungerte glimrende. Men husk at det er opp til butikken om de gidder å gjøre dette, så det bør undersøkes før du kjøper. Hold deg langt unna taxfree ordninger gjennom dedikerte firmaer, da de ofte tar grove fortjenester på dette.

Share this post


Link to post

Bare husk å skrive opp norsk kontonummer og kontoinnehaverens navn og adresse på baksiden av skjemaet. Da får du pengene inn på konto.

 

Evt. kan du ta med papiret tilbake til butikken neste gang du er i landet (eller sende det til familiemedlem/venn i Norge) og få pengene rett i hånden. Er det en stor sum det er snakk om ville jeg ventet til litt utpå dagen da butikken normalt har fått mer penger i kassen... da er det enklere å få til dette.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...