Gå til innhold

DDR2 og DDR


HotShotChicken

Anbefalte innlegg

Har et par spørsmål

 

1. Hva er grunnen til at så mange nye hovedkort kun støtter ddr når ddr2 gir mulighet for raskere ram? Er det slik at intel benytter ddr2 og amd ddr ?

 

 

2. Det er jo slik at hvis man har ram fra før som har 400mhz vil ikke raskere ram kunne yte bedere enn 400mhz. Men hvis man tar ut de gamle kortene og f.eks. kun setter i 600mhz brikker, er det da en grense fra før av på hovedkortet som ikke drar nytte av mer enn 400mhz? Er det slik at hovedkortet har en maks hastighet for ram'et eller kan man ha så høy hastighet på ram'en så lenge alle kortene er like raske.

 

Er ny i databygg faget og håper på svar :cool:

Endret av Mikkle
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. svaret er at amd sin arkitektur passer ebdre med ddr som har lavere latency, mens intel trenger å få overført data raskere. Dermed planlegger amd å gå over til ddr2 i 2. kvartal 2006 (tror det var da), siden da har brikkene blitt raske nok til at de yter bedre enn ddr-dimm.

 

2. Den tregeste brikken i konfigurasjonen sinker systemet, så har du en treg brikke og resten raske kan ikke maskinen jobbe kjappere enn den tregeste. Og som du sier er det ikke alle hovedkort som støtter alle ramhastigheter. Prosessoren setter også krav til hastigheten på ram (fsb pleier å være synkron med rammhastigheten)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...