Gå til innhold

Hub og Switch??


Pug

Anbefalte innlegg

En Hub deler internett oppkoblinga til antall maskiner som er koblet på, ikke sant? Hva er da forskjellen mellom en hub og en switch? En kamerat av meg sa dette:

 

"En hub har bare en "hjerne" så den deler internett oppkoblinga, mens en switch er flere "hjerner" så den deler ikke internett oppkoblinga, den lager en ny linje til hver maskin"

 

Så han mente atfor eksempel en hub delte en internett linje på 1 MB/s i for eksempel 4, mens en switch ikke deler den linja, den gir hver maskin 1 MB/s hver. Da blir det jo 4 MB/s på Switchen? Hvordan er det mulig? Da blir det jo bare 250 kb/s per maskin på hub'en, mens på Switchen, "tryller" en frem 3 ekstra? Hvordan fungerer dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hehe.. morsom forklaring.

 

Punkt 1, du kan aldri få mer enn 1Mbit internett linje hvis du ikke bestiller mer vel og merke :wink:

 

Punkt 2, en HUB (passiv) tar alle signaler den tar imot og sender ut til alle maskiner som er koblet til den.

 

Punkt 3, en Switch (aktiv) tar signalene den tar imot og sender til den maskinen som signalen er ment for.

 

Ergo:

- En HUB _kan_ fungere greit i et vanlig hjemmenettverk, men jeg har etter egen efaring opplevd at det blir for mye kollisjoner på HUB når du har en internettlinje tilknyttet og at det kan bli mye sirup på de forespørslene som blir sendt ut på internett. (f.eks laste ned en webside).

- En switch vil ta imot en forespørsel fra din maskin, sende den til ADSL modemet/routeren, og når svaret kommer tilbake fra nettet blir den sendt til switchen som igjen sender det videre til din maskin og ingen andres. På denne måten løste jeg i hvertfall sirupproblemer hjemme og det var med kun 2 maskiner på nettverket.

 

Kan enkelt si også at med en switch så vil dere utnytte båndbredden, slik at alle på nettet kan f.eks hente av hverandre med full hastighet, mens i en HUB så deler alle på båndbredden slik at overføringer vil ta lenger tid.

 

Jeg vil på det sterkeste anbefale en switch for å dele en internettoppkobling hjemme.

Lenke til kommentar

Ja og nei. En hub deler båndbredden. Så om 5 maskiner prøver å sende 100mbit/s hver gjennom en 100mbits hub, så får de bare sendt ca. 20mbit/s hver. Derimot vil en svitsj gi en "linje" til hver så hver kan sende og motta opptil 100mbit/s uavhengig av belastingen på de andre maskinene.

 

Men. Dette hjelper selvfølgelig ikke på kapasiteten på nodene, bare på nettverket. Et 10mbit/s kort kan ikke sende/motta mer enn 10mbit/s, og en internettforbindelse på 1mbit/s kan ikke sende/motta mer enn 1 mbit/s, uansett hva nettverket er i stand til.

 

En svitsj hjelper bare dersom problemet er nettverkskapasiteten (og selv en 10mbit/s hub har mer enn nok kapasitet om man ikke overfører mellom maskiner på nettverket, bare mot internett) og ikke nodekapasiteten (internettforbindelsen).

 

Kjella

Lenke til kommentar

Hub eller switch har minimal betydning på små nettverk, det er først når en kommer opp i større nettverk, switch er et must. En hub er faktisk raskere i små nettverk, da en switch undersøker alle pakkene for mac-adressen i pakkene, altså en liten delay. Fordelen med switch i større nettverk, er at en unngår broadcast storm og reduserer antall kollisjoner betydelig.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...