Jump to content
Sign in to follow this  
flemmz

Hot pixels eller støy?

Recommended Posts

Tok endel bilder igår med mitt nye E500 kamera men når jeg zoomer inn på bildet finner jeg støy med mange forskjellige farger. skal det være sånn?

 

Zoom inn godt på bildet så kommer det mye blå prikker i skyggen til appelsinen og mange andre plasser.

 

styibilde1fp.th.jpg

Share this post


Link to post

Dette ser ikke ut som vanlig ISO støy, nei. Ta flere bilder mot mørke bakgrunner (gjerne med linselokket på) og se om fenomenet oppstår på samme sted hver gang. Gjør det det, så er det hot pixels og kameraet må inn til service.

 

Merk at lange eksponeringstider kan forårsake flere hot-pixels enn ved vanlige eksponeringer, så ta gjerne alle bildene med samme eksponeringstid.

Share this post


Link to post

Les bruksanvinsingen, Olympus har pixel mapping på de fleste kameraene for å fjerne problemet. En del kamera har også en grense for hvor lang eksponeringstid man kan ha før man må regne med hot pixels uten at det regnes som et problem med kameraet.

Share this post


Link to post

jeg har ikke satt på noise reduction. Det virker som om hot pixels exploderer etter 10sek. etter å ha testet kamera med dead pixel test virker det som om kameraet ikke takler lengre exponeringer uten å få hot pixels. Med 30 sekunder eksponering er hot pixels så på tur at det er ubrukelig.

Skal bla gjennom bruksanvisningen etter info om dette.

Dette er da ikke imponerende!

Share this post


Link to post

Er forsåvidt enig i at det ikke var spesielt imponerende. En av gledene med speilrefleks er jo å kunne ta bilder med lang eksponeringstid uten at bildekvaliteten forringes av den grunn... det gjør den desverre her kan det virke som. Ble du noe klokere av å lese bruksanvisningen?

Share this post


Link to post

Har brukt helgen til å farte rundt med kameraet, men nattbilder med 30sek eksponering med gatelys + biler blir elendige. For de mørke områdene blir bombadert av illsinte piksler. Tenkte manualen er neste trinn

Share this post


Link to post

Bruk Noise Reduction, den fjerner sånne problemer.

 

Alternativt kan du gjøre samme prosessen som NR manuelt: ta et mørkebilde like etter det "ordentlige" bildet, og så invertere det oppå hovedbildet i f.eks photoshop. Blend layers med "burn" og voila!

 

 

Er forsåvidt enig med deg, litt skuffa over at de varme pixlene kom såpass fort. Det blir ganske bra med NR, heldigvis.

Share this post


Link to post

Ja problemet blir løst med Noise reduction på kamera. Så noise reduction skulle gjerne vært på uansett. Så ett stort problem var ikke dette, bare en liten skuffelse eller bevis på at dette ikke er kameraets sterke side.

:hrm:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...