Jump to content
Sign in to follow this  
Zardoz51

Hjelp, prossesoren blir altfor varm.

Recommended Posts

Som tittelen sier har jeg et varmeproblem. Det jeg ikke er sikker på er om det er kjølinga som err fordårlig, eller om det inderekte kan være PSU'en.

 

Nei jeg har ikke prøvd med ny kjøling. Det er den kjøleren som fulgte med prossesoren, men den burde vel egentlig holde?

 

PSU'en er (fy og fy) Q- Tec, men den fungerte fint helt til jeg byttet hovedkort, CPU, RAM skjermkort. Skjermkortet er en 5700LE. Problemet har blitt værre over tid.

 

Er det noen der ute som har noen erfaringer med dette?

Share this post


Link to post

Prossesoren det er snakk om er en P4 på 3,2Ghz.

 

Det skal ikke store belastningen til før den er oppe i en 85 grader c.

 

Det er ganske frustrerende. Håper at jeg kan få løst problemet snart.

Share this post


Link to post

hva slags kabinett har du? har du kabinett vifter? har du rengjordt cpu kjøleren? har du montert kjøleren rett med moed kjølepasta?

Edited by Spirre

Share this post


Link to post

Hva kabinettet heter husker jeg ikke lenger, men jeg kjører uten sidedeksel. Kjøleren har jeg tatt av og lagt på ny varmeledene pasta. Jeg har ikke renset kjøleren.

 

En ting jeg har merket meg er at vifta til kjøleren ikke går så fort lenger so,m den pleide å gjøre.

 

Kanskje problemet kan ligge der.

 

Lurer fortsatt på om det er mulig at PSU'en kan innvirke på systemet med økt varme pga dårlig filtrert spenning. Synd jeg ikke har en annen PSU.

Share this post


Link to post

Dersom prosessorvifta ikke går som den skal er det sannsynligvis dette som gjør at temp´en din går opp. Anbefaler på det sterkeste å skifte vifte.

 

Når det gjelder PSU, trenger ikke å være noen katastrofe at det er en QTec, men hvor stor er den, det er litt vesentlig.

 

En annen ting jeg kom på nå, mener du at prosessorvifta begynte å gå saktere etter oppgraderingen din, dersom du har en strømforsyning helt på grensen kan det være årsaken til at vifta ikke går som den skal (ikke får strøm nok?)... Du kan jo teste ved å koble fra alt som ikke er "livsviktig", så burde du høre/se om vifta går lettere.

Share this post


Link to post

Samme problem med en P4 jeg også. Har en P4 2,8 med et Abit IC7-MAX3 Mainboard. Da jeg bygde den for 2år siden ringte jeg til komplett og klagde på at uansett hva jeg gjorde gikk ikke CPU temp under 60grader. Den siste tiden er det blitt enda være, og jeg har nå stilt i BIOS at den ikke skal begynne med "sirene" lydene før temp. er 90 grader.

Kjører jeg f.eks Ad-aware og følger med på Abit's "ABIT EQ" så ligger temperatur opp mot 90grader. CPU vifta viser ca. 1600-1900rpm. Jeg kjører "vanlig" kjøleribbe (kjøpt utenom og kostet i den tid 300.-, så den skulle være ok).

Jeg har også silver kjølepasta mellom ribbe og CPU. Kjølepasta og kjøleribbe har jeg hatt av 2 ganger for å se om dette kunne være grunnen, uten at temperaturen ble noe lavere. Ribba er en kingsize sak som jeg måte kappe litt for å få plass på hovedkortet.

Så spørsmålet mitt er, hva i all verden bør jeg gjøre for å få ned temperaturen?

Er rpm på CPU vifta i det minste laget? kan den termiske sensoren på HK være feil??

 

Svar ønskes! :-)

Share this post


Link to post

hvis det er en plain alu kjøler av den eldre billige typen du har, så er nok 1600-1900rpm ganske lite, spesielt da det sikkert er max en 8cm vifte på den.

 

tror du bare rett og slett bør bytte kjøler.

Share this post


Link to post

Hei. Kabinett temperaturen ligger på ca. 30-34 grader. Så den virker til å være normal. Vist jeg tar på kjøleribba til CPU virker den ikke varm i det hele, virker som temperaturen ligger på rundt 40-45 grader maks. Men det kan kansje være en fordel å skifte vifte. Noen gode forslag til Kjøleribbe med vifte??

Share this post


Link to post

hvis kjøleren ikke er varm, men cpu ligger på 80 grader, så kan vi nok si med sikkerhet at kjøleren ikke er montert skikklig. nå vet jeg ikke hvordan det er med intel kjølere, men socket A kunne bare monteres en vei. desuten er det viktig å rengjøre kjøler og cpu godt med isopropanol, før man smører på et tynt lag med ny kjølepasta. det er viktig å holde overflatene rene for fett og sånt. og så må man jo sef få ordentlig kontakt mellom kjøler og cpu.

 

kjør en dobbeltsjekk på alt dette, inkludert en støvsuging av kjøleribba, så skal du nok se at tempen synker

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...