Jump to content
Sign in to follow this  
thmazter

Blurrete bilde under boot og ustabilitet

Recommended Posts

Monterte i helgen en maskin bestående av:

 

Asus A8N-E hovedkort

AMD 3200+ 64bit

OCZ 1024MB Dual channel value series (pc-3200 2x512MB) (2,5-4-4-8)

POV GF6600GT

Seagate 250Gb s-ata

 

Det hele funket fint etter litt plunder med disken (er s-ata noob), men etter noen timer begynte den å vise startup logoen til asus veldig forskjøvet iforhold til skjermen, resten av booten før XP helt uleselig, mens xp logoen var klar og fin.

 

Begynte å skulle løse dette idag, da ble det enda verre, begynte å blurre i windows, dette sluttet den med etterhvert. Men den har begynt å blurre i bios også, slik at det er umulig å lese hva som står der. Enkelte ganger får jeg blåskjerm i windows og harddisken stopper med et brak.

 

Kort fortalt blir skjermbildet under boot (før xp logo) enten helt uleselig (blurret) eller blir kraftig forskjøvet til en side (ofte med flimring), bios er helt uleselig. Har holdt seg rimelig stabil i xp nå den siste timen

 

Har forsøkt med et annet skjermkort, vanlig pci, ga ikke noe annet resultat. Har forsøkt å resette cmos med jumperne, men fikk det ikke helt til da batteriet må tas ut samtidig iflg manual. Fikk etter dette opp "cmos checksum failure", som forsvant etter et par boot ups.

 

Har hatt litt mistanke til disken (bråker litt stygt), men samme skjer med den frakoblet under boot. Jeg mistenker egentlig høyttalerne for å ha startet det hele, kan en jordfeil f.eks i disse ha "busta" ting på hovedkortet? Blurringen i windows forsvant etter å ha fjernet disse, eller er det bare lydporten på hovedkortet som er "busta"? Kan RAM-en også være skyldig? Står ikke på godkjent lista til kortet, men iflg andre poster har det vært problem med "godkjent ram" også.

 

Står ihvertfall rimelig fast her, har det meste frakoblet fra hovedkortet nå, bare disk, dvd, diskett og skjermkort koblet til. Og da er den rimelig stabil i windows. Men fortsatt blurring under boot og i bios.

 

Noen som har noen gode ideer?

 

mvh ThMaZter(i alt annet enn vrange pc-er).

Share this post


Link to post

Har nå sendt hovedkortet med cpu og ram tilbake til netshop, etter å ha pratet med netshops supporttelefon. Mest sannsynlig feil på hovedkort eller cpu, da jeg har testet og fikk samme problemet med 2 andre typer ram-brikker.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...