Gå til innhold

Metal kryss på baksiden av hk for feste av kjøler?


Crow

Anbefalte innlegg

jeg har tatt ut hovedkortet (Asus P5WD2 Premium hovedkort med Intel Pentium D Processor 820+), og skal til å montere ny kjøler (Igloo 5071 Series Socket T CPU Cooler).

Denne kjøleren er av skru fast type med ett metall kryss som skal monteres på baksiden med dobbelsidig tape rundt senter av krysset. Når jeg senere skal skru fast CPU kjøleren vil endene av metal krysset treffe hovedkortet, og jeg føler meg ikke helt vel med dette (kortsluttninger på hovedkortet høres dyrt ut). Så det jeg lurer på er om dette er helt vanlig prosedyre og ufarligt, eller om dere bruker små padder med gumme etc til å legge under armene på krysset som spacere. Står med Pc`n i biter og skal levere den til niesen min så snart som råd er (hun maser og maser :) ), så om noen med kjenskap til dette kunne svare kjapt på dette, hadde det vært kjempemessigt.

Den faktiske innstalsjonen så langt jeg er kommet vises under her (krysset er limt fast med en på forhånd montert dobbelsidig tape rundt senteret av krysset).

post-59138-1134412340_thumb.jpg

Endret av Crow
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fulgte det ikke med noe ikke-ledende materiale med kjøleren?

Virker rart at det ikke var med noe ikke-ledende materiale, ledende mot ledende er jo ikke optimalt :p

 

Hvis det ikke fulgte med noe ikke-ledende materiale, så ville jeg fikset noe selv, slik at du evt. slipper kortslutninger på hovedkortet.

Noe gummi, litt papir, antistatisk pose eller noe slik hadde nok funket fint. (Med hull i midten, slik at skruen får igjennom).

Sett disse brune/røde ringene som man får med i et kabinett? Evt. 4 slike hadde funket også. (Hvis du har).

Lenke til kommentar

Jeg fulgte instruksjonene på denne hjemmesiden. Jeg gjorde ikke noen modifikasjoner og det gikk bra (men ett er sikkert, denne Kjøleren monterer en kun med HK ute).

 

Nå er alt oppe og går igjen, men siden cpu vifta nå er koblet til Harcanoen (vifte styring), får jeg start avbrudd og cpu vifte feilmelding under oppstart (må trykke F1 for å starte opp). Må jeg lodde inn en leder fra vifte rpm ledningen til CPU fan kontakten på hovedkortet, eller er det muligt å skru av cpu vifte sjekk i Bios?

 

Idle temp er nå på 54 grader C og det høyeste jeg har fått cpu opp i hitil er 64 grader C. Kabinett tempratur er stødig på 38 grader C i hvile i ca 22 grader C rom temp.

 

Synes ting ser bra ut nå. Vil takke for god hjelp fra dere her på forumet (samt tidligere innlegg under div sticky temaer) som har hjulpet meg i mål (tror jeg :) ).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...