Jump to content
Sign in to follow this  
knuthfk

Kan Movie Maker redigere en DVD?

Recommended Posts

Ser at problematikken er dårlig formulert i tittellinjen, men det illustrerer bare min uvitenhet når det gjelder film(redigering) bedre.

 

Er altså relativt grønn på disse filmformatene o.l. og har ikke engang eget videokamera. Men det har seg slik at jeg har fått overført 2 videokassetter fra en gammel guttetur fra Hi8 til DVD. Disse hadde jeg tenkt å redigere sammen med div bilder og musikk til en kortere film for så å bruke den på et julebord i neste uke.

 

Tenkte først å gjøre det enkelt ved å bruke Movie Maker, men den støtter ikke filtypen når jeg skal importere filmene. På DVDen ligger filmfilene som .vob. Har forsøkt en .vob til .avi konverter, men filene ble da enormt store, + at lyden hakket. Noen med forslag til program som kan brukes, evt fremgangsmåte for å løse dette?

Share this post


Link to post

Jeg bruker ikke Movie Maker, men har nå forsøkt meg fram. Jeg har MM Ver. 5.1 fra Service Pack 2.

Når du har kopiert VOB-filen til harddisken, kan du gi den nytt navn med ending .MPG i stedet for VOB. (Ingen form for konvertering!) Så går den glatt inn i MovieMaker! Iallefall her hos meg. Lyd og bilde følges ad, skal du redigere dette må du vel dele det opp i scener, det går vel greit?

Share this post


Link to post

Gjorde som du sa, men får denne feilmeldingen:

 

Filen C:\Documents and Settings\Knut-Helge\Mine dokumenter\VIDEO_TS\VTS_01_4.mpg kan ikke importeres, fordi kodeken som kreves for å spille av filen, ikke er installert på datamaskinen. Hvis du allerede har prøvd å laste ned og installere kodeken, lukker du Windows Movie Maker og starter det på nytt, og forsøker deretter å importere filen på nytt.

 

Hva betyr dette? Filen lar seg åpne i Media Player uten problemer.

Share this post


Link to post

Tydelig du ikke har den rette codec, men der kan jeg ikke hjelpe. Men det er vel noen andre som leser dette, og som har et godt råd? Som sagt, jeg har MM ver 5.1 fra S.pack 2, har du den samme?

Share this post


Link to post

Jeg har den samme versjonen. Men hvordan finner jeg disse codecene? Forsøkte GSpot for å finne codec, men fikk bare opp n.a. (tror ikke den tar mpg). Ellers får jeg følgende feilmelding på noen av de andre filene:

 

Filen C:\xxx\VIDEO_TS\VTS_01_3.mpg er tom.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...