Jump to content
Sign in to follow this  
Guest medlem-82119

Spørsmål om minnekort

Recommended Posts

Guest medlem-82119

Har lest endel negativt om Xd og memorystick minnekortene.

Er de virkelig så dårlige at det i seg selv er grunn nok til å velge andre kamera?

Leste blandt annet om et kamera som produsenten ikke anbefalte å filme med på grunn av Xd kortenes treghet, er det virkelig så tregt?

Er det noen som kan oppsummere noen hoved fordeler og ulemper med Xd, memorystick og Sd kort, og grunnen til at de ulike kameraene bruker den type de gjør.

Har lest at Sd er vanligst og raskest, men har også lest at Xd er dobbelt så raskt som Sd.

Blir forvirret av all motstridende info rundt dette, så en skikkelig oppklaring ville vært fint.

Så hvis noen har gj.snittspris, ca. hastighet, hovedfordeler og hovedulemper med Xd, Sd og memorystick ville det vært flott!

Lurer også på om hastigheten skyldes kortet i seg selv eller kameraets overføringsteknikk, og hvordan man merker hastigheten i det daglige.

Siden kamera som kan filme med 640x480/30fps bruker alle typer kort og man også kan knipse i alle mulige oppløsninger skjønner jeg ikke helt hvor problemet ligger...

Share this post


Link to post

XD er mer enn raskt nok til å filme med.

Problemer med filming og XD-kort gjelder så langt jeg kjenner til kun en ny type XD som ikke blir like godt likt av enkelte eldre modeller, mao neppe noe å bekymre seg for.

 

Fordelen med SD er:

 

flere kort med større lagringskapasitet,

billigere,

flere kamera bruker disse så om du kjøper nytt kamera er sjansen større for at du ikke trenger å kjøpe nytt minnekort

Share this post


Link to post
Guest medlem-82119

Men det må vel være grunner til at de enkelte produsentene velger en type minnekort fremfor en annen?

Skjønner at sony velger memorystick, men hvorfor velger bl.a. Fuji og Olympus Xd hvis det er så dårlig som mange mener?

Det er vel heller ikke så usannsynlig at man innen kort tid får billige kompaktkamera med harddisk innebygd som eliminerer behovet for minnekort.

Høres ikke bra ut å la vær å kjøpe et kamera i tilfelle mitt neste kamera ikke støtter minnekortet som det jeg nå skal kjøpe bruker....

Hvis Sd er så bra, vile vel alle brukt det?

Share this post


Link to post

De som ikke bruker SD har utviklet en egen standard som de håper å tjene mer penger på. Det er økonomiske interesser i alt som gjøres i den digitale verden :)

 

Tror imidlertid innebygde harddisker ikke er noe som kommer med det første. Det er ikke like solid og driftsikkert, tar større plass og sluker batteri, samt at folk ønsker å ha muligheten til å velge størrelse og kostnad på minnet selv. Det er også flere muligheter med å kunne ha muligheten til å ta minnekortet ut av kameraet og evt. sette inn ett nytt f.eks hvis man går tom for plass. Det er også lettere å få skrevet ut bildene hos en fotoforhandler eller få brent bildene over på en CD på samme sted om man kan ta ut minnekortet og levere dette.

Edited by Afseth

Share this post


Link to post

Edit:Det er nok patent på xd som gjør at kun Fuji og Olympus kan bruke dette.

 

Olympus og Fuji har valgt å utvikle xd, og kommer neppe til å slutte å bruke det med det første.

 

Sjekk størrelsen på kortet, så ser du i hvertfall at xd er et svært kompakt kort, hvilket er en stor fordel når en skal designe et kompaktkamera:

 

http://www.imaging-resource.com/NPICS1/OLY...RD_COMP_1_L.JPG

Edited by Covcon

Share this post


Link to post
Guest medlem-82119

Utviklingen av harddiskert går fort, og det kommer stadig nye som er mindre.

Enkelte videokamera har allerede fått harddisk, og det selges også relativt små MP3 spillere med ihvertfalll 60 Gb.

Det skulle heller ikke være noe i veien for å lage uttagbare harddisker eller en løsning med vesentlig høyere overføring slik at man kan tømme kameraet kjapt enten i fotobutikken eller hjemme.

Selv om man velger å ha harddisk, er det heller ingenting i veien for å ha en kortleser i tillegg.

 

Jeg har videre sett at memorystick finnes opptil 2 Gb, og en oversikt har vist at memorystick er noe tregere enn Sd mens Xd er aller tregest.

Men så har man forskjeller mellom kortene også, og jeg mistenker at kameraene i seg selv har ulik hastighet uavhengig av minnekortet.

 

Det hadde vært interresannt for mange å se en samlet oversikt over de ulike minnekortene hvor det tas med max størrelse, hastighet, pris for eksempel på en 512 Mb brikke, hovedfordeler og hovedulemper.

Share this post


Link to post

Nå finnes det allerede uttakbare harddisker da, nemlig Microdrives. De er imidlertid for store til de små kompaktkameraene, men kan brukes i de fleste kamera med CF-II slot. Disse har eksistert lenge, men grunnen til at de ikke har slått an er høyere batteriforbruk, tregere og ikke like driftsikkert (mer skjøre mot slag).

 

Ettersom kameraene blir mindre og mindre, blir også muligheten til å implementere harddisk (intern eller uttakbar) mindre. Et sted stopper vel hysteriet med å ha minst mulig kamera ettersom det går mer og mer på bekostning av bildekvalitet, men fortsatt tror jeg det er lenge til harddisker blir vanlig som en intern løsning. Da kunne man like gjerne implementert et stort flashbasert minne da, men det er det ingen som har gjort enda. Tror derfor ingen gidder å sette inn en stor harddisk i stedet.

 

En harddisk vil alltid bruke mer strøm enn flash-basert minne. Begge teknologier har sin utvikling, men harddisk har den ulempen at den har bevegelige deler som sluker strøm. Flash-basert har ingen bevegelige deler og derfor overtaket i strømforbruk. Flash-basert vil nettopp av samme grunn også alltid være mer driftsikkert, og størrelsesmessig skal det godt gjøres å lage en harddisk mindre enn f.eks et mini-SD kort (eller et vanlig SD kort for den saks skyld). Flash-minne raser samtidig så mye i pris, at forskjellen i pris på et minnekort og en harddisk som utvikles til å bli knøttlite og samtidig ha en viss kapasitet og driftsikkerhet, er minimal.

 

Videokamera er en del større, og fordi video krever så mye mer lagringsplass enn stillbilder (musikk krever også større plass, derfor er harddisk i MP3 spillere populært), er det her både mer hensiktsmessig og større muligheter til harddisker enn i stillbildekamera. Det har heller ikke mye å si på batterilevetid, da videokamera ellers bruker en kassettløsning der drivverket har mange bevegelige deler som også bruker en god del strøm. Man må veie forskjeller mellom videokamera og stillbildekamera, og da er det ikke vanskelig å se at harddisk i dag og i nærmeste fremtid er uhensiktsmessig på et digitalt stillbildekamera.

Edited by Afseth

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...