Gå til innhold

Eksamensoppgave, bestillingsdatabase for cafe


Anbefalte innlegg

hei

 

Jeg har eksamen i morgen og har fått en forberedelsdel med noen oppgaver jeg skal gjøre på forhånd. En av disse oppgavene er som følger:

 

Kafeteriaen i det store varehuset Ting og tang as har stor pågang av kunder hele dagen. For å unngå lange køer og få fortgang i salget har ledelsen bestemt av menyen skal begrenses til et minimum:

 

Hamburger, 50 kr

Lapskaus 50 kr

salat 25 kr

Youghurt 10 kr

vaniljeis 15 kr

1 glass brus 20 kr

 

De som jobber i kassene skal slippe å skrive inn pris og varer. I stedet utstyres hver kasse med en såkalt "touch screen". En slik skjerm viser "aktive bilder" av alle matrettene på menyen. Når kassaoperatøren berører et bilde med en finger, registreres prisen automatisk. En knapp kan naturligvis berøres flere ganger, for eksempel når samme kunde skal betale for flere glass brus. Når kunden er ferdig, berører kasseoperatøren en egen ferdig-knapp på skjermen og total pris regnes ut automatisk.

 

Oppgave 1

 

Lag et program som fungerer slik det er beskrevet over. Bruk kommandoknapper i stedet til aktive bilder av matrettene. Når brukeren trykker på ferdig-knappen, skal total pris vises i eget felt.

 

Oppgave 2

 

Hvis samme kunde kjøper minst 4 varer, får kunden 10% rabatt på totalprisen. Kjøpes det sju eller flere, går rabatten opp til 20%. Prisen med rabatt skal avrundes og vises i eget felt.

 

oppgave 3

 

Av og til må prisene på de enkelte varene justeres opp eller ned. Lag et skjema (eller bruk del av skjemaet over) der resturantskjefen kan velge ut en varetype og oppgi ny pris. Legg vekt på brukervennlighet og sikkerhet. Dersom prisen setter mer enn 20% opp eller ned, bør brukeren fo en tilbakemelding som ber han/henne om å bekrefte det nye beløpet.

 

oppgave 4:

 

Utvid programmet slik at du kan få ut en kvittering som viser hvilke varer kunden kar kjøpt, prisen på hver enkelt vare, pris før rabat og pris etter rabatt. Et eget felt i skjemaet kan fungere som en slik kassalapp.

 

 

Tror det er meningen at man skal bruke visual basic eller lignende til å løse oppgaven, men alt jeg har tilgjengelig er access. Ante ingenting om programmeringsdelen før jeg fikk oppgaven i dag tidlig, så det hadde vært toppers om noen hadde tatt seg tid til å hjelpe med litt.

Endret av Rockestjerne
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jau... nå har jeg laget et bestillingsskjema med delskjema der de bestilte varene kommer opp.

 

Det jeg vil ha nå, er knapper med makroer som legger til for eksempel en hamburger i delskjemaet nede. ideer?

 

Jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal få det til, ingen lærer som har sagt at jeg måtte kunne det.

Lenke til kommentar
[blablabla] ingen lærer som har sagt at jeg måtte kunne det.

5254505[/snapback]

 

Haha, du mener vel at ingen lærere har sagt det en av de gangene du var på forelesning :D Hvordan gikk det på eksamen? :D:D

5279432[/snapback]

 

 

 

hehe... nei, jeg har aldri hatt dette faget før. Tok det som privatist i stedet for matte. Kjøpte en bok og leste den. Kikket litt i læreplanen..

 

Fikk 5, så den er jeg fornøyd med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...