Gå til innhold

Blogging og ekskrementer


Zl8

Anbefalte innlegg

Lang historie kort, vi diskuterte blogging på et lokalt forum. Admin fant det for godt å sette en regel i i forumets innstillinger, som gjorde at de fem bokstavene b l o g g automatisk ble omgjort til bæsj. Litt fjasing rundt dette, endte med en klipp og lim fra dagbladets blogg-sider:

 

Slik blir du en bæsjer

 

Vil du også være med på å sette dagsorden? Opprett din egen bæsj her på bæsjing.no, så kan du selv bestemme overskriften. Enten du velger å skrive siste nytt om katten din, politikk, barneoppdragelse eller verdensrommet.

 

bæsjing?

Dersom du ikke kjenner til webæsj eller bæsjing fra før, så kan det kort forklares som en nettdagbok. Ordet kommer fra det engelske uttrykket webæsj, som betyr nettlogg - eller journal. Her kan du skrive om det som opptar deg, lenke til andre nettsider og legge ut bilder. Andre typiske kjennetegn er at en bæsj blir hyppig oppdatert og har en personlig ”stemme”.

 

Det fascinerende med bæsj er ikke bare at du har en plass å publisere synspunktene og tankene dine, men du kan også komme i kontakt med andre leserne. Dersom du ønsker det, kan lesere kommentere innleggene i bæsjen din eller andre bæsjere kan lenke til din bæsj. Slik blir du en del av en større samtale i den såkalte bæsjosfæren.

 

Kom i gang

Vi har gjort det enkelt for deg å komme i gang.

 

Det første du må gjøre er å logge deg inn med ditt startpass. Trykk så på den gule knappen i høyre kolonne – opprett bæsjen. Har du ikke et startpass fra før, får du startpass her.

 

Merk! Hvis du ikke har startpass med verifisert mobilnummer, vil du få spørsmål om å verifisere mobilnummeret i løpet av registreringsprosessen.

 

Når du har opprettet bæsjen din går du til bruksanvisningen på FAQ/ofte stilte spørsmål. Her finner du alt du trenger å vite for å komme i gang med bæsjen din, enten det gjelder å legge inn en tekst, et bilde eller en lenke.

 

Lokalbæsjer

Ønsker du å bli en lokalbæsjer, har du absolutt muligheten til å gjøre det her. Når det skjer spennende ting på din plass, skriv en bæsj om det. Husk da å velge riktig by eller kommune under tema før du legger ut bæsjposten. Dagbladet vil fremheve spennende bæsjer, muligens blir det din.

 

Bestem utseende selv

Du kan også enkelt forandre utseende på bæsjen din, både når det gjelder farge, teksttype og logo. Som bæsjer på bæsjing.no, har du også muligheten til å sjekke bæsjen din fra mobilen.

 

Samtidig må vi minne deg på at du står personlig ansvarlig for innholdet i bæsjen din. Tenk deg om en ekstra gang før du trykker på publiser-knappen. bæsjere er (ennå) ikke omfattet av Vær Varsom-plakaten, men det kan likevel være nyttig å ta en kikk på den.

 

Latterlig barnslig, og grusomt morsomt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Syntes denne var morsom jeg :D Ja, er litt bærsj tiss og promp humor, men det er da en uskyldig form for humor :)

 

Lo ekstra av setninger og ord som:

Du kan også enkelt forandre utseende på bæsjen din, både når det gjelder farge, teksttype og logo.

 

Ordet Lokalbæsjer

 

Ordet bæsjosfæren

 

Hehe, en god latter dette ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...