Gå til innhold

Far Cry - forferdelig lydfeil


Anbefalte innlegg

Håper noen kan hjelpe meg: Har nylig oppgradert maskinen min med AMD Athlon 64 3500+ prosessor, XFX GForce7800GTX extreme edition skjermkort, MSI K8N Diamond NForce4 SLI hovedkort (med Creative Soundblaster Live! 24 integrert lydkort).

 

Tidligere kunne jeg spille Far Cry uten problemer, men nå får jeg et vanvittig lydproblem i spillet.

Det skjer første gang når jeg kommer ut av hulen i starten av spillet - omtrent når helikopteret dukker opp. Lyden blir plutselig mye høyere med en sinnsyk piping som skjærer i ørene + masse skurring i høyttalerene.

Etter dette forsvinner det meste av lyden, slik som skuddene fra pistolen. Noe lyd kan ennå høres, f.eks. helikopter i det fjerne.

Har prøvd å laste inn checkpointet som er lagret rett før man går ut i jungelen, men lyden klikker nesten hver gang jeg går ut.

Prøvde også å gå litt videre i spillet (uten lyd) bare for å komme til neste save-punkt slik at jeg kunne laste inn spillet derfra og forhåpentligvis slippe ulyden. Det gikk ikke - et lite stykke videre kom piping/skraping på nytt og nesten all lyd forsvant igjen. Hva kan være årsaken til dette? Må jo ha noe med lydkortet å gjøre, men selv om det er integrert på hovedkortet så er det jo et Soundblaster Live og det skal vel være noe av det mest kompatible som er, eller? Og jeg har ikke opplevd problem i andre spill (har prøvd Fable, FEAR og Civ4 etter at jeg oppgraderte).

 

Har prøvd å patche Far Cry til v1.33 uten at det hadde noen betydning.

 

Har også prøvd å kjøre lyden i Far Cry i compatilbe-modus, men dette hjalp heller ikke.

 

NB! Har oppdatert lydkort-drivere fra MSI og alle system/grafikkort drivere.

 

Vær så snill å hjelp meg!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
Jeg slet med det samme problemet.

Mener at det hjalp å forandre lydinnstillingene. Er ikke helt sikker på at det hjalp i Far Cry, men det ble iallefall bedre i andre spill.

5186193[/snapback]

 

Jeg har nå kjøpt meg et Soundblaster Audigy 4 pci-lydkort, og lydproblemet forsvant fra Far Cry. Da var det altså noe krøll med lydkortet som er integrert på hovedkortet. Ganske merkelig egentlig, da det er et Soundblaster Live 24, altså forgjengeren til Audigy.

Lenke til kommentar

Prøv å disable andre audio codecs som du måtte ha installert. Ellers kan det være at det er noen programmer som kjører i bakgrunnen som lager trouble. Lasta ned en screen saver, kalltes beach ett eller anna, den installerte jeg ikke, men likevel hadde det lagt seg no dritt i systemet som bugga f.e.a.r. Det bare låste seg. Prøv å skriv msconfig under kjør i start menyen. Der velger du oppstart, trykk disable alle. Restart, Du kan prøve det. Husk å slå av modem hvis du er tilkoblet nettet. Det startes ingen programmer, som feks virusbeskyttelse. HVis det ikke funker så aktiverer du alle igjen, å restart...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...