Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC får ikke kontakt med skjerm...


Anbefalte innlegg

Reiste på lan i går, hadde gledet meg lenge til denne helga. En liten halvtime før jeg dro fungerte maskinen akkurat som den skulle, men da jeg kom opp på lanet fikk ikke maskinen kontakt med skjermen. I tillegg virket det som om at keyboard heller ikke fungerte som det skulle, for det gikk ikke an å trykke "num lock" som det burde under oppstart.

 

Diverse feilsøking jeg har prøvd:

- Testet skjermen min på en kompis' pc, skjermen fungerte fint, altså ikke skjermen som er gåen. Prøvde også med en annens skjerm og min pc, men ble ikke noe liv i skjermen hans.

- Har prøvd med forskjellige strømkabler og har prøvd andre strømuttak fra veggen sånn at jeg fikk all strømmen for meg selv. Ingenting av dette hjalp.

- Tenkte at det kunne være skjermkortet eller dets utganger som var synderen, men etter å ha prøvd med flere kompisers skjermkort så viste det seg at det ikke var noe galt med skjermkortet.

- Prøvde å resette bios ved å fjerne batteriet på hovedkortet i et minutt, dette hjalp ikke.

 

Når jeg slår på pc'n så virker det som om alt er vanlig, utenom at den ikke finner kontakt med tastatur og skjerm. Det som er litt rart i tillegg er at den optiske musa lyser rødt når maskinen er skrudd på.

 

Legger til mine hardwarekomponenter her i tilfelle det kunne være til hjelp:

- Hovedkort: Abit kd7a

- CPU: AMD athlon XP 2600+ (barton)

- Ram: 2 x Twinmos 512 mb

- Skjermkort: Ati radeon 9600 pro

- PSU: Q-tec 450 w (vet at denne er dårlig, så mulig at den er problemet?)

 

Hvor kan problemet ligge, er det hovedkortet som er dødt, er cpu gåen eller er det rett og slett strømforsyningen som av en eller annen merkelig grunn plutselig har blitt for svak?

Jeg er iallefall svar skyldig, men håper at noen smartinger der ute kan ha noen forslag :)

 

Edit; la til specs

Endret av unabomber
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hadde netopp samme problemet med pcen til en kamerat. prøv å trykk forsiktig på forskjellig steder på hovedkortet mens maskinen står å går kan være et lite brudd i en leder på printen. funka for meg så jeg bare fant ut hvor problemet var og fixet det. ble vel ikke helt bra men loddebolten er alltid kjekk å ha :p hehe

 

BTW. hvorfor ta ut batteriet for å resete BIOS. er jo bare å bruke jumperen. jeg har også ABIT hovedkort og der heter jumperen CMos. står sikkert i boken til kortet hva den heter.

Lenke til kommentar

Da dataen min var ny fikk ikke dataen min kontakt med skjermen, det jeg gjorde var å stjele en av broren min sine RAM-brikker, og når jeg satte i den virket det, og derfor prøvde jeg å sette min der han sin hadde stått, vet ikke helt om den rett og slett ikke var satt i bra nok, eller om det var noe gæli med det, virket gjorde det ihvertfall.

Kanskje du har kommet borti dem, prøvd å bare ta dem ut og inn for eksempel?

Lenke til kommentar

Har prøvd å ta ut ram-brikker og sette dem inn igjen. Faktisk har jeg i dag plugget ut alt av kabler og komponenter på hovedkortet og satt det inn igjen på nytt. Det hjalp dessverre ikke.

 

Og til Oddis89; den teorien med at man skal trykke og presse her og der på hovedkortet hørtes ut som en tvilsom plan. Så akkurat det hopper jeg nok over ;p

 

Ellers takk for de svar som har kommet, håper noen andre har forslag til hva som kan være problemet :)

Lenke til kommentar

Hei.

 

Jeg har akkurat samme problem som deg, svart skjerm!! Har testet skjermen på en annen pc og den virker. Trodde kanskje det var skjerm kortet, men etter å ha prøvd et annet skjermkort på pc'n uten resultat, sitter jeg igjen med at det antageligvis er hovedkortet som har tatt kvelden, eventuelt processoren kanskje??

 

Skjermen min har ikke vært helt god den siste tiden og jeg har opplevd at det har spraket litt i den en sjelden gang innimellom, så jeg lurer på om kanskje den kan ha kortsluttet hovedkortet mitt.. ikke vet jeg.

 

Du får ha lykke til med feilsøkingen din, jeg begynner å se ganske svart på pc'n min. Tviler på om den kan reddes.

Lenke til kommentar

Takk for alle lykkesendinger!

 

Jeg er lykkelig selv nå etter å ha funnet ut hva som var problemet. Som jeg skrev tidligere hadde jeg prøvd å ta ram'en ut av slottene sine. Jeg prøvde på nytt, men byttet også plasser denne gangen. Og så helt ute av det blå startet pc'n med skjermen på!

 

Ikke aner jeg hvorfor dette skulle hjelpe, men det gjorde da tydeligvis det.

Dere andre som har problemer kan iallefall prøve på det, men uansett lykke til :)

Lenke til kommentar
Jeg er lykkelig selv nå etter å ha funnet ut hva som var problemet. Som jeg skrev tidligere hadde jeg prøvd å ta ram'en ut av slottene sine. Jeg prøvde på nytt, men byttet også plasser denne gangen. Og så helt ute av det blå startet pc'n med skjermen på!

5184136[/snapback]

Det er det som skjedde med min også, jeg hadde jo prøvd å tatt den ut og inn, men først når jeg prøvde et annet sted gikk det.

 

Bra du fikk fikset det da! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...