Gå til innhold

6600gt problem agp


iselilja

Anbefalte innlegg

Har kjøpt meg et brukt 6600gt kort til agp, selgeren sa at "vifta var litt slarkete" noe jeg trudde ikke skulle ha stor betydning

 

kortet funker fint til alt utenom spilling, den takler noen spill som bf2 helt fint, men så fort jeg spiller pro cycling manager, half life 2, half life 2 lost coast, splinter cell pandora tomorrow osv fungerer spillet i 30 sekunder før skjermen kobler ut

 

skjermen ser akkurat ut som når den går i ventemodus, lampa nederst på skjermen som viser om den er av eller på blinker, og skjermen nekter og motta signal fra pcen selvom jeg prøver og stikke kontakten inn og ut

 

jeg prøvde først og oppdatere skjermkort driverne, det funka ikke, har så formatert og kjørt med de gamle driverne som kom med kortet (fra sommeren 2004), det funka ikke, så nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det kan være problem med varme, kjører åpent kabinett nå, så jeg trur neppe det, er det andre symptomer jeg skal se etter ved varmeproblemer?

 

det som forundrer meg er at kortet drar bf2 fint, men ikke mindre krevene spill som splinter cell, pro cycling manager osv, hva kan dette bety?

Lenke til kommentar

Dersom du har garanti på grafikkkortet ditt kan du prøve å byttet det i et nytt uten slarktete vifte.

 

Det andre du må sjekke er om kjøleelementet under viften sitter godt på. Dersom det ikke gjør det kan det kanskje hjelpe å fjerne elementet påføre ny pasta og sette det på igjen.

En annen prosedyre som kan hjelpe er å oppdatere biosen på hovedkortet ditt. Det kan hende at ikke det takler agp kortet ditt så godt. Dersom du bruker VIA hovedkort kan kanskje chipsettdrivere være viktig.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Som nevnt tidligere:

Det andre du må sjekke er om kjøleelementet under viften sitter godt på.
Hvis det ikke er god kontakt mellom kjøleelement og kortet under, kan du ha på så stor vifte (og så åpent kabinett) du vil uten at det hjelper. Kontakten mellom skjermkort og kjøleelement er det viktigste punktet her. Hvis det er dårlig kontakt, og den har vært slik en stund, vil en kjølepasta av dårlig kvalitet også kunne tørke og heller virke som en isolator enn en varmeleder.

 

Hvis kontakten er i orden burde det heller ikke være så viktig om viften i seg selv er litt slarkete, bare den blåser i riktig retning, og at den ikke bremses på noen måte slik at den klarer å opprettholde hastigheten.

 

Men uten god kontakt mot kortet vil varmen bli fanget mellom kjøleelementet og kortet, snarere enn fraktet vekk.

Lenke til kommentar
det er nå lilla og rosa farger i bios
Det høres mer ut som du har byttet skjermfargene. Noen bioser støtter det å sette opp andre farger. Jeg husker ikke hvordan, men det er noe knappe trykk som gjør at du kan bytte fargeskjemaene i bios.

 

(...)når jeg monterte kortet på pcen kom jeg borti baksidden, kan dette ha noe og si?
Tvilsomt. Standard elektronikk av i dag har gjerne 4000 volt ESD beskyttelse. Som en tommelfingerregel kan man nesten si at det tilsvarer statisk elektrisitet (som man får ved å gni ting mot hverandre) som slår over et luftgap på 4 millimeter. Alt selvfølgelig avhengig av temperatur og luftfuktighet.

 

Uansett så ser det jo ut til at kortet ditt virker. Du har tydeligvis et bilde på skjermen. Hvis du i tillegg starter opp et tungt 3D spill som også virker burde alt være i orden.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9018234

Hvor gammel er skjermen din?

 

edit: Sjekk også skjermkabelen, den var en gang for en par herrens år siden problemet til undertegnede som utløste ganske underholdende lsd/syretripp effekter på skjermen.

 

mvh

Endret av Slettet+9018234
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...