Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Noen som har god innsikt i Linksys WRT54G(S)?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg sliter litt med oppsettet på min Linksys router. De maskinene som kobles opp vha kabel fungerer greit. men for noen dager siden ble det ikke mulig å koble seg opp trådløst.

Det som skjer er at trådløs klient ikke får IP-adresse fra router. Dermed finner den IP selv og den er i en annen range enn det den bør være. Jeg forsøkte å sette statisk IP, men uten nytte. Jeg har fullt signal (ca. 2,5m avstand) så det er ikke der problemet ligger. Kan være noe i WEP men jeg har lagt inn nøkkel på nytt et par ganger for å være sikker. Tror likevel at trådløs sikkerhet kan være årsaken. Når jeg kobler samme pc opp med kabel får den umiddelbart IP og fungerer OK.

 

Forøvrig så sliter jeg med at hovedmaskinen min låser seg minst en gang for dagen. Dette startet etter at jeg begynte å bruke Linksys-routeren. Weird ikke sant?

 

Før dette brukte jeg Thomson Speedtouch 510 satt opp som routermodem med en switch rett i LAN-porten. Derfra gikk det kabler til pc-er og resten av nettverket i huset(switch 2). Hadde ikke problemer med låst maskin eller lignende.

 

Håper noen har tips til oppsett av Linksys, for det er der problemene oppstår!

 

-Tman

 

PS! Grunnen til at jeg kjøpte Linksys var å bli kvitt kabel gjennom et par dører samt den gode tilgangskontrollen man kan kjøre. Jeg kan f.eks. sperre tilgang til internett for maskin X fra 10 om kvelden til 10 om morgenen i uken og la den ha tilgang til kl.1 om natten i helgene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Beklager at det tar litt tid å få respons fra meg, er travelt opptatt på jobb.

 

Jeg prøvde med siste versjon av Linksys original firmware tidligere men bruker nå DD-WRTv23. Vurderer å legge tilbake original siden den nå nærmer seg DD-WRT.

 

Skal prøve å slå av all sikkerhet i kveld, håper at det virker da og så få r jeg sette opp ting på nytt igjen etterpå.

 

Skal også se på om det kan være noe i måten DD-WRT deler ut IP-adresser på. Jeg bruker DHCP nå, men skal prøve DNSmasq ( de som har DD-WRT skjønner sikkert hva jeg mener).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...