Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCen booter ikker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er cd-rommen første boot device eller?

 

:roll:, kunne ikke dy meg, sorry.

 

Men vet du om cden funker. har du prøvd den på andre pc-er( ja den kan ha funka sist gang men mye kan ha skjedd siden da) En liten ripe kan være nok(kan jo prøve å vaske cd isåfall)

 

Har du en annen cdrom du kan teste? har du en annen cd med boot på? windows 2k, linux dist/live cd.

 

Får du boota fra cd hvis du tar ut disk, for da er det vel mest sannsynlig noe feil i MBR.

 

bare noen kjappe alt. jeg kommer med før jeg skal hoppe i køyan. kan kikke tilbake i morra tidlig hvis du fortsatt trenger hjelp.

Lenke til kommentar

Har stressa her i hele dag nå. Hovedkortet finner harddisken og cd-rommen med en gang. Så ingen av de kan være problemet slik jeg ser det. når jeg booter pcen med win xp cden stopper den fremdeles med samme feilmeldingen. Har testa med annen bootable cd nå. ingen forskjell. Har testa me 98 start up disketten. blir noe stress me xp startupdiskettene da det er 6. men tester det straks. Håper bare noen har andre forslag.

Lenke til kommentar

har prøvd 5 forskjellige nå. Sony DVD-RW. Sony CD-RW. Nec CD-RW. Samsung DVD. Aopen CD-RW. Ingen av disse virker. Har prøvd 3 forskjellige HDer. Western digital, Samsung og IBM. Noe sier meg at det er noe galt med IDE porten på hovedkortet. Men samtidig er det så rart da den registrerer CD-rommen og S-ata harddisken. Med IDE diskene Får jeg Hard Drive error. Og det er bare en IDE port på hovedkortet. Asus P5GPL-X hvis det er noe å gå etter. Prøver å instalere win xp på en av harddiskene for så å sette den i ny pcen. Men tviler vel litt på at det virker. Så hvis dere har noen ide, tips og løsninger blir jeg utrolig fornøyd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...