Gå til innhold

Allmen eller media og kommunikasjon?


willbend

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å gå allmenn tror jeg hadde vært lurest.

Da kan du få fritak for bl.a norsk, samfunn og engelsk. Da trenger du bare konsentrere deg om matte og fysikk på "Forkurs til ingeniørutdanningen".

Vet ikke hvilke fag etc. de har på media og kommunikasjon, men går ut ifra at allmenn er lurest. Hvis du også velger 3MX som valgfag på allmenn, så får du jo fritak for det også. (Hvis du består).

Du kan gå media og kommunikasjon, du trenger ikke gå allmenn for å komme inn på en ingeniør utdanning. Men du må ha bestått iallefall 3FY og 3MX for å gå ingeniør utdanning (Med unntak av noen skoler)

Lenke til kommentar

Allmenne fag er så absolutt å anbefale om du skal gå ingeniørfag på universitet/høyskole, og da også 3MX og 2FY da dette er det vanligste kravet i tillegg til generell studiekompentanse for ingeniørfag. En annen kjekk ting med vanlig allmenne er at du da kan velge i så si hva du vil på universitet/høyskole om du ombestemmer deg underveis på vidregående.

 

Jeg vil tro media og kommunikasjon vil gi generell studiekompentanse (GENS) om det er 3-årig vidregående det er snakk om, men er usikker på om du kan ta realfag på media og kommunikasjon (3MX/2FY).

3MX/2FY er også et krav på flere datastudier ved høyskoler/universitet.

 

Om du kikker litt nærmere på de linjene hos NTNU du lenket til, og ser på "opptakskrav" vil du se det er GENS + 3MX/2FY.

Endret av skag1
Lenke til kommentar

MX er avansert matte. Tallet tilsier året eller nivået i kurset.

Når man begynner på vidregående kan man velge mellom 1MY eller 1MX på grunnkurset. Matte på grunnkurs (førsteåret VGS) er obligatorisk. Velger du 1MX her kan du ta matte (MX modul) som studeretnings fag og får da matte i andre- og tredjeklassen (2MX og 3MX).

Det samme gjelder 2FY (fysikk). Naturfag er obligatorisk på grunnkurs, så kan du velge fysikk vidre som studieretningsfag. (2FY og deretter 3FY om du ønsker fysikk sisteåret påVGS).

 

Slik er det hvertfall på allmenne fag.

Sjekk med skolen om de har 3MX og 3FY som studieretnings fag på media og kommunikasjon. Om du poster link eller forteller hvilken vidregående skole du tenker på kan vi også hjelpe deg å finne ut av dette :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...