Gå til innhold

Nytt gaming lydkort.. Forslag?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal ha meg nytt lydkort på grunn av lider av dei vanlige problema på intigrerte lydkort... (Skurre lyder og sant dritt)

 

Dette kansje? http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=313615&cks=SER

 

Så noen forslag?

 

kriterier:

 

Bra lyd

Sykt til spilling

Skal ver på komplett.no

Ikke alltfor dyrt :D

 

Det er viktig at det er bra til spilling :dribble:

 

Trenger svar kjappt siden ej hadde plana om å bestille fra komplett i dag...

Endret av ZnoN
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Var litt dyrt da...

Er det verdt det?? eller er der andre kort som ikke er så dyrt? Men gode

5034033[/snapback]

 

Det kommer an på hva du spiller. Legg ved en liste, så skal du nok få mer skreddersydde råd!

 

Selv spiller jeg BF2 veldig mye, og har nettopp investert i X-Fi (Fatal1ty versjonen). Hovedårsaken var rett og slett at BF2 ikke lar deg skru opp lydkvaliteten til Ultra High uten et X-Fi kort.

 

Etter å ha testet kortet i noen dager, er jeg overraskende fornøyd. Hadde fra før et Audigy LS kort, som har tjent meg godt i flere år, og som har spilt (for meg) overraskende god lyd gjennom mitt Z-5500 høyttalersystem. Har også brukt mitt Z-5500 anlegg hos en kompis i cirka 4 måneder, han hadde et Audigy 2ZS. Det var ikke noe særlig forskjell mellom de to kortene - men når jeg oppgraderte til X-Fi kjente jeg virkelig forskjellen!

MP3'er, selv med dårlig bitrate/kvalitet, høres helt fantastiske ut med X-Fi. Crystalizer'n gjør lydene meget skarpe og klare, og det skapes en fantastisk akustikk i lokalet!

CMSS-3D surrounden er også vanvittig effektiv; det høres nesten ut som om man har en høyttaler i taket og i gulvet; lyden kommer fra absolutt alle kanter!

Kanalseparasjonen er overlegen; selv gamle filmklipp som alltid har spilt i stereo, spiller nå i ren surround med forskjellige lyder fra hver høyttaler. I tillegg skaper kortet surround i gamle spill, filmer - rett og slett alt!

 

Jeg kan ikke annet enn å anbefale X-Fi kortet på det absolutt varmeste. Dersom du er musikk- eller spillentusiast er dette den beste oppgraderingen du kan gjøre for din PC.

 

Nå skal det sies at X-Fi ExtremeMusic koster rundt 900, og X-Fi Fatal1ty koster omtrent det dobbelte. Det man får "ekstra" på Fatal1ty er hovedsakelig 64MB on-board minne og et frontpanel for ekstra tilkoblingsmuligheter. Det er per dags dato ingen spill som gjør seg nytte av det ekstra minnet, så for dagens standarder (og sannsynligvis den aller nærmeste fremtid) holder det lenge med X-Fi Extrememusic.

 

En ting til.. X-Fi, med sine 51 millioner transistorer, avlaster din CPU betraktelig. Dersom CPUen din er en flaskehals for ytelsen (som den sannsynligvis er, ettersom du har on-board audio), vil du mest sannsynlig oppleve en liten oppgang i FPS i spill.

Endret av Berrern
Lenke til kommentar
Crystalizer'n gjør lydene meget skarpe og klare, og det skapes en fantastisk akustikk i lokalet!

 

Crystalizeren er bare en reklamebøff, og du går fem på. Crystaliceren er i praksis en mulitibandkompressor, dvs et program som skviser musikken flat dynamisk samtidig som den skrur opp volumet. Alt for mye av det vi spiller av i dag er allerede "mishandlet" på denne måten, og Crystalizeren bidrar bare til å skvise lyden ennå mer.

 

Prøv å spill av med crystalizer, deretter uten, men skru opp volumet litt når du spiller uten. Det gir mye bedre resultat. (Hvis du allerede har nådd max på volumknappen, kan du bruke crystalizeren til å "skru opp" litt, det er dette den er laget for)

 

Til dere som bare har hørt musikk produsert etter 1995, få tak i en plate med f.eks Jaco Pastorius fra 70-tallet, og hør hvor bra CD-ene dine kunne ha hørtes ut.

Lenke til kommentar

Forsåvidt enig med overstående innlegg.. dog er det vanskelig å få tak i gode 70-tallsutgivelser som fortsatt er i god stand.. og det er dyrt med en god platespiller... ergo er vel cd mediet noe vi er nødt til å godta......

 

dog vil digital lyd aldri kunne overgå analoge opptak da de er linære:D

Lenke til kommentar
Crystalizeren er bare en reklamebøff, og du går fem på. Crystaliceren  er i praksis en mulitibandkompressor, dvs et program som skviser musikken flat dynamisk samtidig som den skrur opp volumet.  Alt for mye av det vi spiller av i dag er allerede "mishandlet" på denne måten, og Crystalizeren bidrar bare til å skvise lyden ennå mer.

 

Har du X-Fi selv?

 

Jeg har selv testet en masse, har laget en playlist med omtrent 20 sanger i alle sjangre - dette var før jeg installerte X-Fi (ville ha en skikkelig sammenligning).

 

Jeg hørte gjennom playlisten tre ganger dagen før jeg hentet X-Fi, og gjorde det igjen etter en formatering og installasjon av X-Fi. Har prøvd med mye forskjellige muligheter i Entertainment konsollen, og også i Game konsollen.

 

I starten var jeg faktisk selv misfornøyd med Crystalizer'n (man kan switche den på/av under musikkavspilling, og justere settings "on the fly" - for sammenligning av modusene), for meg hørtes det bare ut som litt ekstra diskant. Etter å ha skrudd opp volumet litt (begynte forsiktig, ville la X-Fi'en "spille seg inn), hører man straks forskjellen. Det blir ikke mer diskant, men lyden blir klarere. Ja, det høres litt selvmotsigende ut, men det er vanskelig å forklare effekten. Har eksperimentert masse med Treble vs. Crystalizer!

Når man først skrur opp lyden, hører man virkelig forskjellen!

 

Har nettopp utført testen din, for sikkerhets skyld. Volumforskjellen var 2 hakk på min Z-5500. På noen sanger hørte jeg faktisk ikke noe stor forskjell, men på en del MP3'er, enten gamle av alder eller med lav bitrate (under 128) ble det raltivt stor forskjell. Lyden blir betraktelig klarere og definert.

 

Jeg har forøvrig selv hørt en enorm mengde vinyl i mine yngre år, og er forsåvidt enig med den delen av innlegget ditt! :)

Endret av Berrern
Lenke til kommentar

Hei igjen Berrenrn!

 

Nei, jeg har ikke noen X-fi-kort selv, jeg har et E-MU 1212M (X-fi har sikkert hentet endel av effektene sine, bl.a crystalizeren fra DSPen der) + en Presonus Firepod som jeg bruker til opptak av konserter mm.

 

Hvis du kan bruke crystalizeren til å gi deg litt ekstra skyv der høyttallerne "svikter" er det jo ikke udelt negativt. Logitec Z5500 er jo ikke akkurat high end-utstyr.

Derimot er bruken av kompressorer bare irriterende når en bruker avspillingsutsyr av god kvalitet.

 

Grunnen til at du ikke hørte forskjell på noen av sangene er sannsynligvis at de allerede var solid komprimert fra produsentenes side, og å legge på mer kompresjon da har liten effekt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...