Gå til innhold

Nytt HK, CPU (AMD s939) og minne`, 3k-6k


Anbefalte innlegg

Jeg må visst oppgradere maskinen min nå plutselig. Jeg vant denne babyen i helga på NaIT. Siden jeg ikke har PCIe så trenger jeg nytt hovedkort, prosessor og minne.

 

Jeg har sett meg ut en AMD Athlon 64 3000+ som jeg hadde tenkt å overklokke. Vant også denne Zalman-kjøleren.

 

Så over til hovedkort og minne. Jeg har lyst på 2GB med minne. Har 1GB nå og jeg merker det blir for lite av og til, men hvis 2GB med minne blir så forbanna dyrt, så hopper jeg over det. Men uansett, av features på hovedkortet så må jeg ha minst 3xPCI-slotter og 2xPCI-E-slotter. Har 2 PCI-diskkontrollere i den maskinen jeg har nå også skal jeg ha et PhysX-kort når det blir tilgjengelig, enten det er PCI-E eller PCI. Hovedkortet må også ha et 1Gbit nettverkskort innebygd, helst 2. Lydkortet må også være integrert (med digital/coax-utgang). Jeg orker ikke å bruke ekstra penger på å kjøpe et fett lydkort når det integrerte duger (jeg er glad i musikk, men jeg er ikke så audiofil). Hovedkortet må også ha minst 2xSATA og 2xPATA (= 4 PATA-enheter).

 

Budsjett er rundt 3k-6k med prosessor. Ytelsen på CPU kommer i andre rekke. Jeg er ute etter stabilititet og driftssikkerhet. Har hatt trøbbel med hovedkort før, og det var et hat som jeg absolutt ikke har lyst å oppleve på nytt. Maskinen vil primært bli brukt til utvikling av programmer/spill, med kamper i BF2 av og til.

 

Noen synspunkter ?

Endret av PsyDe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...