Gå til innhold

Sølte fanta free på bærbar pc..


HFL

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Håper for din skyld at hun tilgir deg ;)

 

Har vært ute for det samme selv her på jobben, men da var det en kopp med Tetley Te :p Den IBM Thinkpad laptopen måtte skifte systemboard :( pris for bytte og arbeid: 5000kr

 

Men en ting jeg vil si! Nyere laptoper har en form for "trakt" i tastaturet. Slik at samme hvor du søler veske på den, så lenge den er åpen, så vil tastaturet lede brusen ut et hull på siden. (Det er hvertfall slik på IBM og HP laptopene som vi har her)

 

Men jeg skal ikke si det sikkert at Asus har det samme :) Men skjekk! For da er det bare tastaturet som må skiftes :) (tror du kan lese om det i manualen) :)

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Men en ting jeg vil si! Nyere laptoper har en form for "trakt" i tastaturet. Slik at samme hvor du søler veske på den, så lenge den er åpen, så vil tastaturet lede brusen ut et hull på siden. (Det er hvertfall slik på IBM og HP laptopene som vi har her)

På HP-maskinene er det en grense på ca. en halv liter for hva de tåler. Ut fra erfaring :blush:

Lenke til kommentar

Er nok det.

Men folkens: Det er sukkerfri brus. Hva med å "skylle" pc'en og "henge den til tørk"?

Må jo tørke lenge, men så lenge det ikke er spenning på de elektriske komponentene, blir vel heller ingenting ødelagt?

 

Ta ut keyboardet og sjekk.

Bare en liten detalj her.. Fanta Free er IKKE sukkerfri!

 

Den er ikke tilsatt ekstra sukker, men inneholder fruktsukker som vel gjøre samme nytten som vanlig sukker med tanke på hvor klissete ting blir. Det hjelper muligens på hvor bra brusen leder strøm også, men dette er kun gjetting siden elektro-kunnskapene min har blitt lagt i glemmeboksen for en god stund siden :roll:

 

Mener i hvert fall å huske at sportsdrikker som er proppfulle av druesukker(eks. isostar/xl1) er særdeles klissete greier.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-52Y1nIV0tv

Stay Bamboocha!

 

Har alltid Fanta Free innefor rekkevidde og der kan vi lese "vann, kullsyre, 3% appelsinråsaft, søtet med aspartam og sakkarin"

 

Altså er det det naturlige sukkeret i appelsinråsaften som er problemet. Men siden det finnes i homeopatiske konsentrasjoner er det nok ingen fare med kliss. Vann med sukker leder uansett ikke strøm bedre enn vanlig vann, så dette var egentlig et bra valg når det gjelder søl! Selv foretrekker jeg PepsiMax, den kan du søle hvor som helst!

Lenke til kommentar

tror ikke du bør tenke på å lyve om det som har skjedd hvis du leverer den inn. Har skiftet masse hk og tastatur på laptoper som har vært sølt på. Og for å si det sånn er det lett å se at det har skjedd, hvis det ikke er rent vann da, men kan som oftest se det da også.

Og for ikke å snakke om å lukte det, eller kjenne det på komponenter og deler.

Fikset en flett ny dyr laptop som var sølt solbærtoddy i, stinket solbær av hele pcen. Ble nytt tastatur og hk på denn gitt, og det kostet langt over 5000kr, på en pc som nettopp var kjøpt for over 15.000. Kjedelig for hun å forklare den for sjefen :D

Endret av even_e84
Lenke til kommentar
Send dem en mail om problemet. Kanskje du vil lyve litt om hvordan det skjedde? :-)

Jo du skjønner, PC'n tok tak i Fanta Free flasken og tømte den over seg selv... tror den var litt tørst :!:

 

Har hørt om flere vellykkede skyll og tørk operasjoner av tastatur, så det kan være verdt et forsøk å ta det av først, og deretter skylle den godt om PC'n fungerer uten.

Lenke til kommentar

Hei. gjorde akkurat det samme.

Det er vel sukker i Fanta, Så jeg brukte vodka jeg hadde stående. Kom til på undersiden av de fleste kappene med Q-tips- måtte demontere et par knapper. I sterkt lys kan du se hvor brusen har rent på kortet og bruke masse sprit der. Ta ut batteri, blås i klokkebat. Hos meg hadde noen dråper havnet nedved skjermen på laptopen, og kortsluttet IC for lys-regulering. (Fikk loddet på en lask til + for å få trigget lyst på fullt, men kortsluttet fort pga brus som lå igjen under IC. (Trykkluft på boks eller elektrospray hadde vært fint når man har tid "Clas Olsen")).

Svein

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...