Gå til innhold

hewlett packards c120 billigkamera.


Anbefalte innlegg

vurderer å velge hewlett packards 'hp c120' fremfor mustek gsmart mini 2 som 'morokamera', da jeg nødig drasser rundt på mitt powershot til mangfoldige tusen på steder der det kan forsvinne/bli stjålet/ødelagt, etc. dessuten har batteriet på canonkameraet greid å bli ødelagt, det varer kun noen sekunder etter full lading.

jeg har ikke funnet andre kommentarer om dette kameraet enn noen få på amazon.com, og ingen tester hittil.

 

er det noen som kjenner til dette kameraet, og kanskje kan måle det mot mustek-kameraet? jeg vet at det har alle tingene som gjør mustek-kameraet kjipt, det bruker for eksempel compactflash istedetfor innebygd minne, AA-batterier istedetfor innebygd batteri, det HAR blitz, og det HAR lcd-søker. alt dette til en ussel 300-lapp mer enn musteks minikamera. det er riktignok en del større.

 

jeg undres hvorfor dette ikke er førstevalget til mennesker på jakt etter billig digitalkamera til useriøse anledninger? til 995,- på elkjop kontra musteks 666,- (easypc.no) er det ikke all verdens dyrere. er det noe feil med det? elendige bilder, elendig kvalitet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

eirik, er mustek kjent for god kvalitet, da? jeg har hele tiden trodd at mustek var et halvsløvt merke. jeg har en gammel mustek-scanner, ikke noe spesielt å skryte av. men den virker da ennå, forresten.

 

mitt poeng var at mustek heller ikke tar *glimrende* bilder, jeg har allerede et canon powershot som tar glimrende bilder, jeg trenger ikke et like dyrt kamera. for en uke siden virket mustek gsmart mini 2 som en ok investering.

 

til jeg oppdaget hp-kameraet, med blitz, lcd-søker, vanlige aa-batterier, og compactflashkort (opp til 128 mb) til kun 300 kroner mer enn musteks gmsmart mini 2, som ikke har noen av delene. (mangler blitz, mangler lcd-søker, innebygd batteripakke og innebygd 16 mb minnekort uten mulighet for oppgradering).

 

jeg undret om det var noe *fundamentalt* feil med dette kameraet siden ingen hadde nevnt det. det ser iallefall ved første øyekast ut som et mye mer versatilt kamera enn musteks miniflaggskip.

 

om hp er kjent for dårlig kvalitet vet jeg ikke, jeg kjenner to stykker med hp kamera, riktignok i eldste laget, men de tar ok bilder. så lenge kvaliteten ikke er som logitechs elendige pocket kamera tror jeg egentlig c120 vil tjene nytten. som køddekamera.

 

eller tar jeg helt feil? det er jo dere som sitter på fakta, jeg har lite erfaring med merker og utgaver.

Lenke til kommentar

ja... Det beste blir nok å stikke i butikken og prøve det litt... Det er mange som glemmer at man har denne muligheten, og det er ikke så mye ekstra jobb som skal til.

 

Jeg har lenge hatt lyst på et "partykamera" men har ventet pga manglende blits på gsmart mini2. (i nord-norge varer sommeren mens man sitter på do, som Oluf sa). Men dette høres jo ut som et veldig bra kamera! Takk for påminnelsen. Jeg bruker allerede et videokamera med CompactFlash (via PCMCIA) og Canon Powershot S40 med CF. Så da slipper jeg også å begynne å kjøpe nye SD-minnekort.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg kjøpe et HP120 kamera til min datter Linn (på 3 år) i påvente at Cannon s40 kemeraet jeg har i bestilling skulle dukke opp. For under 1000,- kan du ikke forvente allverden, med bildekvalitetsn var mye bedre en det jeg forventet. Og Linn brukte bare noen dager til å lære kameraet.

 

Positive ting:

Støtter eksta minnekort Compact Flash (billige kort)

Bruker lite strøm

Mye medfølgende SW

 

Ting som kunne ha vært bedre:

Veldig treg LCD med dårlig kontrast

Veldig sen reaksjons tid på bidetaking (hold kamerat stille, be folk smile lenge)

Bilder av objekter på nært hold (0,5-1m)i mørke omgivelser med blitz gir overeksponerte bilder (ingen tegninger i høylyset)

Knappen for video opptak sitter rett vedsiden av den vanlige fotoknappen (vips så var minnet fult, og fuglen fløyet)

 

Konklusjon, du får veldig mye for pengene, men ikke forvent et kvalitetskamera. Anbefales som et nr 2 kamera som du tåler at blir borte.

(trygghetsforsikkring hos Lefdal koster 450,- kr i tillegg)

Lenke til kommentar

ei venninne av meg vant et slikt kamera nå nettopp, på ei loddtrekning på ntnu gløshaugen.

 

kameraet så helt greit ut, det var egentlig dritstygt og klumpete - men det er jo perfekt! en slipper å bekymre seg for å miste det eller å bli frastjålet noe dyrt. genialt som partykamera!

 

det funka helt greit og vi tok noen bilder både ute og inne uten å finne så store svakheter. blitzen funka ihvertfall, og bildene ble greie.

det var også enkelt å bruke..

 

hun som hadde vunnet det var selvfølgelig kjempeglad for å ha fått det gratis, så da måtte det uansett være en suksess, men det kan godt hende kameraet kan være verdt noen hundrelapper også - om du har et annet og bedre kamera til å ta viktige bilder med!

 

anders

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...