Gå til innhold

Mini-test av Acer Travelmate 3002WTMi


muffe

Anbefalte innlegg

Mini-Test av Acer Travelmate 3002WTMi

 

Spesifikasjoner

- Intel Pentium® M 740 (1.73 GHz - 2MB)

- Intel 915 PM Express chipset med 533 MHz FSB

- Intel Graphics Media Accelerator 900 - opp til 128 MB delt minne

- 80 GB Hitachi TravelStar 4200 RPM Harddisk

- 512 (2x512) MB DDR-2 533 MHz RAM, max støttet 2048 MB

- Ekstern FireWire DVD Brenner, Dual Layer, 4x DVD+/-, 24x CD-R

- 12,1" 1208x800 Widescreen Skjerm

- Intel 2200BG Trådløst nettverkskort

- 10/100/1000 Mbps Ethernet nettverkskort

- Modem

- Blåtann

- IR-port

 

Poter

- 3 USB 2.0 porter

- 1 6-pin Firewire 400-port

- 1 15-pin D-sub VGA port

- PCMCIA slot

- SD/MMC/MS/MS Pro kortleser

- Lyd ut og Mic inn

- 1 124-pins Docking-tilkopling

 

Generelt

Personlig er jeg meget fornøyd med den. Skjermen har en oppløsning på 1280x800 punkter, og er meget deilig å jobbe på. Jeg fikk med to batterier, ett med tre celler og ett med seks celler, og med det største batteriet (som stikker litt ut bak) er det ikke noe problem med battertiden. Har ikke målt den, men den er i alle fall tre timer. Støy er heller ikke noe problem, så lenge du installerer XP på nytt når du får den. Acer har nemlig installert software som overstyrer Speedstep-teknologien i prosessoren, og da vill viftene jobbe på nest høyeste hastighet hele tiden, med mindre du går inn i softwaren og manuelt justerer ned hastigheten hver gang du ikke trenger full power. De fire hurtigtastene som er fungerer uten ekstra software i Windows, noe som er positivt. En annen fordel er at den ha 6-pins FireWire utgang, så den kan drive FireWire enheter som trekker strøm fra FireWire-bussen.

 

De ulempene jeg kan finne på maskinen er at avstanden mellom tastaturet og touchpacen er litt liten, så det er lett å komme borti touchpaden når du skriver, men på en maskin med en widescreen-skjerm er vel det vanskelig å unngå. Utløserknappen til PCMCIA-sporet er også litt vanskelig å trykke tilstrekkelig inn hvis du har skikkelige mannsfingre.Kortleeseren trenger egne drivere, noe som er unødvendig. Det burde være mulig å lage en intern kortleser som kunne benutte MSD-standarddrivere, slik som alle andre kortlesere gjør.

 

Ellers er designet lekkert, med pene linjer og en liten helling opp i bakkant som gjør at den ser fin og strømlinjeformet ut. Men en samlet masse på 1,4 kg. er dette en meget interessant PC for studenter og andre som er avhengig av å være mobil.

 

Kommunikasjon

Den har både IR og blåtann, så det er ikke noe problem å kople de opp til f. eks mobiltelefonen. Rekkevidden på det innebyggede Intel 2200BG miniPCI kortet er glimrende (mye bedre enn på Tundra 1557). Kan sitte helt mede i kjelleren og være tilkoplet med 11 Mbps stabilt til et AP i andre etasje, mens med 1557 er det bare 1-2 Mbps og ganske ustabilt. Et Gigabit-ethernetkort er heller ikke å forakte. Jeg har ikke testet rekkevidden på Blåtann-adapteren, men det betyr vel heller ikke så mye.

 

Ytelse

Jeg har ikke foretatt noen målinger av noe sag, og kommer ikke til å gjøre det heller, men mitt inntrykk er at ytelsen er helt OK. Jeg kommer nok til å bytte ut harddisken og sette i litt ekstra minne, for 4200 RPM harddisk er alt for dårlig i en maskin som dette.

 

Mekking

Dette er kanskje ikke noe for folk flest, men her på HW.no er jo mekking et hett tema: Det er lett å fjerne tastaturet, det eneste du trenger er noe litt spisst eller faltt noe, som ett flatt skrujern, en passer eler en liten linjal. Bare åpne låse-klipsene med en negl, og dytt inn de svarte fjerbelastede klipsene litt lenger nede, og vips, så er tastaturet borte. Harddisken sitter i en praktisk skuff på venstre side, og skuffen løsnes med to skruer og draes ut. Dette er den mest elegante løsningen jeg har sett på en laptop så langt. MiniPCI-sporet sitter under samme luke som RAM-bikkene, som åpnes med et lite stjerneskrujern. Det er ingen forseglinger som må brytes, og bruker du rett skrujern setter du heller ikke merker i skruene. Forhandleren jeg kjøpte den hos (en lokal) har heller ikke noe imot at jeg skrur og mekker selv (han tjener gode penger hver gang jeg trenger deler...).

 

Støtte for Linux

Jeg kjører linux som mitt primær-OS, og det fungerer knirkefritt på denne maskinen. Ubuntu 5.10 "Breezy Badger", som er ute i beta nå, finner all maskinvare bortsett fra kortleseren. Denne kommer vel heller aldri til å bli gjenkjent i Linux... Lyd virker imidlertid ikke out-of-the-box, men det er en feil i driverene (dette er jo tross alt en beta-release). ACPI må slåes av for å få bootet, men det er et kjent problem på laptoper. Jeg har imidlertid et vagt håp om at dette vil bli fikset i en BIOS-oppgradering. Det trådløse nettverkskortet er godt støttet, og det er lett å konfigurere det med støtte for WPA, gjennom pakken wpa_supplicant.

 

Konklusjon

Dette er en PC jeg gjerne anbefaler alle som skal ha en ultraportabel PC i 15 000 kroners-klassen. Jeg angrer ikke et sekund på kjøpet, det eneste jeg vile ha gjort omigjen er at jeg ville ha kjøpt den modellen med 1024 MB RAM, 100 GB HDD og PM 760 prosessor. Den koster ikke mer enn ca. 2000 kr ekstra, og jeg kommer unasett til å kjøpe ny harddisk til min nåværende.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes dette var en meget bra test!

 

Vet du om harddisken i storebroren, 3004WTMi, også kun er på 4200rpm?

 

edit:

tror dette er noe av det rimeligste man kan få 3004`en for...jeg vet ikke om NOE å utsette på denne pc`en forutsatt at den ikke har 5400rpm harddisk. har den det, så er valget enkelt.

 

http://www.vaagenconsulting.no/PartDetail....84;c:36159;r:pg

 

edit (igjen):

 

etter litt fram og tilbake fant jeg dette "reviewet" av pc`en.

 

http://www.pcpro.co.uk/reviews/72893/acer-...e-3004wtmi.html

 

der står det at maskinen har en 100GB 4,200rpm Seagate Momentus hard disk.

Endret av chrizz
Lenke til kommentar

Det finnes sikkert nok av bilder der ute, så det får dere klare dere uten foreløig.

 

Skjermen er helt OK synes jeg. Mye bedre enn den som er på alle 1557-laptopene i alle fall (lett å sammenligne med den da jeg har en sånn også), med bedre innsynsvinkel og lysstyrke. Skjermen på TM3000 egner seg bedre til bilder og video etter min mening.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 3 uker senere...
Gikk for en Acer Travelmate 3004WTMi og angrer ikke på det  :thumbup: , men jeg leter fortsatt ettter en LITEN bærevæske. Liten vits i en ultraportabel når væskene er laget for 15" +.

Noen som har et bra tips ?

5254147[/snapback]

 

Jeg har en 3002 selv, og har valgt Caselogic Courier Notebook Computer Case NC1.

 

Selges blant annet hos PS-data. (søk på "NC1")

 

Svært fornøyd med både størrelse og vekt....

 

O.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dette hørtes jo bra ut! Vurderer denne selv, men kommer bare til å kjøre linux på den, så dette med kortleseren var litt irriterende. Har du noe informasjon om f.eks knappene for av/på wlan og bluetooth fungerer? Og om det er mulig å få hurtigtastene (de over keyboardet) til å fungere?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Dette hørtes jo bra ut! Vurderer denne selv, men kommer bare til å kjøre linux på den, så dette med kortleseren var litt irriterende. Har du noe informasjon om f.eks knappene for av/på wlan og bluetooth fungerer? Og om det er mulig å få hurtigtastene (de over keyboardet) til å fungere?

5389037[/snapback]

 

Her var vi igjen. Har nå fått meg en 3004, og installert Kubuntu Dapper på den. Måtte litt knoting til, men har fått både ACPI og lyden til å fungere på den. Eneste funksjonen som mangler nå er kortleseren, og det er et prosjekt på gang for å få til drivere til denne, samt modem og IrDA som jeg ikke har testet enda.

 

Noen med en 3004 som kan uttale seg om viftenivået forresten? Min vifte er *alltid* på, med unntak fra rett etter BIOS er lastet til GRUB er startet (da starter viften igjen). Dette er smått irriterende. Noen andre med 3004 som kjenner til dette, eller er det bare min maskin? :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
[Noen med en 3004 som kan uttale seg om viftenivået forresten? Min vifte er *alltid* på, med unntak fra rett etter BIOS er lastet til GRUB er startet (da starter viften igjen). Dette er smått irriterende. Noen andre med 3004 som kjenner til dette, eller er det bare min maskin? :)

5512854[/snapback]

 

Jepp, jeg kjenner til dette. Har også en TM 3004, og viften går kontinuerlig når maskinen er tilkoblet strøm. Selv om jeg bruker Notebook Hardware Control med Dynamic switching på CPU, så går viften på laveste hastighet hele tiden. Har imidlertid ikke prøvd å kjøre manuell CPU Voltage Control, men jeg leste på en annen tråd at det muligens ville løse dette problemet. Vet ikke om dette programmet finnes for Linux da, men regner med det finnes tilsvarende program som fungerer på samme måte der også.

 

Kjører jeg maskinen på batteri, så starter ikke viften før CPU har en temperatur på rund 52-53 grader. Er ganske fornøyd med det.

 

Til tross for at jeg er bortimot umulig å tilfredstille på dette området, så er jeg faktisk ganske fornøyd med denne maskinen. Hadde en Dell XPS før denne, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg byttet ut den med denne. Bortsett fra at jeg savner 1920x1200 oppløsning da ;-)

 

Til slutt vil jeg informere alle som vurderer å kjøpe denne om at OS som er preinstallert på denne _bør_ reinstalleres. Hadde relativt store problemer med ustabilitet i Windows med medfølgende konfigurasjon. Det er også veldig irriterende at Acer nekter å levere med en orginal Win XP CD. Det følger selvsagt med en XP lisens, men jeg fikk klar beskjed om å gå og kjøpe en CD hvis jeg absolutt måtte ha det.

 

Alt i alt er jeg fornøyd, og vil anbefale denne for de som går og vurderer den.

 

 

-Terje

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...