Gå til innhold

Reklamasjonsrettigheter hos nettbutikker


OperaUser

Anbefalte innlegg

Heisann godtfolk!

 

For andre gang (samme feil :no: ) har jeg levert inn mobilen min til netshop for reklamasjon. Så vidt jeg har fått med meg, skal reklamasjon være gratis for meg + at jeg har krav på en erstatnigstelefon i mellomtiden.

 

Nå gikk reperasjonen rimelig kjapt første gangen (sikkert fordi de ikke klarte reparere den ;) ), men denne andre gangen har jeg vært uten telefon i snart to uker!

 

Netshop har ingen ordninger for å refundere portoutgiftene mine, men etter samtale sa de at "Krediteringen av portoutgiftene gjør vi med "glede" dersom vi får faktiske utgifter opplyst av kunde, samt at vi får ett konto nr og sende pengene til."

 

Vel og bra, men erstatningstelefon nekter de å holde kunder med. De hevder å ha støtte i §30 i fobrukerkjøpsloven (loven), og sier at: " Vi mener at porto frem og tilbake + verditapet på en "låne" telefon er vesentlig høye utgifter i en slik sak som dette"

 

Synes dette er en merkelig tolkning - kan alle butikker si at "vi har som praksis at telefoner fra åpnede pakninger selges billig, derfor er kostnadene for store"? Eller handler det om portoutgifter, slik at nettbutikker ikke trenger forholde seg til retten til erstatningstelefon?

 

Som han på tv2 sier: Hva mener DU? :roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil si at de kan påberope seg retten til at dette er en vesentlig kostnad for de, MEN - enhver solid butikk burde ha et lager av utlånstelefoner som kun brukes til utlån på lager, der jeg jobber har vi ca 50 stk totalt, selv om de fleste er utlånt til enhver tid.

 

Så ja, det er en vesentlig kostnad etter min mening, men det er også dårlig kundebehandling å ikke ha lånetelefoner tilgjengelig.

Lenke til kommentar

Takker for svar, var litt usikker på om det var meg det var noe "galt" med :p

 

Kjipt at man ikke har krav på erstatningstelefon. Også kjipt at dette ikke er første gangen jeg sliter med netshop - trodde de hadde et bra rykte? Jaja, kan jo være uheldig alle en gang i blant.

 

For å sette det litt i perspektiv:

 

Jeg jobber på en Jerniabutikk i en del ferier. I begynnelsen av sommerferien i år kom det en kunde inn og ville ha motorsaga si, den var inne til reklamasjon. Jeg sa at den ikke var kommet til butikken enda (vi har verksteder som tar seg av reklamasjon/reprasjon). Jeg skjønte at det var feil ting å si, fyren tok av som en knallrød rakett, og jeg fikk en helvetes høylydt og jævlig tirade brølt inn i skallen. Saken var at han leverte inn saga for over ett år siden... :blush:

 

Velvel, håper bare moben min kommer snart - og at den funker!

 

Ha en fin dag folkens!

Lenke til kommentar

Mobilen er tilbake! Hurra!

 

Men funker fortsatt ikke synes jeg... Skal ikke si at jeg ikke har tenkt tanken før, men ettellerannet er ikke som det skal være.

 

Jeg har en Nokia 6020 som har EDGE. Fra Nokia har jeg fått opplyst at denne har en makshastighet på 177,8 kbps. På hastighetstester har jeg aldri kommet over 7 kbps... :no: Vet jo at disse ikke er verdens mest reliable tester, så har undersøkt med mitt SIM-kort i andre telefoner, og med samtidig åpning av nettsider med min og andre telefoner.

 

Min Nokia 6020 med EDGE er alltid tregere til å åpne nettsider enn både Nokia 6230 med EDGE og enn Samsung e720 Uten EDGE. Dessuten får min telefon Mye lavere hastigheter enn 6230 og også lavere enn e720 på målinger.

 

Kan det være hardware som gjør at 6020 er så mye tregere enn 6230 og e720? Men jeg har jo fått opplyst makshastighet fra nokia, en hastighet som er ca 25 ganger raskere enn det jeg noen gang har hatt!?

 

Og en siste ting: Når kan man reklamere på slitne taster? Jeg har hatt mobilen i fire måneder, og to av tastene begynner å bli veldig slitne = vanskelig å trykke ned. Kan jeg reklamere på dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...