Gå til innhold

Noen med erfaring med IXUS 55 ?


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte meg et Casio EX-S500 for litt siden, men den døde i.l.a. den første uka jeg hadde den. Tydeligvis et uheldig eksemplar. Jeg får erstatningskamera, men nå er det selvfølgelig leveringstid hos leverandøren min... :hrm:

Det jeg lurer litt på er å heller få en IXUS 55 i bytte. Må legge på en 300,- men det er ikke viktig. Jeg var faktisk litt missfornøyd med bildekvaliteten på Casio. Det er jo noe som har blitt diskutert her før og. Greit ved bra lysforhold, men skulle ikke mye til før det ble ganske kornete bilder. Ikke vits med ISO1600! når bildet blir elendig....

IXUS 55 er jo større, og støtter ikke MPEG4. Men til gjengjeld tar det kanskje bedre bilder? Kan heller leve med store videofiler, har 1GB uansett. Dessuten er det sprutsikkert.

 

Hmmm, valgets kvaler... :hmm: Noen med erfaring med IXUS 55 ??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...

Har nettopp kjøpt meg Ixus 55 og må nok innrømme at jeg hadde ventet bedre bildekvalitet enn det kameraet leverer.

 

Årsaken til skuffelsen er nok naturlig. Jeg har brukt speilrefleks (EOS 10D) i et par år nå, og forskjellen mellom kompaktkamera og speilrefleks var større enn jeg trodde.

 

Kameraet må ha mye lys, å ta innebilder uten blitz er bortkastet.

 

Ute i dagslys og med blitz blir eksponeringen grei, men fremdeles vesensforskjeller i skarphet mellom 10D og 55. Det er vel unøvendig å nevne at jeg savner muligheten for å velge instillinger selv, slik jeg kan på 10D.

 

Ellers virker kameraet veldig solid, noe som også er årsaken til at jeg valgte Ixus 55 fremfor et rimeligere kamera.

 

Grunnen til at jeg har gått til anskaffelse av et kompaktkamera er at jeg lenge har ønsket et kamera for "impulsbildene". Jeg liker å ta bilder og føler ofte jeg går glipp av motiver med et tungt 10D-kamera som jeg ikke kan ha med meg overalt.

 

Nå har jeg et kamera som jeg i mye større grad både tør (ferie o.l.) og praktisk kan (lettere, lommestørrelse) ta med meg hvor som helst. Men speilrefleksen er altså på ingen måte pensjonert. Neste på lista er et nytt vidvinkelobjektiv =)

Lenke til kommentar

Nå er det vel litt urettferdig mot 55'en å sammenligne billedkvaliteten med en 10D, til det er både målgruppe og bruksområde forskjellig.

 

Generelt er min erfaring med Canon at de lager solide kamera som varer lenge, og en stor fordel er at menyene er på norsk. Når det gjelder valg av modell, hadde jeg nok heller valgt en Ixus 40, jeg tror ikke du får så mye igjen for det du legger til for en 55 (med mindre du synes 2,5" LCD er nødvendig).

Lenke til kommentar

Nei, jeg kan være enig i det. Men likevel synes jeg forskjellen var større enn jeg trodde, og steget opp til det billigste speilreflekskameraet kan være verdt å gi en ekstra tanke. Det er selvsagt også et poeng dette nettopp med "mobilitet".

 

Jeg hadde ikke trengt større skjerm. Egentlig dumt på grunn av batteriet. Men som sagt i et tidligere innlegg i en annen tråd ville jeg ikke bruke masse tid på røde øyne. Jeg så tester av 55 og kameraet lever opp til sin anti-røde-øyne forventning. Dette er grunnen til at jeg valgte 55 fremfor 40.

 

Det var også et "leveringsissue" på Ixus 40 som spilte litt inn.

Endret av Glenn'ern
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...