Gå til innhold

vurderer nokia 6630


Hjelp!!!

Anbefalte innlegg

Lurer på om eg skal kjøpe meg ein nokia 6630.

 

Då lurer på kva slags minnekort eg kan skifte til (det står 64mb mmc i som standard). kan eg skifte til TwinMOS MultiMedia Card 512MB?

 

har lest at det er litt problem med 512mb mmc, så bør vell kanskje gå for TwinMOS MultiMedia Card 256MB.

 

når eg skal flytte mp3 fra data til mobil så kan eg vell bruke kabel eller bluetooth, eller? men kva er billigast og kor er det billig?

 

dette er vell ein bra mobil sant? sei gjerne det som er negativt med telefonen, visst det er noke da :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kort, du linker til, kan ikke bruges til 6630. Du skal have fat i et dv-rs-mmc-kort.

 

Jeg købte mit 512 mb kort til min 6680 her, og det fungerer fint:

http://www.mobymemory.com/

 

6630 kan sagtens køre med 512 mb. Det skal nok passe, at der er nogle, der har haft problemer med det - men der er jo nogle, der har haft problemer med alt. ;)

 

Du kan sagtens bruge både bluetooth-dongle og kabel til at flytte mp3-filer fra computeren til mobilen. Kabel er det hurtigste, men bluetooth er mere bekvemt, fordi man ikke er tvunget til at sidde klods op og ned ad computeren, mens man overfører.

 

Hvor det er billigst, må du hellere lade andre svare på, for du vil sikkert gerne have det fra en norsk net-butik, og det har jeg ikke så meget tjek på. Det samme gælder for så vidt mmc-kortet, som du sikkert også kan finde i en norsk butik. Husk bare, at det skal være dv-rs-mmc.

 

Og ja, 6630 er en fin mobil. Dens største "fejl" er, at den ikke kan bruges til videotelefoni, fordi den ikke har noget frontkamera.

Derudover mangler den radio og infrarød, men problemet med den manglende radio kan du råde bod på ved at købe et radio-headset.

Endret av Heiberg
Lenke til kommentar

6630 er en meget bra telefon. Jeg har selv hatt den, og angret på at jeg solgte den. Men jeg trengte pengene.

 

Alternativt kan du kjøpe 6680 (med 3G og to kamera) eller 6681 (uten 3G, og kun ett kamera). Jeg synes likevel 6630 har et tøffere utseende enn de to andre, selv om den er litt lengre, og litt bredere ved tastaturet. Den har ikke linsebeskyttelse som 6680/81, men en plasterlapp over hjelper godt, pluss at linsa er nedsenket uansett. På 6680 sitter kameralinsen i fronten meget utsatt til, samt at den virker skjemmende. Kromlistene på 6680 og 6681 tiltrekker seg lett stygge fingermerker og riper. 6630 er den eneste av dem hvor man kan bytte deksel.

 

Ingen av de nevnte telefoner har radio (synd!) eller IR. Men Nokia har gjort lurt i å fjerne IR, fordi Bluetooth er mye raskere og mer anvendelig. USB-kabel følger med alle de tre telefonene.

 

6630 har ikke den funksjonen som viser nærtstående avtaler og oppgaver i stand-bymodus, men det finnes kanskje tredjeparts Symbian-programvare som fikser det.

 

Mp3-spilleren i disse telefonene er meget god, men 6630 har mindre bass enn i de to andre.

 

Skulle jeg valgt igjen, ville jeg gått for 6630, og siden den har vært på markedet siden desember i fjor, går det sikkert an å få den til en OK pris.

 

Tastaturet på 6630 er det beste av de tre, men jeg synes navigasjonsknappen på 6680/81 var bedre, fordi den er mer presis når man trykker den inn (for å velge "OK").

 

Stort sett er det jo snakk om telefoner med mye de samme egenskapene og utrustningen, det avhenger av hva du behøver, samt pris. De er blant annet suverene på telefonbok og kalender.

 

Det eneste jeg ikke liker (utenom størrelsen) er at vekke-funksjonen ikke kan gjentas, man må aktivere den for hver dag. I tillegg vibrerer 6680 kun én gang når det kommer melding. Dersom man ikke har aktivert lydsignal, er det veldig lett å "miste" innkommende meldinger. Husker ikke hvordan dette fungerte på 6630.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...