Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Dele nett med naboen under 100meter.(oppdatert)


Anbefalte innlegg

Da en som gikk i klassen min ble min nye nabo. Skulle han til å bestille adsl, men havnet så i kø. Til slutt endte det med at han ikke kunne få nett siden han var den aller siste i gata som søkte. (de flyttet inn hvor noen gamle folk hadde bodd) og da var ikke mulig å få nett enda før utbyggelse av sentral.

 

Moren hannes pratet med min mor om dette kunne la seg gjøre om at vi oppgraderte våres linje til den største hos telenor. trakk en kabel fra våres router og opp til deres router.

 

Hvordan vil dette gå med tanke på at linja går mellom to routere. vil nettet hannes bli tregere pga det?

Går dette i tilfellet? i hode-tankegang, tenker jeg meg en avstand på ca 30m. fra min router og inn i deres hus.

 

har tenkt litt på trådløs men føler på at dette kan bli litt ustabilt pga at våres router står bak murvegger, opp til dem er det et stort grantre. og en mur til.

 

Så våre foreldre hjelper gjerne med å legge denne kabelen i rør.

 

/se side 2

Endret av Airborne
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ang. trådløst er det vanskelig å si hvor bra signalet vil bli. Alt avhenger av sendestyrke, kvaliteten på antennene etc. Om du kan, lån noe utstyr (eller kjøp på nett for 14 dagers returrett uten spørsmål) og se om du får et brukbart signal. Da en murvegg sjelden flytter seg blir ikke signalet "ustabilt". Enten virker det, eller så virker det ikke.

 

Når det kommer til kablet nett er 30m helt OK for en CAT-5 kabel. Kjøp en av litt god kvalitet som er skjermet, for sikkerhets skyld.

 

 

Det eneste problemet med denne løsningen er at om du ikke kjører noen form for bandwidth management vil en brukers nedlasting gå sterkt utover den andre brukerens ping i spill, f.eks. Dere ender jo opp på samme internettlinje, så om dere begge gjør ting på nettet samtidig blir det (uten noen form for bandwidth management) som om du gjorde alt på samme maskin, om du skjønner.

 

 

Å koble sammen to routere i et kablet nett er sjelden et problem. Det krever bare litt fikling med IP-innstillingene på routerene. Med trådløst nett trenger du sannsynligvis bare en router.

 

 

Forslag: Om signalet i et trådløst nett blir dårlig, kjøp et kort til nabon's maskin som har mulighet for ekstern antenne. Plasser denne i vinduet, eller til og med PÅ vinduet, om du skaffer en med sugekopper. Evt. kan denne til og med monteres på taket. Tror nok trådløst er den enkleste måten å gjøre dette på.

 

 

 

Btw... foreslår å kjøre stavekontroll av engelsken på hjemmesiden din...

Lenke til kommentar

Du trenger da ikke to routere? Min erfaring er at router bak router blir null fordeler, kun masse krøll med konfigurering.

 

Legg en kat.5 kabel over til naboen. Den kan du trekke inne i en billig hageslange. Da holder den i mange år. Jeg har kabel som har ligget slik i 10 år, og den virker knirkefritt. Du trenger ikke grave dypt, jeg lagde en "sprekk" i bakken med en spade, og dyttet den såvidt ned i gresset. Sett opp en switch hos naboen, det er mye lettere enn routeren.

Enten så kan du kjøpe deg en switch med sk. "Bandwidth managment", som for eksempel zyxel p334wt, eller så kan du satse på at naboen skjønner at han bør oppføre seg pent og ikke "grabbe" hele linja.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Selv om det kan synes som et noe "større" prosjekt med kablet nettverk, vil jeg på det sterkeste anbefale dette kontra trådløst. Trådløst kan fort vise seg å bli tidkrevende og dyrt før dere får det til å virke.

 

Ja, hageslange duger det, i mange år (kan også bekrefte dette, bor selv på Østlandet - kanskje det blir litt tøffere for kabelen om du bor i Kautokeino...). Eller du kan kjøpe en dyrere kabel som er beregnet for utendørsbruk. Personlig hadde jeg ikke gjort dette da kabelen mest sansynlig vil vare i mange år uansett, og etter disse årene deler dere sikkert ikke linje lenger ;)

 

Nei, to routere er bare tull. Naboen din trenger kun en billig switch hvis han trenger flere enheter på nett samtidig.

 

Ja, båndbreddekontroll er fint det, men enklere blir det om du og naboen kan stole litt på hverandre, så blir vel ikke dette noe problem. Netlimiter er et fint software som begrenser båndbredden fint om man er ærlig.

Lenke til kommentar

jeg bor på østlandet så det skal nok ikke være noe problem. grunnet 2 routere er at jeg har jo en fra før og han har en fra før, han hadde adsl inntil han flyttet hit.

 

har noen meter med kabel fra et lan vi arrangerte. kan bruke noen av disse til å prøve med :). og dette med båndbredde kontroll skal vi nok få ordnet. uansett laster de ned å ikke hører på oss er det uansett bare å dra ut nettet ;)

 

Offtopic: engelsken på siden min, tja det får nå være det samme jeg er ingen mester i engelsk. jeg har sett mye dårligere. så dette overlever jeg med.

Endret av Airborne
Lenke til kommentar

trådløst er hor. end of story. enda til gode å møte på et trådløst nettverk som er like stabilt som "tråd basert".

 

trekk kabel du, er ikke mye arbeidet igrunn, bare sørg å få det gjort før vinteren kommer. :wee:

 

også kan det jo være kjekt med en router der du kan begrense hastigheten, slik at dere ikke stjeler båndbredden til hverandre.

Lenke til kommentar

hvis begge routerne støtter wds, så kan router nr 2 settes opp som et accesspunkt, og forsterke/videreføre signalet fra router nr 1 som står tilkoblet modemet. Det er en løsning du bør prøve, før du tar spaden fatt. har satt opp en slik løsning selv, fungerer meget bra. eventuelt bytte ut antennen på router nr 1 med en sterkere retningsantenne hvis dette behøves.

Lenke til kommentar
Offtopic: engelsken på siden min, tja det får nå være det samme jeg er ingen mester i engelsk. jeg har sett mye dårligere. så dette overlever jeg med.

De aller fleste nordmenn vil hvertfall ikke ha problemer med den, men irriterende mange av feilene ville bli rettet om du bare kjørte stavekontrollen i word på teksten din... Hvorfor gjøre ting galt når det er så lett å gjøre dem riktig?

Lenke til kommentar
Legg kabel. Erfaringen min med tråløst er bånn. Vi har noen trådløse basestajoner på jobben, og murvegger stopper signalene veldig.

 

Uansett, min er faring med trødløst er bånn. Aldri kjøp trådløst!

 

trådløst er hor. end of story. enda til gode å møte på et trådløst nettverk som er like stabilt som "tråd basert".

 

trådløst nett mellom 2 hus, det vil jeg ikke anbefale. Det er mye mer som kan gå galt med trådløst, så sats på kabler isteden.

 

Prinsipielt er jeg ikke noe glad i å sende signaler ut i lufta.

 

Nå rører dere fælt alle 3. :no:

 

Det er null problem å sette opp en trådløs forbindelse på denne avstanden, selv har jeg i over et år kjørt med en internettforbindelse via en 1 km link og den er ROCK SOLID! IP-telefon og alt går over denne. :thumbup:

 

MEN - og det er det essensielle - man må bruke solid utstyr og sørge for sterkt nok signal mellom ruterne. Det nytter ikke å slenge opp noe crappy greier med en liten gummiantenne og tro at man skal ta det inn gjennom murvegger inn på et PCI-kort i nabohuset.

Det er dessverre mye tvilsomt utstyr ute og går, satser du på det og kjører med marginalt signal vil du få en forbindelse som hakker og fader.

 

Setter han opp en WRT54G med f.eks 9 dBi panelantenne ute på veggen på hver side er han garantert en bånnsolid forbindelse som låser på 54 MBps linkhastighet - like bra som kabel så lenge det dreier seg om deling av en internettforbindelse. :yes:

Det koster fort et par lakser eller mer, men du risikerer ikke problemer med overspenninger pga lyn eller krypstrømmer pga jordfeil eller pga at husene henger på forskjellige trafoer.

Endret av Arne Nåtedal
Lenke til kommentar
Nå er ikke det utstyret vi har har her crappy. Og når jeg sitter i naborommet, ca 5 meter unna, så skal jeg kunne klare å ha en stabil connection? Vel, det gikk ikke. Trådløst er crap, i de fleste tilfeller :p

Jeg må bare le av deg :!:

 

Jeg har selv en -stabil- link på 1mil. Fortsatt ikke overbevist eller? :roll:

Lenke til kommentar
MEN - og det er det essensielle - man må bruke solid utstyr og sørge for sterkt nok signal mellom ruterne. Det nytter ikke å slenge opp noe crappy greier med en liten gummiantenne og tro at man skal ta det inn gjennom murvegger inn på et PCI-kort i nabohuset.

 

 

Det er jo selvsagt det som er poenget. Skal man ha noe bra trådløst i slike situsjoner så koster det endel. Også bør man jo ialelfall vite litt om hva man driver med når man sprer sitt trådløse nett over slike avstander, hvor mange har ikke "lånt" litt av nettet til naboen en gang..? Er jo som å plassere ledige nettverksuttak rundtomkring på utsiden av huset.

 

Jeg har selv en -stabil- link på 1mil. Fortsatt ikke overbevist eller?

 

Og hvor mye koster dette? her er det snakk om en billig løsning mellom 2 hus..

Lenke til kommentar

ja ikke vet jeg, vet bare at ALLE trådløse nettverk jeg har testa, så faller de ut en gang i blant. selv om signalet er på topp. slik som her hjemme f.eks. er bare snakk om at jeg faller ut et halvt sekund eller to et par gang om dagen, men det er nok til å irritere meg. lignende problemer har jeg aldri støtt på når jeg har vært koblet opp med kabel direkte til router'n. så min konklusjon er at kabel er mer stabilt enn trådløst, men hvis dere har andre erfaringer så får det være deres sak.

Lenke til kommentar

Brafa:

Dette behøver slett ikke koste skjorta. Med WRT54G til ca 600 kr/stk kjører du fint linker på mange kilometer. I dette tilfellet, med kun noen titalls meter vil f.eks en slik antenne til 695,- på hver side gjøre nytten.

 

Når det gjelder å hindre inntrenging fra andre er det lett å sikre seg mot de aller fleste som kan tenke seg å gjøre et forsøk. Setter du opp WDS, sperrer for pålogging av klienter vha MAC-filter og slår på WEP er du sikret mot tilfeldige inntrengere.

Hvermansen som sitter i stua med laptopen og knoter bruker ikke timevis på å knekke WEP-koder. Han sier "æsj" og prøver et annet nett i stedet.

Hvis noen virkelig vil inn så kommer de inn uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...