Gå til innhold

Minitest av Acer Aspire 1694WLMi


trygvan

Anbefalte innlegg

Jeg ønsket meg en studentpc som også kunne brukes til spilling. Det satte vesentlige krav til både pris, generell ytelse og skjermkort, men også til bærbarhet. Heldigvis fant jeg Acer 1694 WLMi, som jeg tror per dags dato er blandt de bedre valgene for folk med mine behov. Acer har riktignok sluppet en del andre maskiner som ligner litt i travelmate-serien. Disse kan kanskje også være verdt å sjekke ut om du vurderer denne.

 

Spesifikasjoner:

Prosessor: PM760 - 2.0Ghz, 533 MHz, 2MB L2

Chipset: PM915

Minne: 1024MB - DDR2, 533 MHz

Skjerm: 15,4" WXGA (1280x800), glanset overflate

Skjermkort: ATI X700- 128MB

Harddisk: 100 GB, 5400 RPM

DVD-brenner: DVD+R Double layer/DVD+-RW (Matshita CD24/24, DVD 3/3)

Kortleser fire i en: SD, MMC, ++

Tilkoblinger: Ethernet, 802.11.b/g wireless Lan, 1394 Firewire, 3xUSB, Bluetooth (?)

Medfølgende: XP Home sp 2, Norton AntiVirus 2005, Acer eManagment

BIOS: Acer 3A28, 27.07.05

Pris: jeg betalte 13 595 inkl frakt.

Garanti: 1 år (+ naturligvis norsk kjøpslov).

 

Mottak og ut av pakken:

Pakken tok vel en uke å komme fram fra MPX, en hard uke.. Spesifikasjonene gjorde meg litt ellevill.. Da den kom var den nøytralt innpakket, og ut av esken så alt bra ut. Ved første gangs oppstart kjørte automatisk installasjon av OS og en del Acer-program. Det tok vel en halvtime før datamaskinen var klar til bruk. Maskinen ser bra ut, med grå/sort finish, og glanset skjerm. Disse Acer-programmene virker rett nok noe mindre glatt enn Microsoft sitt OS, men hva kan man forvente? Alt i alt var opplevelsen ut av pakken god nok, og troen på å ha gjort et godt kjøp eksisterte fortsatt.

 

I bruk

Skjermen var en av tingene jeg var spent på. Jeg har tidligere kun hatt CRT på en stasjonær pc, og lurte på hvor langt LCD-teknologien nå hadde kommet. Tidligere har jeg oppfattet at det har vært et problem med lysstyrke, innfallsvinkel, gjennomskinn osv. Skjermen var ok, men ikke spesielt mer. Den er meget klar og tydelig under gode forhold, for eksempel på web-sider eller ved visning av bilder, men den er ikke veldig god på mørke partier; Der kan detaljer gjerne forsvinne, noe jeg ser for meg kan være et problem for hard-core gamere. Men igjen, kan man egentlig få skikkelig gode skjermer på bærbare i dag? Skjermen får altså ok.

 

Tilkoblingene rundt maskinen åpner heldigvis for å koble til en mus. Noe jeg finner litt beklagelig er at flere av tilkoblingene er på høyre side, noe som kan føre ledninger i veien for en eventuell mus. Mus regner jeg for å være meget bra å ha, da pekematte sjelden er bra.

 

Viften har flere trinn, og maskinen er svært stille på det stilleste. Ved normal nett-bruk går viften og lager noe støy. I spill går den enda raskere. Spesielt plagsomt finner jeg det imidlertid ikke.

 

Lyden på høyttalerne er som forventet. Helt klart bærbar-lyd, og dermed et godt stykke unna et stereo-anlegg. For å være en bærbar antar jeg at denne ikke er spesielt mye dårligere enn andre maskiner. Hvordan maskinen fungerer med høyttalere ved siden av har jeg ikke fått testet.

 

Ellers har maskinen hatt noe "hikke", for eksempel at Acer eManager ikke fungerer på alle funksjoner, og at den ikke alltid slår seg av når jeg ber den om det, og i stedet må tvangsavslå, med den innebygde muligheten å holde strømknappen nede. Etter jeg har reinstallert eManager fungerer den langt bedre, og det virker faktisk som et ganske godt verktøy for å styre diverse maskin-innstillinger, blant annet hvor mye strøm som skal brukes på prosessorkraft og skjerm når maskinen går på batteri, med mer.

 

Harddisken på 100GB er effektivt 90GB. Denne er fra fabrikken delt i to partisjoner a 45GB, og bruker filsystemet Fat32. Dette er lett å forandre til det bedre NTFS.

 

Til slutt kan jeg nevne på den positive siden at maskinen har Bluetooth (skal ha i alle fall, står på boksen, men jeg vet ikke, fordi det står irDA i systeminformasjon, jeg har ikke peiling, er dette det samme som bluetooth?) og relativt romslig harddisk for en bærbar, så det gjør den jo bedre i bruk for de som har behov for noen av de tingene. Jeg hadde en versjon av Norton Internet Security fra før, men for øvrige aktuelle kjøpere sin del antar jeg det må være bra at Norton Anti-virus inkluderes i bundelen. Dokumentasjonen var ikke spesielt utfyllende.

 

Ytelse

Jeg har foreløpig ikke fått testet noen nyere spill på maskinen, beklageligvis. Forhåpentlig får jeg lagt inn noe data om dette snart. I 3DMark03 ligger ytelsen i overkant av solide 6700. I PCMark2004 får maskinen rett i overkant av 4000. Jeg forstår det slik på andre tester gjort i HW- og Dinside-anmeldelser at dette er særdeles gode resultater for en maskin til denne prisen.

 

Det verserer en god del diskusjoner om Geforce Go 6600 vs. Mobile X700, men blant annet ut fra denne testen kan ikke jeg fatte at Go 6600 skal ha noen som helst ytelsesfordel framfor X700. Maskiner med Go 6800 yter naturligvis en del mer, men ikke forferdelig mye mer, og alt i alt tror jeg ikke du får så veldig mye bedre grafikkytelse på 15,4" i dette prissegmentet (10-15000).

 

Positivt at maskinen har såpass mye og raskt minne og en meget habil prosessor.

 

Konklusjon

Acer ser ut til å ha lansert en rekke maskiner nylig som er meget konkurransedyktige. Acer har også en del nye maskiner i travelmate-serien. Jeg mener Acer Aspire 1694 WLMi utkonkurrerer mange andre aktuelle merker, spesielt på spesifikasjoner og ytelse over pris. I bruk er det et lite minus med den ovenfor beskrevne "hikke" (som riktignok nå etterhvert har blitt bedre etter jeg reinnstallerte Acer eManager) og at kablingen går ut der musa skal være.

 

Likevel; I all hovedsak vil jeg si at jeg er meget fornøyd! :D Anbefales til flere :yes:

 

PS: Denne anmeldelsen er skrevet litt raskt, fordi jeg ønsket å spre det glade budskap raskest mulig. Dersom det ønskes beskrivelse av andre sider ved maskinen enn de jeg har snakket om her, så gi en beskjed så skal jeg se hva jeg får til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...