Gå til innhold

Dele jobbPC med barna på en sikker måte?


Anbefalte innlegg

Hvis man er 18 år og ønsker å spille spill, har man ikke noe på en jobbePC å gjøre, synes jeg. Da kan man jobbe i noen timer, og kjøpe seg sin egen. Det er vel ikke ditt ansvar å skaffe en maskin til en 18- åring?

 

Harddisk- skuff med to separate harddisker er en grei løsning, som fjerner all fare for "hacking" og sammenblanding.

enig, aldri sett sånn skuff før, men tror nok den vil gjøre susen! litt tungvint hvis han skal ha mange disker til jobben sin da...men går vel å konfigurere den ene systemdisken til ikke å se dem :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som noen sa, det viktigste er det mal lærer barna, uansett alder, det er det som virker i lengden.

 

Ellers har jeg opplevd både dual-boot, partisjoner og alt mulig annet da jeg var mye minde.

 

En rekke av de mer krevende spillene ute krever administrator rettigheter, noe din 18-åring helt sikkert vil merke. Om det samme skjer hos deg som hos meg så ble eg fly forbanna på min far når han stengte meg ute fra admin for noen år siden, og med en gang han ikke hadde logga av admin gikk eg inn og skifta passord... Da trar jeg han tenkte seg litt om, og heller lot meg få alle rettigheter, mot å høre på advarsler han måtte komme med. Dette har siden fungert bra, 1 virus på 4 år, og det kom gjennom MSNen til min lillesøster på 13, som forøvrig også har alle rettigheter (may be subject to chage :whistle: ).

 

Jeg vil foreslå å gå nøye gjennom generell databruk med dine eldre barn, og forklare skikkelig hvordan og hvorfor man må gjøre sånn og sånn. For det første forstår man da lettere hva man skal/ikke skal gjøre, men viktigst av alt, man får også forståelse for konsekvensene. Unger "kan" ofte unngå problemer på datamaskiner, men bryr seg ikke forde "de voksne" kan rydde opp. Det er dette jeg mener er viktigst å forandre, ettersom en rekke ting kun kan ordnes av en skikkelig ekspert, eller ved formatering, lange timer med feilsøk osv.

 

Reint fysisk tror jeg det eneste som nytter med en 18 åring (om han ikke er interesert i data generelt) å laste opp med firewalls og antivirus, eller å nekte tilgang totalt (stakkars gutt/jente).

 

Du nevnte Counter Strike. Jeg vet ikke om dette fungerer uten admin rettigheter, men noe sier meg at det ikke vil gjøre det. Generelt er min erfaring at spill med kraftig grafikk, og støtte for DirektX ofte krever full admin rettighet. Dette kan dog ha skiftet noe siden sist jeg kjørte uten admin rettigheter (det var med windowsNT, forgjengeren til Professional).

 

 

Over til 18 åringers budsjett...

 

Jeg er selv 19 år og kan si at å skaffe penger til en skikkelig PC har vært helt uaktuelt intill for 2 måneder siden (nå e eg i ferd med å gå mine egene veier).

 

Som 18 åring var budsjettet min LANGT fra "kravene" til PC. Spill som krever en datamaskin til 20k var langt utenfor min rekkevidde, om ikke min far hadde samme forkjærlighet for PC-spill. Om man ikke har særdeles mye penger fra foreldre, eller jobber (noe som ikke er å anbefale mens man går på videregående pga. skolearbeid).

 

Han har heldigvis lært meg det viktigste når det kommer til beskyttelse, og han stoler på meg når det gjelder sikkerhet. Forståelse og respekt er veien å gå :cool:

Endret av unundindur
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...