Gå til innhold

Eksternt batteri til bærbar?


bjarne2

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

... det er farligere med tanke på at det er uorginalt, samt at det kan bli problematisk om det dukker opp feil. Du har da to produsenter/levrandører å forholde deg til. Feiler det nye batteriet, og tar med seg maskinen vil de to garantert skylde på hverandre....

 

Anbefaler IKKE å bruke uorginalt adapter eller batteri til en bærbar PC. Dessuten så leverer dette eksterne batteriet ut ca. spenninger (volt). Skal maskinen din f.eks. ha 20v( spenning) og 4,2A (strøm), men dette eksterne batteriet kun leverer ca 19v, så vil den trekke mer enn 4,2A for å kompensere, dette er det ikke sikkert inngangskretsene i hovedkortet er konstruert for.... de er konstruert for orginaladapter på 20v med 4,2 Ampere.

Lenke til kommentar

Tja, jeg tror nok at hvis du engang måler original adapterne som følger med div bærbare pcer vil du oppleve at det ikke er alltid spenningen som er oppgitt på adapteren stemmer med faktisk utspenning.

 

Det som kan være verre er at man ofte må stille polariteten selv på pluggen, hvis man kjøper uoriginalt, og da kan man risikere og ta livet komponenter som sitter i spenningsdelen på hovedkortet/pcen.

 

Jeg har ingen betenkligheter med uoriginale ladere, men man skal passe på at den leverer nok strøm, og polaritet på plugg.

Lenke til kommentar

Jeg snakker ikke om et 20v adapter, jeg snakker om adaptre generelt, for de fleste bærbare pcer går på alt fra 12v og oppover, og selv under belastning er det snakk om forskjeller, dette vil pcen tåle uten problemer.

 

Tror du virkelig at spenningsomformeren vil slavisk gi ut en så nøyaktig spenning?

En masseprodusert billig sak?

Lenke til kommentar

En fordel til med eksternt batteri er at maskinen ikke automatisk begrenser prosessorhastigheten eller skjermlysstyrken i og med at den oppfatter det som den får strøm fra strømnettet (det varierer jo litt med de forskjellige maskinene, men dog). Og så kan man koble den til andre enheter som PSP, mobiltelefon, etc. Tror faktisk slike universalbatteripakker kan vise seg å bli riktig så populære, bare de er avanserte nok til at det ikke er fare for skade på utstyret man bruker de sammen med.

 

- Bjarne

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...