Jump to content
Sign in to follow this  
The President

Trenger råd angående stuemaskin.

Recommended Posts

Jeg trenger en pc som skal stå i tvbenken. Den skal brukes til å spille musikk (mp3 osv) samt se noen filmklipp i avi format. Altså kreves ingenting i forhold til ytelse, men derrimot så vil jeg at den skal holde fullstendig kjeft. En kammerat kom med en anbefaling til meg, og jeg lurte på om noen har noen innspill angående den:

 

Kabinett

Hovedkort

Minne

 

Skal også putte i en liten harddisk på 20gig eller så. Musikk og film streames fra server. Setter også antageligvis i et annet lydkort.....

 

Grunnen til at jeg blir fristet av dette hovedkortet, er jo at det er vifteløst, samt at det har scartutgang, noe som vel gjør alt lettere. Strømforsyningen som sitter i det kabinnettet er jo ikke allverden, men klarer den å drive det jeg har nevnt av utstyr?

 

Maskinen skal kjøre winXP Home (regner jeg med), og jeg er på utkikk etter en fjernkontroll som kan erstatte bruken av mus. Noen som har noen anbefalinger til meg angående denne pcen?

Edited by The President

Share this post


Link to post

Ka med stino s-box 9500? 1.3ghz processor, vifteløs! Kjem som barebone med cpu og psu. Alt du treng å putt inn i den er ram og hdd. lavprofil hifi look.

 

Sjekk -her-

Edited by crusade

Share this post


Link to post

yes. Den ser jo unektelig bra ut den, men prisen blir stort sett den samme, og jeg liker det bedre når jeg har bygd det selv:) men er ikke sikker enda.... takker for tipset.

 

Er det noen som kan si meg om oppsettet mitt i det hele tatt vil fungere?

 

noen som har erfaring med Streamzap fjernkontroll? Eller vil anbefale en annen i stede?

Share this post


Link to post

Ingen her som føler for å kommentere oppsettet? Er like før jeg bestiller nå, så dersom noen har noen har erfaringer eller vet noe om komponentene (og ikke minst fjernkontrollen jeg nevnte) så hadde jeg blitt veldig lykkelig.

Share this post


Link to post

Hei

 

Streamzap er ein fin kontroll med programvare som støtter stort sett alt av programmer rett fra "boksen". Har brukt denne litt fra og til eit års tid. Eineste eg har hørt er at den kan være litt "treg" respons på knappene, ikkje noke eg har reagert på sjølv.

 

Personlig bruker eg no for tida iMon pad fjernkontrollen(fulte med Mcubed HFX kabinett), fordelen med denne er at den kjem sammen med iMedian programvaren fra soundgraph. iMedian (tideligere MultiMedian) er ei fullgod erstatning for windows MCE, og alt du treng til ein htpc.:)

 

Det er jo det som har vært ankepunktet når ein bygger ein htpc, at det er eni del arbeid med programvaren og å få alt som eni vil ha det. Her kjem ein ihvertfall igang raskt med ei løysing som er veldig god og følger med "gratis" med ein fjernkotnroll som ein likevel må ha..:)

Edited by crusade

Share this post


Link to post

Ja.. ein ting til.:)

 

Soundgraph har akkurat gitt ut iCaster også, det er ein server-del til iMedian som streamer film/musikk/bilder til iMedian. du treng dermed ikkje delen filene til alle på eit nettverk, og du får fullstendig integrering med alt på eksterne maskiner med iMedian. Det er egent valg i menyen der for "lokal media" og "nettverks media".

Share this post


Link to post

Den boksen så nice ut. Jeg driver og vurderer å bygge mediacenter-pc for min far for tilkobling til hans nye LCD-tv.

Det jeg lurer på, er om 1,26 ghz er kraftig nok for høyoppløslig opptak av tv.

Noen erfaringer?

Share this post


Link to post

Sekodata bygger sin Northern Ligth HTPC boks på s-box 9500, og dei rapproterer ihvertfall at tv-opptaket blir perfekt. Kjører linux, men skal nok være greit mulig å få til med windows og..

Share this post


Link to post
[...]

Det jeg lurer på, er om 1,26 ghz er kraftig nok for høyoppløslig opptak av tv.

Noen erfaringer?

Det skulle være haugen på nok dersom du benytter TV-kort med komprimering (f.eks. MPEG2) i maskinvaren. Burde være nok til komprimering i programvare også, med mindre du skal gjøre HDTV avspilling samtidig. Søk på nettet etter erfaringer med den program-/maskinvare kombinasjon du planlegger å benytte.

Share this post


Link to post

..er mange tvkort, mellom anna Wintv 150mce som har mpeg2 encoding på kortet, så med dette belaster du ikkje CPUen , og det bør fungere meget bra.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...