Gå til innhold

Problem med Patriot 2x1GiB RAM på Shuttle SN25P


dravisher

Anbefalte innlegg

Heisan.

Jeg mottok nylig ny Patriot 2x1GiB RAM fra MPX. Problemet er at når jeg starter windows er det kanskje 50% sjanse for at det ikke går (sort skjerm, må resette). Hvis det først av ikke har gått, så går det ikke uansett hvor mange ganger jeg resetter, og eneste fiksen jeg har funnet er å gå inn i BIOS og endre på en eller annen triviell instilling (f.eks. øke eller senke spenning til RAM). Etter å ha gjort det starter maskinene fint. Kjører Prime 95 i bakgrunnen her nå, og alt funker bra ser det ut til. Kjørte også memtest86+ i natt og fikk 7 passes og 0 errors.

 

Det som er så irriterende er at det virkelig ser ut som om det er RAM som er problemet, siden dette startet etter at jeg byttet ut RAM (fikk brikkene i går). Men verken memtest86+ eller prime 95 finner noe feil.

 

Takker for hjelp/forslag :ermm:

 

Edit: Mine specs:

AMD Athlon 64 3500+ Venice

2GiB RAM CAS 2-3-2-5-1T

POV GeForce 7800GTX

Shuttle SN25P

HP L2335 23" 1920x1200 LCD

 

Kjører Windows XP Professional x64 Edition

Endret av dravisher
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har nest siste BIOS (merket O er det vel). Den nyeste fikser vel bare et problem med A64 X2, så den er ikke så interessant. Å kjøre minnet på 2T ville jo vært uakseptabelt da. Jeg har en A64 Venice, så minnekontrolleren burde kunne takle det. Men jeg skal prøve en del testing her og se om jeg kan framprovosere feilen.

 

PS. Prime 95 kræsja akkurat i bakgrunnen etter å ha kjørt i ca. 30 min eller noe. Den hadde passed mange self tests før dette skjedde, og stod ingenting om at det failed noe, bare vanlig program kræsjer i windows liksom...

Lenke til kommentar

Mulig du syntes det er uakseptabelt. Men du er nok ikke den første som har problemer med å kjøre 1T på brikker over 512MB med AMD. Et kjapt søk på google så finner du mange som har hatt problemer med å kjøre 2x1GB/4x512MB brikker på 1T. Ville nok ha gått for siste BIOS. Selv om de bare skriver de har fikset problemer med X2 så har de nok fikset andre ting også. Har man problemer er det en grei regel å prøve ny BIOS osv. i allefall bare for å luket det bort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...