Jump to content
Sign in to follow this  
gb

driver for hovedkort

Recommended Posts

Har ny pc og skal legge inn xp. Må imidlertid legge inn drivere for hovedkortet, og dette skal gjøres i forbindelse med at jeg legger inn xp. får beskjed om å taste f6 for å legge inn third party programvare. Problemet er at ingenting skjer når jeg taster f6. Instalasjonen fortsetter til jeg for melding om at maskinen ikke finner hd'en. Tastaturet er nytt og fungerer fint. Noen som har noen tips?

Share this post


Link to post

Er det snakk om S-ATA disk(er) skal vel dette fungere fint om du bruker WinXP SP1/2 da disse har støtte for S-ATA. Er det derimot RAID følger det med drivere til disse, sørgelig nok oftest på CD-ROM noe som gjør at du selv må overføre disse til diskett. Eller du kan lage deg en egen installasjon cd for windows der du legger inn siste servicepack og event. ekstra drivere, nlite er et greit program for dette.

 

Oppdaterte drivere til hovedkortet finner du også på nettisdene til produsenten ;)

Share this post


Link to post

Problemet er ikke driveren. Problemet er at xp instalasjonen ikke responderer på F6. Dette skal vel muligens ta noe tid, men jeg får ingen muligheter til å gjøre annet enn å avbryte instalasjonen.

Share this post


Link to post

Har ikke noe annet tastatur, men har prøvd det på annen maskin, og tastaturet er helt ok. Usb tilkobling. Tror problemet er relatert til s-ata hd'en, men vet ennå ikke hvordan jeg skal jobbe meg rundt det. Nlite advarer mot å bruke deres løsning mot s-ata.

Share this post


Link to post

På mitt tastatur har jeg F-knappene som "sekundærvalg" eller hva jeg skal kalle det.Som default er knappene f.eks save, open, close osv., dette medfører at jeg må trykke inn en tast det står F-lock på, da kan jeg bruke de som "vanlige" F-taster.Bare ett forslag, fort gjort å glemme :)

Share this post


Link to post

Det kom nok muligens ikke tydelig frem i mitt tidligere innlegg, men du slipper og tenke på S-ATA drivere om du installerer windows xp med SP1/2. Du kan da event. bruke nlite til og implementere SP2 i installasjonen på en meget enkel måte (du trenger dog ikke bruke nlite til dette). SP1/2 inneholder støtte for S-ATA.

 

Edit:

Har du tastatur problemer sjekk BIOS, event. legg inn siste version som du finner på produsentens nettsider. Og forsøk med bytte av tilkobling USB/PS2 om du har mulighet til dette.

Edited by am3k

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...