Gå til innhold

Nikon CP5900 vs Canon A520 vs Ricoh Caplio R2


Anbefalte innlegg

Valget mitt står nå mellom disse tre kameraene, men klarer ikke helt bestemme meg. Først gikk jeg for Ricoh, men så leste jeg at det var mye problemer med støy i bildene og generelt litt dårlig bildekvalitet. Har hørt mye bra om de to andre kameraene, bortsett fra at de kan være litt trege. Kameraet skal brukes til alt mulig, skal være en pressang til en 16 år gammel gutt, men kommer nok også til å bli brukt av resten av familien. Brukervennlighet er derfor ganske viktig, samtidig som det bør være litt manuelle innstillinger i tilfelle noen blir litt "interessert" i foto.

Vekt og størrelse teller også, skal jo være greit å få med seg i en veske eller evt en lomme, men ingen av disse kameraene er vel spesielt store? Blir nok både en del fotografering ute og inne, makro funksjon er ikke spesielt viktig. En annen ting er at det bør være gode røde øyne funskjon og ellers annen processing, ingen av dem er noe drevne på photoshop...HP har vel et greit program, adaptive lightning eller noe, men det samme har vel Nikon. HP er vel også forsåvidt et alternativ, så hvis noen har noen gode andre modeller å komme som ikke koster mer enn 2500 så gjør ikke det noe...har også sett litt på Fuji F10, men er litt dyrt, så med mindre dette er veldig mye bedre enn noen av de andre kameraene er det ikke aktuelt.

 

Mine kriterier:

 

- brukervennlig

- litt manuelle innstillinger

- gode bilder både ute og inne

- god anti røde øyne funksjon

- god batteritid

- størrelse/ vekt

- pris ca. 2500

 

Har ikke akkurat fått for mange svar på noen av de forrige postene mine, men håper noen gidder komme med noen innspill nå!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Coolpix 5900: Best bildekvalitet, digital fjerning av røde øyne, D-lightning (adaptive lightning), lite og nett.

 

Canon A520: Manuelle muligheter, mulighet for å bruke AA batterier

 

Ricoh Caplio R2: Hurtighet, vidvinkel, zoom, mulighet for AA batterier selv om det følger med oppladbart batteri og lader. Virker mest solid.

Lenke til kommentar
- brukervennlig

- litt manuelle innstillinger

- gode bilder både ute og inne

- god anti røde øyne funksjon

- god batteritid

- størrelse/ vekt

- pris ca. 2500

Får hjelpe deg litt da, og argumentere for Nikon Coolpix 5900 under hvert av dine argumenter.

 

*Brukervennlig

 

-Typisk pek og skyt-kamera. Bare slå på kamera og ta bilde. Mange knapper med de viktigste funksjonene, slik at det er lett å velge de funksjoner du ønsker.

 

*Litt manuelle innstillinger

 

-Ikke all verden, må innrømme dette. Men skal du ha betraktelig mer enn det Nikon'en har, så må du øke størrelse og vekt på kamera.

 

*Gode bilder både ute og inne

 

-Kameraet har en god bildebrikke som har god lysstyrke og med medfølgende blits, blir bildene gode innendørs. Uten blits innendørs, når det er mørkt, er det en fordel å ha stativ eller sette kameraet på et bord eller lignende. Utendørs trenger du selvsagt ikke blits for å få gode bilder, med mindre du vil kompensere for motlys. D-lightning sørger for at områder som normalt ville blitt for mørke, lyses opp automatisk om du ønsker dette, uten at partier som er lyse nok blir overeksponert, og "face-priority" funksjonen finner ansiktet i bildet, og stiller fokus på dette (om du ønsker).

 

*God anti-røde øyne funksjon

 

-Digital fjerning av røde øyne i kameraet etter bildet er tatt. Fungerer faktisk veldig bra, i motsetning til ekstrablinket som mange kamera sverger til

 

*God batterilevetid

 

-Samtlige tester som har testet batterilevetiden, hevder at den er blant de aller beste i denne klassen og størrelsen.

 

*Størrelse/vekt

 

-Kameraet er mye mindre enn det ser ut til på bilder, og har et godt grep. Det er samtidig lett, men ikke så lett at det virker billig og lett glipper ut av hånden på deg. Dette er nok det beste kameraet jeg har sett hva angår vekt/størrelse sett i forhold til kvalitet.

 

*Pris ca. 2500

 

-Ca 2500-2700. Om du må betale en hundrelapp eller to ekstra, så er det mer enn verdt det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...