Jump to content
Sign in to follow this  
larschroe

Nixdorf Targon server

Recommended Posts

Jeg har fått tak i en slik server, men jeg får den ikke til å starte opp. Det er en litt spesiell konstruksjon, som blant annet innebærer at tastatures kobles til selve skjermen (!), og skjermen kobles til maskinen med en kabel som har 25(?)pins kontakt i den ene enden og nettverksplugg av den gamle, firkantede typen med 8 pinner (som ser ut som et telefonstøpsel). Det er i allefall noe "smart" elektronikk i skjermen, for selv med bare strøm og tastaturet tilkoblet kommer det opp et bilde med Nixdorf-logoen og teksten "Targon Loader". Selve maskinen hadde "tenningslås" i stedet for vanlig av/på-bryter, men jeg bare kortsluttet den med en ledning så maskinen startet. Viftene og harddisken går, og jeg har koblet til skjermen, men den booter ikke. Han jeg fikk den av mener at den må være koblet til en server for å kunne kjøre, men dette er vel en server i seg selv? Og hva slags operativsystem kan kjøres på den? Maskinen er SCSI-basert, både harddisk (Seagate 5,25" fullhøyde, ukjent størrelse), tapestasjon (store "Travan"-kassetter/Tandberg) og diskettstasjonen (5,25") går på SCSI, sistnevnte har faktisk et slags adapter fra SCSI til vanlig diskettstasjonskabel. Er det noen som vet noenting om hvordan man kan få denne til å starte? Takknemlig for alle tips. Det er ikke helt utenkelig at forrige eier (NSB, senere Jernbaneverket) har tømt harddisken før den ble gitt bort.)

 

Jeg fikk også med en Tandberg (Norsk Data) "dum" terminal ("bare" en skjerm med strøm- og nettverkskabel og tastatur), kan den kobles til Targon-en?

post-216-1125373355_thumb.jpg

Edited by larschroe

Share this post


Link to post

"Bælverket" er fra 1990. Jeg har søkt litt på nettet, og såvidt jeg kan se er den UNIX-basert. Den har en Motorola 68040-prosessor på 20-40MHz (avhengig av modell???). Som tidligere nevnt antar jeg at harddisken er tømt, men siden den har SCSI så kan den jo kobles til en vanlig PC så jeg kan undersøke det (hvis formatet er det samme, da). Harddisken er en 5,25" fullhøyde, altså som 2 stk. CD-ROM lagt oppå hverandre. Jeg ser heller ikke helt bort i fra at det er "noe" galt med den, for den har tross alt stått og gått kontinuerlig i 14 år uten å ha vært stoppet en eneste gang. De har en maskin til av samme typen, så jeg skulle få den også hvis den ikke var kastet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...