Jump to content
Sign in to follow this  
Jom-Jom

AMD Athlon 64 3000+ vs P-M 1.7

Recommended Posts

Den Acer'n er jo litt vel tung, har litt dårlig skjerm (WXGA), og den a64 cpuen er vel ikke noen mobile? Tundra'n har bedre skjerm (SXGA+), Pentium M som yter bedre og trekker mindre strøm, og er mye lettere. Jeg ville aldri kjøpt Acer'n iaff.

Share this post


Link to post

Sånn jeg syns det ser ut er Acer'en en bedre spillemaskin, mens Tundra'en er vesentlig mer "bærbar"! Acer-maskinen er nok veldig grei dersom du spiller mest og ser på film, stort sett med en strømkontakt i nærheten, mens Tundra-maskinen er en bedre maskin til surfing og mer seriøst arbeid. Min mor har en Dell med samme skjerm som Acer'en, og den funker utmerket til underholdning, men å jobbe noe særlig er stort sett bare å glemme, oppløsningen er ikke høy nok (for meg i alle fall, men så jobber jeg på 23"hp hjemme...).

 

Tundra'en bør klare det meste, dog må du nok regne med å skru litt ned på detaljene når du spiller i forhold til Acer'en. Og for de 1000,- du sparer kan du jo kjøpe 512MB ram til, og da er nok forskjellen i ytelse mellom de to minimal, og du drar på en kilo mindre!

 

Acer'en kommer med Windows, det gjør ikke Tundra'en. Så da må du jo ha det også, om ikke du har en ekstra lisens fra før av, eller skal ha Linux da...

 

Personlig ville jeg nok valgt Tundra'en selvom den sannsynligvis yter noe dårligere. Den er lettere å ha med seg, skjermen er overlegen til daglig bruk (om du ikke har dårlig syn da, da kan sxga+ bli litt smått for noen), batteritiden er vesentlig bedre og du får en ledig minne-plass (1x512 står i den, 2x256 i Acer'en).

 

Håper dette var til mer hjelp enn forvirring! :p

Share this post


Link to post
Th3obald @ 20/08/2005 : 19:02

Håper dette var til mer hjelp enn forvirring!  :p 

 

Selvfølgelig :yes: Mitt problem å holde tunga rett i munnen :p

Poenget er egentlig at jeg har bestilt tundra 1557E, får den vel i morra. Så kom jeg over dette og må jo innrømme at jeg nok sikler vel mye på det skjermkortet (X-700) Maskinen skal brukes til studering (hva nå det vil si) og litt underholdning på siden. Har nå fått og sett forsikring om at kortet i tundraen skal klare det meste av de nye spillene pr i dag, og viss det du sier om Ram-en er empirisk faktum, kan jeg vel slå meg til ro med 1557E en eller annen gang :roll:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...