Gå til innhold

PII og Asus P2B - Hva kan gjøres?


ieaarva

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

http://www.asus.com.tw/Products/Motherboar.../P2b/index.html

 

ASUS P2B støtter max 6x100MHz Pentium 3 prosessor (du må oppdatere BIOS). men det er på 100MHz busshastighet. Den kjører utmerket på 112MHZ buss, og da har du jo 672 MHz. Det hovedkortet har også en "hemmelig" 133MHZ buss instilling, og 1/4 PCI HASTIGHET !!! (dvs pci blir ikke overklokket)

 

Og da har du jo en 798 MHz (hvis det lykkes, hvis ikke 672MHz), dvs du kan kjøpe den "svakeste" Celeron prosessoren de har på markedet i dag (hvis dette går på celeron, eller om det bare er P3 som kan kjøres på 6x, kjøpe en slotkonverter og over(133MHz) eller underklokke(112MHz) den til den hastigheten. Du må sef ha 133MHz RAM hvis du kjører 133 bus, 112 klarer nok PC100 rammen fint

 

133MHZ bus: ulempen her er da at AGP kjøres framdeles på 2/3 divider, noe som gir 89 MHz AGP hastighet!!! kamerat som har samme HKet, han kjøpte vi et nytt Radeon LE grafikkort til, men dette tålte ikke (Men det gjorde det gamle TNT1 kortet !!! (kjipt). Forresten noen som vet om dette kan gjøres noe med?

 

112MHz bus: dette tåler grafikkortet helt fint

 

OPPDATERING

http://www.asuscom.de/de/support/techmain/...Upgrade_III.htm (kjør det gjennom http://www.altavista.com/r?F09 framt tysk til engelsk) Det går an å få opp i 1 GHz med slotkonverter og noe dill. Problemet er at min spåenning på ASUS P2B er 1.8 V og celeron skal ha 1.65 V men med god kjøling funker dette (Tisol kjøler feks)

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: normal på 2001-12-02 15:36 ]

Lenke til kommentar

Dette hørtes komplisert ut, med bare delvis riktige klokkefrekvenser og mulighet for at det ikke virker.

Da tror jeg kanskje det heller får bli en ny pc så smått om senn. Det er vel bare i innse at det ikke er så mye å hente. Vet ikke om en 600Mhz Celeron er så forferdelig mye raskere enn en PII/400 heller.

Greit nok i og for seg, med tanke på at maskinen er flere år gammel allerede :wink:

Takk for hjelpen i hvertfall!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...