Gå til innhold

kernel panic i ubuntu


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

er værdt å teste det der... er ikke helt klar for kunn kommandolinje enda :!:

 

driver å prøver å oppdatere repositoryene mine, trodde jeg redigerte i de i /etc/apt/sources.list når jeg booter med ubuntulive, men det ser ikke ut til at jeg får oppdatert det. Får også denne meldingen når jeg skriver sudo apt-get update:

gtk warning**: locale not supported by c library using the fallback 'c' locale

gtk-warning: connot open display:

 

er ikke dette en språk pakke eller noe? hvordan løser jeg det?

Skal være glad når jeg er oppe å går igjen.... :yes:

Lenke til kommentar

raaken: Den første meldingen er neppe kritisk, men indikerer at glibc ikke støtter norsk "lokalisering". Den andre meldingen betyr, hvis jeg husker rett, at programmet blir avvist av x-serveren. Hvis du kjører denne som vanlig bruker, blir root via en pseudo-terminal og prøver å starte en x-klient som kobler seg til den lokale x-serveren er det ikke alltid dette er mulig uten å kjøre kommandoen xhost +localhost

 

Denne kommandoen åpner for at alle brukere skal kunne koble til x-serveren. Hvis det er snakk om et "desktop-system" er dette neppe så farlig, men kan utgjøre en vesentlig sikkerhetstrussel hvis du tillater andre personer å logge seg inn via ssh.

Lenke til kommentar

heisann

manuell: bruker bare engelsk fordi det er lettest og fordi dette ikke skulle skje. Men det skjedde nå engang. Har faktisk alltid hatt problemet når jeg tenker meg om, men ikke tenkt noe på det. Sjekka i synaptic, men der så det ut som om det var som det skulle(brukte live-ubuntu, aner ikke om stemmer, for jeg får ikke mounta hd'en min lengre.. får bad mountpoin eller ditt eller datt, husker ikke alle grunnene)

Er ingen andre som bruker maskina mi, og skjønner ikke alt det du sier? Gutta på gulvet liker det enkelt :p

'

debian here I come

Lenke til kommentar
kan jeg reinstallere ubuntu rett "over" den gamle, ved å beholde home?

Får jeg da ALL dataen som ligger der, minus innstillinger osv?

Trenger bare å komme meg inn å redde dataen over på en annen disk, for så å formatere og starte på scratch

noen som har peil?

Hvis /home finnes på en egen partisjon, så kan du installere debian og bruke det samme hjemmeområdet for å beholde brukerspesifikke innstillinger. Hvis du i tillegg vil beholde samtlige maskinspesifikke konfigurasjonsfiler, f.eks xorg.config, passordinnstillinger, påloggingsinnstillinger, serverkonfigurasjon osv. kan du ta backup av /etc

 

Jeeg vil virkelig, virkelig fraråde deg å bruke samme rotpartisjon som tidligere. Alt annet enn det som ligger i /var, /etc, /home er statiske data som ikke er forskjellige fra maskin til maskin, så hvis du bare har èn stor rot-partisjon så kan du ikke installere debian "over".

 

Hvis du likevel har alt samlet under samme rot-partisjon og ønsker å lage en kopi av dette kan du gjøre dette med tar cpf home.tar /home

Lenke til kommentar

egen partisjon og egen partisjon, ubuntu gjør liksom ting for deg.. den tok det den trengte til swap/root(den har ikke en av de, husker ikke hva det var i farten) og resten er home. Da blir det vel en partisjon? men jeg personlig har ikke gjort noe, Jeg vil installere ubuntu igjen, bare for å hente ut dataen og legge det på en annen disk jeg har. Slette HELE ubuntu, partisjonere disken slik jeg vil ha den og legge inn debian når disken er ren og fin og ikke har instillinger og slikt liggende fra ubuntu.

Og da kommer det igjen: kan jeg gjøre dette ved stappe inn ubuntu cd'en og beholde home når jeg får sp.mål om dette?

Lenke til kommentar

Hvis Ubuntu "tok" resten av plassen til /home så er det en egen partisjon. Det beste hadde vært om /home-partisjonen var den siste partisjonen på harddisken. Så for å svare på spørsmålet ditt: Ja, du kan beholde /home-partisjonen når du får spørsmål om det.

 

Du er ikke nødt til å gjøre partisjoneringen fra ubuntu-installasjonen. Bare la det ligge, og fiks det når du installerer debian. Et annet alternativ er å bruke cfdisk fra ubuntu (ikke installasjonen) og slette samtlige partisjoner før /home (antatt at /home ligger på slutten av harddisken).

Endret av Manuel
Lenke til kommentar

manuel: takker for svar. Får prøve å installere det over da, men er bare så redd for å miste det jeg har på disken, da er jeg faen meg ferdig.

 

sofagris: som faen, men jeg må ha ut noe av det som ligger på disken før helg, så jeg ser ingen utvei... :p

 

edit: noen ubuntubrukere som faktisk har gjoret dette som kan fortelle/trøste meg og sier det gikk bra? :!:

Endret av raakken
Lenke til kommentar

manuel: takker for svar. Får prøve å installere det over da, men er bare så redd for å miste det jeg har på disken, da er jeg faen meg ferdig.

Jeg vet ikke hvordan Ubuntu-installeren setter opp partisjonene, men innholdet på /home-partisjonen er trygt hvis du ikke a) flytter på partisjonen eller b) fjerner den for å opprette en ny /home-partisjon. Hvis du er i tvil så bør du gjøre dette fra debian-installeren. Da har du bedre kontroll på hvilke partisjoner som opprettes og fjernes. Merk at du er nødt til å gi /home-partisjonen en ny "label" hvis du installerer debian eller ubuntu på nytt, men det skulle være en smal sak siden du vet hvilken partisjon det dreier seg om (f.eks /dev/hda5)

Lenke til kommentar
ok, la oss si det er hda5 som er home hos meg, hvor er det jeg skal endre navnet til den? må jeg gjøre dette på forhånd i en terminal eller går det ann å gjøre i installasjonen..?

Det gjør du i installasjonen. Egentlig så endres ikke partisjonen, men installasjonsprogrammet må vite at det skal montere /dev/hda5 som /home. Bare husk på dette når du installerer debian, og sørg for all del at du lager partisjonene på egen hånd. Hvis du lar installasjonsprogrammet gjøre det, så vil du miste /home-partisjonen.

 

Det er enklest om du ikke endrer på partisjoneringen. Bruk samme opplegg som du gjør nå. Da ber du om å gjøre partisjoneringen manuelt, og når du skal velge hvilke partisjoner som skal monteres hvor (f.eks /dev/hda1 som /, /dev/hda5 som swap og /dev/hda6 som /home) setter du det til det samme som du bruker nå. Videre er du nødt til å formatere alle partisjoner bortsett fra /home.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...