Jump to content
Sign in to follow this  
efikkan

Finne ut hvilken pc som sinker nettverket.

Recommended Posts

Hjemme hos meg er det ganske mange pcer koblet sammen i nettverk. Å få tilgang mellom pcene går utrolig tregt. Alt fra 1 - 10 minutt tar det før en pc får kontakt med en annen. Nettverket er også koblet i sammen med et annet hus, så problemet ligger nok i en av pcene der, siden pcene her i huset holdes godt ved like.

 

Så finnes det noe programvare som kan finne ut hvilken maskin som sinker nettverket? (eller belaster nettverket?)

 

Mange takk.

Share this post


Link to post

Skal vel være mulig å bruke et program som heter Ethercap for å sjekke hvordan trafikken er. Men er ikke sikker på om det kan hjelpe til noe.

 

Det du kan gjøre er å bare koble fra naboens maskiner, å se om det hjelper på, for så å koble til en etter en for å se hva som belaster nettverket.

 

Alt ettersom hva slags switch som brukes, så kan det hende du kan se på den hvor mye trafikk som kommer fra de forskjellige portene på switchen, og hvilken ip som det er mye trafikk til/fra.

 

Om jeg ikke tar feil, så vil det vel ikke hjelpe så mye å pinge maskinene, da om hele nettverket er tregt, så vil du ikke kunne se da hvilken maskin som belaster nettverket. Da alle maskinene vil svare tregt p.g.a. at nettverket er tregt.

Share this post


Link to post

Kanskje ikke det du er ute etter, men det går vanligvis raskere å skrive IP-adressen til den maskinen du er ute etter i Exploreren. Slik:

\\10.0.0.42

Share this post


Link to post

Pingplotter er et prog. som kan sjekke pakketap mot enkelte ip adresser. Ellers så ville jeg brukt Sniffer eller Etherreal for å sjekke hvilken maskin som sender ut flest pakker og sinker linja.

 

Først ville jeg fulgt Xyrez råd om å frakoble en og en pc osv...

 

You have to start somewhere to get somewhere.

Share this post


Link to post

Dette er et problem som har oppstått det siste året. Jeg har hatt nettverk mellom flere pcer i mange år. Overføringshastigheten er på 100 MbPS. Jeg skal prøve noen av programmene som ble foreslått. Mange takk så langt.

 

Jeg har mistanke om at feilen ligger i en av pcene som ikke er i dette huset. Disse pcene er muligens rotete og fulle av spyware. Men jeg vil gjerne ha noe håndfast bevis på problemet før jeg konfrontérer eieren(e).

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...