Gå til innhold

SB-800 remote bruk og litt til


Anbefalte innlegg

Hei. Kjøpte meg en sb-800 og er godt fornøyd. Men et par spm.

Jeg har fått til å bruke den trådløst ved å sette d70 min på commander og sb800 på remote channel 3. En ting jeg lurer på der. Ser at det kommer opp en m over brennvidden på blitsen. Betyr det at jeg må se hva jeg har kameraet på og stille det manuelt på blitsen før jeg tar bildet? (det slipper man jo når det er påmontert)

 

Så lurer jeg på det lille hvite "bounce-kortet" man kan trekke fram. Det står at det har best effekt når du setter blitsen 90 grader rett opp. Gjelder det utendørs når det ikke er tak også? Eller bør jeg ha den i f.eks. 45 grader da? Noen som har erfaring der?

 

og er det greit å bruke solblenderen med ekstern blits? Jeg fikk råd om å ikke bruke den med den interne.

 

lars

Endret av larskt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
og er det greit å bruke solblenderen med ekstern blits? Jeg fikk råd om å ikke bruke den med den interne.
Så lenge solblenderen ikke skygger for blitzen så er det ikke noe problem å bruke den med både intern og ekstern blitz. Det er en fordel å teste det mot en jevn flate på maksimal vidvinkel sånn at du slipper å bli overrasket av skygger på viktige bilder.
Lenke til kommentar
En ting jeg lurer på der. Ser at det kommer opp en m over brennvidden på blitsen. Betyr det at jeg må se hva jeg har kameraet på og stille det manuelt på blitsen før jeg tar bildet? (det slipper man jo når det er påmontert)

Det er det ikke så farlig med. Blitzen har zoomfunksjon for bedre effekt på lange brennvidder, slik at du ikke "sløser" vekk mye lys utenfor det faktiske bildeutsnittet. Så lenge du bruker den trådløs kan du jo holde den i hvilken som helst avstand fra motivet uavhengig av kamerahuset, og zoom oppgitt i brennvidde mister sin mening.

 

Med direkte blitz er effekten sjeldent et problem, så bare la zoomen stå passe vidt til vanlig. Bruk modelling light-funksjonen (den grå knappen ved blitzhodet) hvis det er vrient å sikte.

 

Et siste tips er å sette AE-L-knappen på kameraet til FV-L (flash value lock), slik at du manuelt kan måle lyset før bildet tas hvis det skulle være nødvendig. Blir mindre (ingen?) blinking på forhånd da, slik at bildet tas mer øyeblikkelig, og sansynligheten for at evt personer i bildet skal blunke. -Enkelte personer har særdeles godt utviklet blunkerefleks, og er så godt som umulige å ta bilde av uten forhåndsmåling ved iTTL.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...