Gå til innhold

Store problemer med å partsjonere og formattere WD 80g


Anbefalte innlegg

Jeg fikk min WD 5400rpm 80g HD i dag, endelig :grin:. Jeg installerte den, tenkte at jeg skulle sette den sammen med DVD-Rom'en. Oppsettet var da som følger:

IDE 1: Primary - WD 7200rpm 40g disk

Secondary - Acer 6x/4x/32x brenner

IDE 2: Primary - WD 5400rpm 80g disk

Secondary - Actima DVD 10x

 

Jeg gikk inn i fdisk for å partisjonere, fikk sørsmål om jeg ville bruke hele (ca 76000mb) til prtisjonen, jeg svarte ja. Også restarta jeg. Gikk inn i dos, skreiv format e:. Da sto det total diskplass 10576mb også stoppa den på 30%. Jeg har prøvd med utallige oppsett også med bare 80giggeren og diskettstasjonen. Det kommer ingen filmeldinger i oppstarten, den registrerer disken riktig og som en 80g. Disken er kjøpt på komplett her

 

Øvrig maskinevare: Abit KT7A flasha til nyere versjon som støter 1.4ghz, Gf2Ti 64DDR. WD 40g 7200rpm

 

Kan noen hjelpe meg her?? Trenger sårt hjelp!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først og fremst... sett begge harddiskene på samme IDE kabel (primary), og CD og DVD romen på samme (secondary). Det virker uansett om du ikke gjør det, men systemet ditt vil bli kjappere om du har harddiskene på samme kabel så lenge du har noe annet på den andre kabelen. Sett da harddisken med operativsystem som Master og den andre som slave. Dette gjøres med jumpere bak på harddiskene. Forklaring til hva de forskjellige jumperene betyr står forklart på oversiden av harddisken.

 

CD og DVD rom'en må også stå stilles inn. Den ene som master og den andre som slave. Har du cd-brenner så må den stå som master og DVD-rom'en som slave.

 

For det andre så støtter ikke DOS partisjoner på 70-80GB. Hvis du har Windows XP så kan du få partisjoner så store, men da må du bruke NTFS som filsystem. DOS bruker enten FAT16 eller FAT32 som filsystem. FAT16 takler bare ca. 10gb(?) mens FAT32 takler noe over 30GB. Hvis du ikke har XP så må du altså partisjonere hele disken opp i mindre partisjoner. Hvis du har Windows XP så kan du formatere disken med disk-manager. Hvis du velger NTFS som filsystem kan du få hele disken som en partisjon. Hvis du ikke har XP eller ikke velger NTFS som filsystem så må du klare deg med mindre partisjoner.

 

Det er the cruel world of hard-drives.

 

[ Denne Melding var redigert av: Afseth på 2002-08-03 15:04 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...