Gå til innhold

Destillert vann


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:



Den 2002-08-01 22:00, gfak skrev:

Hvor får jeg tak i de? eller noe annet vann som kan brukes i vankjøling?



 

Det får du tak i på alle bensinstasjoner! Selges på slasker á 1 liter og kalles der "Batterivann", som er det samme!

 

/steinih :smile:

 

_________________

devil.gif

 

[ Denne Melding var redigert av: steinih på 2002-08-01 22:18 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-01 22:32, Bøgge Bakken skrev:

Hva med og bruke vanlig vann. Koke det opp for og drepe alle bakterier. Man tilsetter jo frostveske eller wattervetter uansett. Aner ikke hva batterivann koster jeg, men alle monder drar :wink: 5 liter imstal vann burde vere reint nok.



 

Nei nei nei, ikke bruk imsdal, eller annet flaskevann. Det er tilsatt mineraler som gjør vondt verre. Springvannet hjemme er mer egnet.(det skader ikke å koke det) Batterivann er best, og jeg tipper literprisen er 14.90,- eller .no :smile:

Lenke til kommentar

 

Det får du tak i på alle bensinstasjoner! Selges på slasker á 1 liter og kalles der "Batterivann", som er det samme!

 

/steinih :smile:

 

>

 

Batterivann og destillert vann er IKKE det samme. Destillert vann har gått gjennom en destillasjonsprosess (koking, fordamping og kondensering) mens batterivann har gått gjennom et ionefilter for å fjerne ioner og bare det! Men det kan godt brukes i et kjølesystem. Forøvrig er jeg enig med Arctic; ikke bruk flaskevann!

 

Det inneholder veldig mye mer mineraler enn springvannet ditt og kan føre til avleiringer inne i kjøleren din. Hvis noen lurer på hvordan jeg vet dette, så har jeg både utdannelse og daglig arbeid med dette.

Lenke til kommentar

Quote:


Nei nei nei, ikke bruk imsdal, eller annet flaskevann. Det er tilsatt mineraler som gjør vondt verre.


 

Springvann fungerer helt fint for meg. Jeg hadde tilogmed et system gående med direkte kontakt mellom vann og luft, altså ikke lukket system, med helt vanlig vann fra springen uten frostvæske eller noe som helst oppi. Dette durte og gikk i to-tre måneder. Etterpå var det ikke spor av korrosjon i vannblokka.

 

Er man redd korrosjon kan man legge en liten gjenstand av jern, sink eller aluminium, for eksempel, i reservoaret, og den vil holde kobberet eir-fritt.

 

mvh

Are-Harald.

Lenke til kommentar

Quote:


Batterivann og destillert vann er IKKE det samme. Destillert vann har gått gjennom en destillasjonsprosess (koking, fordamping og kondensering) mens batterivann har gått gjennom et ionefilter for å fjerne ioner og bare det!


 

Jeg skal ikke krangle med deg, siden du sa du jobbet med dette. Men jeg har en flaske batterivann her som det står _avmineralisert_ på. Det anbefales brukt til blant annet dampstrykejern, fordi det IKKE inneholder kalk (vår "værste" fiende) Mulig noe batterivann bare er kjørt igjennom et slik ionefilter. Men noe batterivann er åpenbart (i følge embalasje) mer renset. Om det er destilert er vel tvilsomt. Men som kjent fjerner et vanlig kullfilter 99%(?) av alle mineraler, og andre uhuskheter. Jeg har selv fått "laget" over 20 liter med batterivann fra vanlig vann som ble kjørt igjenom et kullfilter. Var forøvrig på en båt.

 

Mitt tips: Se hva som står på flasken før du kjøper den.

 

[ Denne Melding var redigert av: Arctic på 2002-08-02 01:43 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-02 00:57, Hooligan skrev:

Det vanne som faktisk samler seg opp i "vannbeholderen" i tørketommelen skal visst nok være destilert.


 

Stemmer nok det. Men jeg tror nok ikke jeg ville brukt det før springvann. Har du prøvd og smake på det? Lite godt...

 

Forresten..den godeste tørketrommelen, den må jo være brukbar til å lage dårlig sprit...? Sett sats, dynk det i noen store håndklær, og start din "lovelige" tørketrommel :grin:

 

[ Denne Melding var redigert av: Arctic på 2002-08-02 01:48 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-01 23:26, arehb skrev:


Springvann fungerer helt fint for meg. Jeg hadde tilogmed et system gående med direkte kontakt mellom vann og luft, altså ikke lukket system, med helt vanlig vann fra springen uten frostvæske eller noe som helst oppi. Dette durte og gikk i to-tre måneder. Etterpå var det ikke spor av korrosjon i vannblokka.



 

Vil nok si meg enig i dette.

Lenke til kommentar

Hei igjen!

En liten kommentar til det Arctic sa: Det finnes sikkert forskjellige kvaliteter på batterivann og noen av disse er nok helt utmerket til kjølevann. Det viktigste er nok at du aldri må bruke flaskevann til dette formålet. Flaskevann inneholder som sagt veldig mye mineraler. Leste faktisk at barn under ett år ikke bør drikke Farris pga høyt mineralinnhold. Faktisk så høyt at nyrene kan svikte.....

 

Ikke helt relevant, kanskje, men jeg tar sjansen!

 

 

Lasse

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte to 1liters flasker med "Blåtind Batterivann" på en bensinstasjon og på fremsiden står det "Avminneralisert for teknisk bruk"! Altså står det ikke noe om at det bare er fjernet for ioner! Vet ikke om dette er vanlig eller ikke!

 

Når det gjelder om en skal satse på springvann eller Batterivann syns jeg det er greit å ikke ta sjangsen på springvann! Det koster tross alt ikke all verden for 1 liter Batterivann(de fleste trenger vel ikke mer)!

 

/steinih :smile:

Lenke til kommentar

Kom til å tenke på noe.

 

Alle er redde for korrosjon i vannblokka, kan det hjelpe å legge en sinkanode i vanntanken? (sånn som brukses på båter for å unngå tæring på metall under vann)

 

Eller må en slik sinkanode ha kontakt med hjernet den skal beskytte, altså må monteres inni vannblokka?

Seff vanskelig å gjennomføre :razz:

 

Bare lurer jeg

Lenke til kommentar

"Alle" ser ut til å være nesten hysterisk redde for korrosjon i vannblokker etc?

Får vel nok en gang gjenta at dette _ikke_ er noe å bekymre seg for!

Drikkevannskvaliteten er mer enn bra nok de aller fleste steder i Norge´s land.

Sjøl har jeg kjørt i nesten to år med drikkevann tilsatt litt frostvæske, og det finnes ikke spor av korrosjon i mitt system! Hvor vannblokka attpåtil er laget av kombinasjonen aluminium / kobber.

Demonterte blokka for kontroll, før jeg monterte den i maskinen til "candymann", hvor den fortsatt lever i beste velgående! :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-04 18:40, sjanten skrev:

her er det viktig å vite den lokale kvaliteten. hvor jeg bor er det usannsynlige mengder kalk i vannet; jeg hadde heller hatt farris i
:grin:

men vanlig norsk drikkevann med litt kobbersalt bør holde lenge :wink:


 

Joda, ett og annet sted kan det nok forekomme uvanlige mengder av bl.a. kalk, men jevnt over er ikke dette noe problem.

Óg, kalk skaper ikke korrosjon, men derimot kan man i verste fall få avleiringer i systemet som reduserer kjøleeffekten. Bare for å ha nevnt det.

Men salter av forskjellige slag kan i verste fall gi galvaniske tæringer!

Lenke til kommentar

kanskje man burde ha en metallbit av samme material (mao fra _samme_ kobber/alu-klump) for å få en antydning av hvordan systemet har det.

 

korrosjon på kobber er vel omtrent som korrosjon på sølv; et _meget_ tynt lag som lett kan fjernes med kjemikalier. -dog ikke ønskelig :smile:

 

på alu så er det en blanding mellom sølv og jern; vanligvis følger det sølvmønsteret, men avogtil så kan det boble som aldri før! -dette har jeg selv sett, og jeg ble ganske så overrasket når jeg så det.

 

ang. kalken: her ilandet så er det så mye kalk i vannet at mursteinsdusjrom får hvite renner, håret er stivere enn med spray og gelé (dog i feil retninger), maskiner blir ødelagt (vaskemaskiner, oppvask*)

 

kunne vel så gjerne hatt bakteriefri melk med kalktilskudd! :razz:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...