Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Største PC-problem noen gang, maskinvare ?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Får prøve å komme med et forslag jeg også.

 

Ser ut til at fellesnevneren her er kabinettet ditt...

 

Er dere sikker på at resett knappen virker ved å koble sammen lederene? Jeg er ikke sikker, men har trodd at det var motsatt. At den faktisk bryter forbindelsen. Da vil det jo ikke virke ved å koble den bort.

 

Prøv å legge en lask over pinnene til resett knappen. (Mulig du kan bruke en jumper fra en CDrom/HD)

 

Lykke til. :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ser ut til at flere har problemer med Abit NF7-S2, her er en tråd fra et annet forum som diskuterte diverse løsninger, resultatet var at en måtte koble fra PSU og resette bios i en halv time, så prøve. Da virket det.

 

http://episteme.arstechnica.com/eve/ubb.x/.../r/171006212731

 

Der stod også at CMOS jumperen er feil i manualen, den skal vere "motsatt", så kansje du har satt kortet til evig reset av CMOS/BIOS. Kan ikke finne artikkelen de refererer til... abit hjemmesiden er død.

 

Jeg bestilte engang et hovedkort på nettet, som var helt dødt, klagde, og fikk beskjed om å flytte en battery jumper, og da fungerte det, dette er gjort for å hindre at batteriet tappes når hovedkortet ligger på lager. Det artige er at det ikke står noe om dette i manualen...

Lenke til kommentar

schmelck: Er kobla til den interne høyttaleren ja, men den "sier" ikke en lyd den.

 

madammim: Har forsøkt det du sier om reset knappen, endrer ingenting.

 

Impetus: Det var en interessant tråd du linket til der, takker for den. Sitti å lest en stund der. Men ser ut som han var kommet noe lengre enn meg, i og med han fikk opp skjermbilde. Ser forøvrig av linkene som er lagt ut i den tråden, at minnet mitt skal være akseptert av Abit, da gikk den teorien føyka og :(

Har forøvrig sjekka og prøvd det der med clear cmos, motsatt vei, uten at det endret noe. Stusset forøvrig da jeg satte opp hovedkortet første gang, for da stod nemlig jumperen på clear cmos, i følge HK-manualen.

 

Tar kontakt med Netshop angående hovedkortet i morgen, de får teste det, og det litt kjapt !

Lenke til kommentar

Hei igjen!

 

Hvis du har en annen maskin kan du vel koble HK (oppå den eska) til denne maskinen for å teste (koble hovedstrøm og alle disse små kontaktene til reset osv.).

 

Har du foresten koblet CPU vifte til rett kontakt på HK?

 

Hvis det fortsatt ikke starter kan du vel trygt regne HK for dødt...

Lenke til kommentar

Fikk nytt identisk hovedkort i dag, Netshop hadde testet det jeg leverte inn, de fikk heller ikke liv i dette.

 

Var ikke spesiellt optimistisk da jeg koblet opp det nye for første gang (utenfor kabinettet, oppå en eske) og som jeg fryktet fikk jeg heller ikke liv i det nye. Jeg gikk umiddelbart på Abit sine nettsider, disse funket jo ikke da jeg var innom der tidligere, fant frem hovedkortet og manualen til denne og lastet ned. Der stod det ganske riktig som en annen påpekte her, motsatt posisjon for clear-cmos jumperen enn den som står i min manual i papir-format.

Ringte umiddelbart Netshop å konfronterte support-avdelingen med dette, de var overhodet ikke klar over dette, og som jeg sa til dem, regn med flere telefoner og mail angående dette problemet. Mens jeg hadde dem på telefonen flyttet jeg over jumperen og slo på maskinen, den bootet nå opp som den skulle, og jeg fikk skjermbilde. Prøvde jo også med jumperen i denne posisjonen på det forrige kortet, men da fikk jeg ikke liv i dette. Derfor er teorien min at kortet tar skade av flere oppstart-forsøk med jumper i feil posisjon, noen som har noe tro på dette ?

 

Uansett ser det nå ut som alt er som det skal, holder på å montere inn maskinvare + disker osv. Takker alle som har kommet med råd og forslag, og skulle jeg komme ut for store problemer igjen senere, vet jeg i hvertfall hvor jeg skal spørre om hjelp ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...