Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Kan telenor ha blokkert routeren min?


Anbefalte innlegg

Forrige natt stod pcn på, da jeg skulle laste ned Redhat 7,3, som er på 3 Iso-filer. Da dette tar en stund med kabelmodem, lot jeg pcn stå på natten over. Da jeg stod opp i morges, oppdaget jeg til min forkekkelse at PCn hadde mistet kontakten med internet. Det første jeg skjekket var om Nettkablene hadde falt ut, noe de ikke hadde. Ergo hadde jeg fortsatt kontakt med routeren. Da jeg gikk inn på routerens web-oppsett og skjekket derimot, viste det seg at den nektet å mota Noe som helst fra kabelmodemet jeg har (Telenor Avidi), hverken Ip-adresse, Dns eller noenting. Lyser heller ikke i status-lampen på routeren om jeg plugger den i fra modemet.

Akkurat som om modemet var nede. Men når jeg plugger ledningen rett fra modemet inn i pcn igjen, blir det kontakt med en gang. Jeg finner dette noe merkelig, og ettersom det egentlig skal koste 70 kr i måneden i tilegg å dele internett på denne måten (noe jeg ikke betaler ettersom jeg har kjøpt routeren selv) lurer jeg på om de har funnet det for godt å blokkere routeren fra nettverket deres? Noen som har ideer om hva som kan ha skjedd?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har du prøvd å restarte routeren din ? De kan kræsje de og.

 

Siden det fungerer å ha kabelen fra pc'en til modemet, så kan du helt sikkert utelukke at de skal ha sperret deg, du har fremdeles internet. Vil anbefale at du feilsøker routeren, og kobler deg til den for å studere oppsettet av den.

Lenke til kommentar

Etter som jeg skjønte så mister du tilgangen til modemet fra PC-en? Eller er det modemet som mister tilgangen ut på nettet?

 

Er det fra modem til PC det blir brudd, så ville jeg sjekket opp nettverkskort-driverne, mulig de kødder det til og kobler deg fra.

 

Er det fra modem ut på nettet det ikke er tilkobling, så må du si ifra til telenor at du ikke har kobling lengre...

Lenke til kommentar

Det kan tenkes at avidi skjekker mac adressen på nettverkskortet. Siden du får koblet på via din maskin, bør du "spoofe" mac adressen på nettverkskortet i maskinen, til nettverkskortet i routeren. De fleste av "bredbånds routerene" i dag har denne muligheten. Se etter mac clone eller mac spoof.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...