Gå til innhold

Livesending via nettet


Anbefalte innlegg

Er det noen som har erfaring med eller som vet om noe programvare for å sende live sendinger via nettet?

 

jeg har prøvd med shoutcast. men problemet her er forsinkelsene. det tok ca 1 minutt og 30 sekunder fra jeg skiftet sang eller snakket i micen før jeg hørte det på klientmaskinen.

 

Finnes det annet programvare som har mindre forsinkelse?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette var i 100mbps switchet lan.

Sender jeg bare på min egen pc og hører på samme maskin er det en forsinkelse på 30 sekunder. men må helst ha så lav forsinkelse som mulig via nettet.

 

jeg har en hastighet på 50/25mbps på internettlinja mi :p

Lenke til kommentar

Grumf, lyse linje :(

Trenger du en leieboer, eller kan jeg trekke kabel fra meg her i bergen til deg? :p

 

Hjelper dette?:

Question: I am using SHOUTcast and would like for all my client machines to be in sync with each other across my network, the delay from client to client is different and it's really annoying?

Answer: This is actually quite an age old issue, but recently the makers of SHOUTcast have revamped it with a 1 MB buffer, this is quite large but it really helps in buffering over the internet for your broadband clients. But this causes unpredictable buffering times over networks, unfortunately the best you can do is adjust each client's Winamp to a new buffer setting. Also setting the bitrate high will help avoid delays because the data will have to move much quicker, and if you have a 100Mbps Network and traffic isn't too bad it wouldn't hurt to set the stream to 128kbps.

Lenke til kommentar
Dette var i 100mbps switchet lan.

Sender jeg bare på min egen pc og hører på samme maskin er det en forsinkelse på 30 sekunder. men må helst ha så lav forsinkelse som mulig via nettet.

 

jeg har en hastighet på 50/25mbps på internettlinja mi :p

Er det ikke så at 50/25 ikke lanseres før i august/september? :dontgetit:

Lenke til kommentar

har prøvd icast nå, men opplever akkurat samme responstid.

 

grunnen til at jeg vil ha et streaming-system er for den lokale radiostasjonen her som gjerne ville både sende sendingene sine på nettet og for å kunne sende live "ute i feltet" via bredbånd. men iallefall siste ønske er litt vanskelig å kunne oppnå når man har en responstid som er på 1-2 minutter.

Lenke til kommentar

Det er ikke streaming-formatet som forårsaker delay - det er først og fremst klientene som er årsaken til dette.

Streaming fungerer ved at man har ett buffer som skal forhindre at klientene får underrun på datastreamen og dermed får dropouts i lyden/videoen.

Dette bufferet har en viss størrelse, og vil hele tiden fylles opp og tappes av kontinuerlig så lenge man er tilkoblet streamserveren.

 

I Winamp så mener jeg å huske at dette bufferet har en default verdi på 128kbyte. Hvis man f.eks hører på en 64kbit audiostream, så vil dette bufferet ha plass til litt over 16 sekunder med audio.

På en annen side, så vil også serveren kontinuerlig ha klar en audio cache som klientene kan forsyne seg av når de kobler seg opp. Hvor stor denne cachen er hos SHOUTcast-serveren vet jeg ikke, og har heller ikke lykkes med å oppdrive noe som helst info om det... størrelsen på denne cachen vil først og fremst være avhengig av antallet lyttere som er satt som maximum, men vil også være avhengig av bitstreamen. M.a.o. serveren har ett visst antall sekunder med audio liggende klar, og sammen med bufferet som klienten "sparer opp", så kan dette ofte bli en solid bunke med sekunder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...