Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Mitt råd:

 

Gi f*** i hva alle mener, gjør deg opp en mening for så å gå til innkjøp av kameraet DU tror vil være best for deg med tanke på pris, brukervennlighet og dine egne krav til kameraet.

 

Kjøpte selv Nikon D70 på Japan Photo på onsdagen som var. D70 kit m/18-70mm, 70-300mm, 50mm F1.8 + 1gb Sandisk Ultra II med 'supersikring' til den nette prisen av 10876,-

 

Dette er jeg MEGET fornøyd med hittil! Grunnen til at jeg valgte bort 350D var på grunn av størrelsen - for liten uten grep og for dyr (kun 18-55mm objektiv) i forhold til Nikon kitet.

 

 

Uansett kamera du velger vil du garantert fornøyd! Dette har åpnet en hel ny verden for meg. Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Begynte å lese denne tråden pga en generell interesse for hvordan det norske publikumet vurderte Nikon vs Canon. Har selv et Nikon D70, og er svært fornøyd med det.

 

Det jeg imidlertid reagerte sterkest på var hvor harde frontene var i denne diskusjonen.

 

Jeg synes "afseth" her i mine øyne har opptrådt 100% redelig, og har vært informativ i sine kommentarer og opplysninger. Om jeg er enig eller uenig i disse kommentarene er en helt annen sak, og jeg akter ikke å fronte mitt syn her.

 

Mht "afseth" sin rolle som moderator så har jeg selv samme rolle i et annet forum (tema har ingenting med foto å gjøre) hvor diskusjonene kan være ganske hissige iblandt, og jeg er selv involvert i disse. Jeg har imidlertid aldri opplevd at min rolle som moderator har blitt brukt mot meg. Brukerne av mitt forum synes å forstå at mine uttalelser står for min regning, og det argumenteres friskt imot disse :roll:

 

Så en liten oppfordring til brukerne av dette forum må være å beholde sakligheten, og unngå å gå på person/posisjon.

 

Når det er sagt så er det jo bare å fortsette diskusjonen med høy temperatur, men back argumentasjonen opp med saklig info.

Så absolutt enig :thumbup:

 

:) Per

Lenke til kommentar

Jeg mener personlig at Nikon 18-70 objektivet slår Canon sitt 18-55 objektiv på ren bildekvalitet. Men det er altså min mening, og jeg aksepterer at andre har andre meninger.

Og jeg aksepterer absolutt andres og Afseth sine meninger, men Canon er min favoritt.

 

Men siden jeg har referert til så mange tester, så får jeg ta en til.

 

Det engelske Practical Photography, Film og Digital har i juli-utgaven testet 350D mot D70S. Og Canon seiret igjen, som i de fleste tester jeg har lest.

Begge er testet med kit-objektivene.

Bildekvalitet Nikon: 4 stjerner og 4 stjerner i totalt for kamera.

Bildekvalitet Canon: 5 stjerner og 5 stjerner totalt for kamera. Og BEST BUY.

 

De skriver om bildekvalitet:

 

Both of these cameras are capable of producing superb qualiti images, but it's the Canon that has the edge. The higher resolution helps, but it's the lower noise levels that set it apart from the 6 megapixel Nikon. The Canon offers a lower ISO 100 setting compared to the ISO 200 available on the Nikon for the best quality. Even at the same ISO the Canon has the edge throughout the speed range, especially at the ISO 800 setting.

Detail:

Whit an extra 2 million pixels and lower noise levels, the EOS 350D records more datail than the D70s.

 

Ellers er jeg helt enig i at for mange kan Nikon'en være bedre og holde pga. størrelsen. For meg var Canon'en best. Men skulle jeg hatt et større hus ville jeg heller spart noen mnd. og kjøpt 20D.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke noe erfaring selv fra kameraene, men har funnet en test av D50 vs D70s vs 350D. Resultatet av denne testen er nok litt pro Nikon. Så det viser at det finnes tester som går begge veier avhengig av hva testerne mener er viktig. Og derfor er det viktig at dette kommer klart frem.

 

Det er dette jeg også liker med denne testen. De skrive hva de enkelte kameraene er gode og svake på, så en kan komme til en egen konklusjon.

Comparing the results from the Nikon D50 digital SLR with the Nikon D70s and the Canon Rebel XT, a number of conclusions can be made

 

 

Må også si det har vært interessant å lese hele denne tråden da det får en til å tenke at en må være kritisk til rådene fra selv de mest aktive på forumet her. For selv deres råd kan være basert på en "tilfeldig" subjektiv erfaring. En burde kanskje derfor være flinkere å si hvorfor en mener som en gjør, ikke bare si hva en mener.

 

F.eks. Det er ok å si jeg synes Canon er best for de fleste tester jeg har lest konkluderer med det. Eller jeg synes Nikon har bedre bildekvalitet på de bildene jeg har sett. Sier en bare Nikon har best bildekvalitet (uten å begrunne det) kan det veldig lett misforstås som en sannhet enn en subjektiv mening av nye brukere på forumet som bl.a. meg.

Lenke til kommentar

Jeg har alltid lest de fleste innlegg her på forumet, men er ikke typen som svarer på ditt og datt, men fant ut at jeg mått svare.

Ser ut som to harde fronter her.

Skal tro om det mange av de som har innlegg her som egentlig har grunnlag for å hevde det ene eller det andre. Å ha en mening om emnet er ok, men noen hevder oppfatninger som slett ikke er godt nok begrunnet.

De fleste som har innlegg er nok i en eiersituasjon av det merket de fremhever.

Hva skal jeg gjøre da? Jeg har både Nikon og Canon. og ikke bare et av hver fabrikant, men 3 Canon og 3 Nikon.

Det er nok ALT for mye synsing her, og mesteparten vil jeg si er basert på at vedkommende ikke har erfaring med annet merke enn det han fremhever.

Jeg vil fremheve begge merker, men begge kan ha sine begrensinger og svakheter, alt etter hvilket bruk/motiv.

Det er nok også slik at tester MÅ leses med forbehold, da de aller fleste testerne er forutinntatt, eller faktisk har en oppdragsgiver som vil ha et bestemt resultat.

Til syvende og sist så er det oss bak kamera som er den største svakheten, og det er uansett merke.

Endret av Laban
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...