Gå til innhold

Endre størrelse på flere bilder samtidig?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du har Photoshop kan du bare lage en ACTION som resizer bildene. Det gjøres på følgende måte:

1. Åpne et aktuelt bilde

2. I history/actions paletten, velg actionsbladet og klikk ikonet for "new action"

3. Gi actionen et navn og trykk på "record" PS vil nå ta opp alt du foretar deg med bildet til du trykker på stopp.

4. utfør alle de endringene som du vil at PS skal gjøre med bildet. Dvs. resize, lagre som, velg evt. jpg-kompresjon og bestem hvor du vil lagre bildet; ok.

5. trykk på stoppknappen i actionspalletten. (firkantet, som på en kassetspiller). Actionen er nå lagret.

6. Nå kan du gå under fil-menyen på Automate-Batch. Her velger du frem actionen du akkurat laget, +kildemappe og målmappe og sier OK. PS vil deretter utføre alt det du har tatt opp på alle bildene i kildemappen og lagre dem i målmappen du har angitt.

 

Om dette ble litt mye kan du jo bare gå på Automate-"Web photo gallery". Den gjør omtrent det samme, bare at den skriver et HTML dokument i tillegg. kjør den, gå til målmappen og finn mappen med bildene i og kast resten...

Lenke til kommentar

Jeg vil på det sterkeste anbefalle FastStone Image Viewer til denne bruken. Dette er et bildefremvisningsprogram (ala ACDSee) som har en avansert batchkonverteringsrutine hvor du kan gjøre endringer på et sett med bilder med bare noen få klikk. I tillegg til å endre størrelse/resample, kan man rotere, crop'e, endre skarphet, fargedybde, lysstyrke, kontrast, gamma mm. på mange bilder samtidig.

 

Den har også noen enkle redigeringsmuligheter, bl.a en praktisk funksjon for å fjerne røde øyne. Installasjonsfilen for programmet er på bare 2.5MB, og ikke minst: det er 100% gratis for privat bruk!

Endret av Mr_Snuffles
Lenke til kommentar

Denne muligheten finnes i Photoshop. Gå på File>Automate>Web Photo Gallery browse deg fram til mappe med bilder du skal resize, så setter du en målmappe der ferdige bilder skal havne, Sett inn dine inst på str osv (se bilde) , klikk ok å sett deg tilbake å vent

 

PS. Jeg kaller målmappe det samme som mappa til orginalbildene, legger bare til edit i mappenavn. Sånn føler jeg at jeg har rimelig kontroll. ;)

post-66-1119948279_thumb.jpg

Endret av paalwa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...