Gå til innhold

Den store tromme-tråden


figure_02

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Neineinei, lyden suger "teknisk" sett, men fyfaen så fett det er. Skal ha noe lignende lyd i trommene under innspillingene av et prosjekt jeg holder på med, men har ikke kjangs til å lage til slik lyd selv, noen som kan hjelpe meg?

 

Edit: Er jo viktig å legge til at dette er black metal, så blir jo litt annerledes enn hva de fleste her liker. Men med hånden på hjertet så kan jeg si at dette er favoritt tromme sounden jeg noensinne har hørt.

Endret av Eyvindr
Lenke til kommentar

Jeg har spurt om dette før, men klarer ikke finne svarene igjen i denne tråden :p Skal kjøpe nye skinn til trommesette mitt i morgen, som forøvrig er et sonor force 2003. Jeg tenker å kjøpe 2 lags skinn på tammene og 1 lags coated skinn på skarpen. Når det gjelder tammene har jeg sett på skinn som evans G2, remo pintripe og evans EC2. På skarpen har jeg sett på evans power center reverse dot og remo controll sound.

 

Når det kommer til hvilken lyd jeg vil ha ut av trommene, liker jeg meget godt lyden i trommene til den gamle trommisen i Mars Volta, Jon Theodore har. Selvfølgelig kan jeg ikke få like bra lyd med mitt trommesett, men mest mulig lik er ønskelig. Dette går jo og veldig mye på hvordan trommene stemmes, men hvilket skinn tror dere gir mest lik lyd som mr. Theodore?

Endret av ådne
Lenke til kommentar

Av en eller annen grunn innbiller jeg meg at Theodore bruker 2-lags coated skinn på tammene... Jeg kan ta feil altså, er ikke helt sikker, men synes det høres ut som han har ganske "tørr" lyd i de, typisk litt sånn vintage-lyd. Men det går vel alltids an å finne ut av... Kan hvertfall, hvis det skulle bli coated skinn, anbefale Evans G2, synes coatinga deres varer lenger enn på Remo sine... Men lydmessig synes jeg man får bra lyd ut av begge merker, er vel noe forskjeller og da, men ingen av de låter spesielt dårligere... Hadde tidligere i år et Force 2003 sett faktisk, og da hadde jeg coated G2 på tammene, ga veldig fyldig og fin lyd. Men tonen varer ikke så lenge på coated skinn som clear da, er mer kjapp, forsvinner fort. Kutter vekk mye overtoner.

 

EDIT: sjekka litt opp, viser seg han bruker de Remo clear skinnene med en svart dot i midten. CS Controlled Sound er det vel de heter? Desverre aldri prøvd de...

Endret av ZprMario
Lenke til kommentar

Takk for raskt svar, ser ut som jeg kommer til å gå for Evans G2 coated. Jeg vet at Teodore bruker clear skinn på tammene, men at det er 2 lags skinn på er jeg enig i at det må være.

 

Hva med skarpen? Hvilet skinn tror dere gir det "lydbilde" jeg vil ha, altså mest mulig likt Theodore sitt?

Lenke til kommentar

Jeg ville gått for Evans Power Center Reverse Dot selv, synes man kan få til det meste av god lyd med denne... Perfekt miks i grunn. Gir litt kraftigere anslag inn mot midten med det ekstra laget der, og låter i det hele tatt veldig bra. Hører litt på Mars Volta nå, og tror nok ikke det skinnet er langt unna lyden han har. Uansett, så skal det jo litt til da, samme trommer som han har osv... Men, anbefaler Rev. Dot jeg :)

Lenke til kommentar

Cool. Men husk bare, kan bare anbefale det jeg har brukt før, og er vel ikke akkurat noen garanti på at du vil like det samme... hehe. Men veit hvor kjipt det er med skinn, er jo omtrent umulig å få prøvd ut/finne det man liker best uten å faktisk kjøpe skinna og teste de over tid... Men kan ikke akkurat tro du vil bli veldig misfonøyd med de skinnene her, er allround gode skinn som skal passe til det aller meste :)

Lenke til kommentar

Musikerene på beat for beat er jo helt ville. Saksofonisten, Vigdis? Tror hun heter noe slikt, hun er helt genialt sinnsykt utrolig god! Den lyden hun får ut av "tuten" sin, er fantastisk. Hun spilte sammen med en trommeinstruktør jeg hadde før, Torstein Lofthus, på en jazzfestival i fjor trur jeg. Helt rått! :love:

Lenke til kommentar
EDIT: sjekka litt opp, viser seg han bruker de Remo clear skinnene med en svart dot i midten. CS Controlled Sound er det vel de heter? Desverre aldri prøvd de...

7016322[/snapback]

 

Leste akkurat om det jeg og. Ambassador coated på skarpen, og som du sier CS Controlled Sound på tammene og basstromma. Men Ambassador vil jeg tro ikke funker noe særlig på mine trommer uansett?

Lenke til kommentar
Musikerene på beat for beat er jo helt ville. Saksofonisten, Vigdis? Tror hun heter noe slikt, hun er helt genialt sinnsykt utrolig god! Den lyden hun får ut av "tuten" sin, er fantastisk. Hun spilte sammen med en trommeinstruktør jeg hadde før, Torstein Lofthus, på en jazzfestival i fjor trur jeg. Helt rått!  :love:

7017481[/snapback]

 

Enig, hun er utrolig digg å høre på. :thumbup:

Lenke til kommentar
Leste akkurat om det jeg og. Ambassador coated på skarpen, og som du sier CS Controlled Sound på tammene og basstromma. Men Ambassador vil jeg tro ikke funker noe særlig på mine trommer uansett?

Tja, Ambassador coated på skarptromma kan fungere, er jo 1-lags skinn det og. Men selv foretrekker jeg Evans PC Rev. Dot, har liksom litt ekstra enn de noe "ordinære" 1-lags skinnene... Men det er nå meg da... CS Controlled Sound skinnene har jeg aldri prøvd... Om det er 2 lags kan de og fungere, er de 1-lags så tror jeg overtonene i det noe billigere Force 2003 settet fort blir litt i meste laget... Er hvertfall min erfaring da, satse på 2-lags skinn på tammer til billigere sett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...