Gå til innhold

Bios oppdatering ("#!) sjekk side 2.


Anbefalte innlegg

Les nederst.. ;)

 

 

 

 

Hei

 

har nettopp oppgradert biosen på mtt gigabyte kort til den nyeste versjoen f10. Det trodde eg hvertfall. 1. gong er gjorde det restarta eg maskina so begynte det å pipe høgt fra pc-ens indre med 3 sekunders mellomrom. Eg skrudde av maskina og starta den på nytt men pipinga var der fortsatt. ¨men etter litt forsvant den. Da gjekk eg inn på update programmet og da var plutselig min versjon f4! :ohmy:

 

Så eg prøvde igjen fra samme server og skulle restarte maskina. Samme pipinga men no blir eg ikkje kvitt den :cry:

 

Det kjem heller ikkje noke skjermbilde.

 

Kva skal eg gjere?!

 

Setter stor pris på svar..

Endret av kazzkizz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

okei skal prøve det med batteriet. Leste en guide en plass på forumet åssen en resetta biosen men finner den ikkje igjen...

 

Edit: har napa det ut no..kor lenge bør eg vente?

 

Edit2: Det hjelpte ikkje desverre... Greide ikkje å finne jumperene som skulle kortsluttest heller :S Noen som kan hjelpe?

 

*** Bumping er fjernet *** Vennligst ikke bump trådene. Det strider mot retningslinjene.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Pipingen betyr minnefeil (ihvertfall i mange BIOSer), og hvis du har flashet til en eldre BIOS-versjon er vel ikke dette helt utenkelig. Prøv å kjør med bare én minnebrikke, og se om noe blir annerledes.

 

 

Hvis BIOSen er defekt, er hovedkortet imidlertid dødt. Men det finnes en ting du kan gjøre.

 

Du kan ta ut BIOS-brikken, og hot-swappe den inn i en annen maskin - dette krever bare at BIOS-brikken er fysisk lik den som benyttes i det andre hovedkortet, slik at de passer i samme sokkel. Selve innholdet på brikken behøver altså ikke å samsvare overhodet. Soklene pleier å ha ett "hjørne" som man må bryte opp, og dette må gjøres med forsiktighet. Jeg har ikke prøvd dette selv, men jeg ser for meg at man må tape brikken fast etter å ha knekt av ene ene hjørnet i sokkelen.

 

Først starter du maskinen, og etter POSTingen setter du inn din egen BIOS-brikke. Deretter flasher du inn din BIOS i din brikke (pass på at du overskriver HELE BIOSen), og setter denne inn i din egen maskin igjen. Det er fullt mulig å flashe inn en BIOS som er fullstendig feil for et HK, dette gir ikke utslag før man omstarter en maskin med feil BIOS "montert". BIOS er jo bare maskinens "oppstarts-rutine". Man må behandle brikkene forsiktig, og passe på at man monterer dem riktig og forsvarlig. Tror også det er best å bruke DOS-modus. Det kan nok være mer komplisert å benytte Windows-baserte programmer, da disse er spesiallagde av hver enkelt hovedkort-produsent.

Endret av Bob Ibsen
Lenke til kommentar

ja har flashet til en mye eldre versjon. Men visst eg får tak i en "jumper" til å resette med, funerer ikkje det like bra da? (Kortslutte)

 

Tar desverre overhodet ikkje sjangsen på å ta UT biosen for noe dataekspert er eg ikkje...

 

 

La det stå et par timer uten strøm og batteri du.

 

Edit: hvorfor oppgraderte du BIOSen din egentlig? Var noe galt med den gamle?

 

Liker å ha allting oppgradert... :roll:

 

EDIT: batteriet har stått fritt hele natten til idag...

Endret av kazzkizz
Lenke til kommentar
ja har flashet til en mye eldre versjon. Men visst eg får tak i en "jumper" til å resette med, funerer ikkje det like bra da? (Kortslutte)

Hva mener du med "visst eg får tak i en jumper"??

 

Alle hovedkort har en slik jumper, og denne kan stå i to forskjellige posisjoner. En posisjon for å slette BIOS, og en posisjon den skal stå i ved vanlig drift. Dessuten, har du tatt ut batteriet blir det det samme som å sette jumperen i slette-posisjon. Jumperen MÅ være der for at maskinen skal fungere normalt.

 

Prøv å bruk bare en minnebrikke, og maskinen starter da, flasher du til nyeste BIOS-versjon. Pipingen kan indikere at BIOSen ikke takler å kjøre i dual channel (hvis du bruker et slikt oppsett), noe som også rimer med at du har flashet til en eldre versjon. Jeg har selv opplevd å måtte oppdatere BIOS for å få benyttet dual channel - i de tilfellene fikk jeg samme feilmelding som deg, med mindre jeg kjørte med bare én minnebrikke.

Lenke til kommentar
Hmm...den jumper saken har eg ikkje sett på hovedkortet mitt enda. Skal prøve å ta ut en minnebrikke og starte da. Men visst det kommer piping da også kva gjer eg då?

Den jumperen er ikke problemet/løsningen. Ta å stripp maskinen din for alt unødvendig sånn at den bare står med CPU og 1 minnebrikke igjen på hovedkortet og forsøk å start opp da.

 

If it's not broken, don't fix it!

Håper du har lært en lekse ;)

Lenke til kommentar
Hmm...den jumper saken har eg ikkje sett på hovedkortet mitt enda. Skal prøve å ta ut en minnebrikke og starte da. Men visst det kommer piping da også kva gjer eg då?

Som sagt, alle HK har en såkalt "Clear CMOS-jumper", de er ofte merket "CCMOS".

 

Men uansett, har du tatt ut batteriet, er BIOS nullstilt. Og hvis du ikke finner denne jumperen, står den slik den skal stå ved normal drift. Ergo er det ingenting å tenke på.

 

Hvis pipingen kommer, også med én brikke, er det vel ikke stor å gjøre. Men ingen skade er skjedd.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

SKulle til å spille Lock on idag da spillet og maskina klikka. Derfor trykte eg på restart knappen og da skjedde det som har skjedd tidligare igjen. Den begynner å pipe og må starte opp med kun 1 ram brikke. (har ikkje trykt på restart knappen siden før eg flashet den feil, så det er nok den andre biosen som har en for gammel versjon) Men desverre... Nå er det kun bios versjon F10 som er mulig å oppdatere til, og den er visst ganske crappa. Så er det noen som veit kva eg skal gjere no??

 

 

Og hvordan oppdaterer eg den bios nr 2??

 

 

EDIT: Fann en versjon (heldigvis!!) som heite f6 og et eller anna med crush. Den fungerer men vil gjerne også oppdatere backupbios for den er f10 - det vil si her heime f4. Den er en skikkelig oldis! :p

Endret av kazzkizz
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Heisann... Kanskje kjipt å ta denne tråden opp igjen, men det handlar også da om biosen. For hver gang maskinen låser/klikker og jeg trykker på resett eller av/på knappen for å slukke, starter nemlig pcen opp med rescue bios. Da må jeg ta ut ett stk ram, for det piper hele tiden visst ikke. Den vil ikke starte med 2 ram. Derfor vil jeg gjerne oppdatere den rescue biosen til en nyere versjon, som jeg vet fungerer. Er det mulig? Sliter ut rambrikka mi med å ta den ut og inn hele tiden... :p

Lenke til kommentar

Kortet ditt har altså dual-BIOS, og det starter opp fra backup-brikken ved restart - er dette et nytt fenomen? I så fall ville jeg heller ha undersøkt om problemet lå i "hoved-brikken". Det er kanskje mulig å oppdatere/reparere den ved å starte opp på rescue-BIOSen, og flashe på vanlig måte.

 

Hvorvidt det er mulig å oppdatere rescue-brikken kun vha programvare vet jeg ikke, men hvis den ikke er loddet fast går det an å gjøre som jeg forklarte tidligere (hvis du tar sjansen). Da burde det på ditt HK gå greit å plassere backup-brikken i primær-socketen, og starte med den før man flasher. Men jeg kan ikke garantere dette - f.eks. virker det ikke utenkelig at rescue-BIOSen kan ha sine særtrekk, og følgelig ikke kan flashes på vanlig måte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...